Forum » Omrežja in internet » zmanjšanje dometa routerja
zmanjšanje dometa routerja
pia2001slo ::
Zdravo,
ali mi lahko na kratko nekdo razloži kje lahko na Linksysovem WRT54GL z dd-wrt zmanjšam domet routerja. Ne bom šifriral zadeve samo zmanjšal da ne bi bilo dometa do prve hiše ki je oddaljena cca 50m, ampak bi bil signal samo koli hiše in v njej
hvala za pomoč
jolly
ali mi lahko na kratko nekdo razloži kje lahko na Linksysovem WRT54GL z dd-wrt zmanjšam domet routerja. Ne bom šifriral zadeve samo zmanjšal da ne bi bilo dometa do prve hiše ki je oddaljena cca 50m, ampak bi bil signal samo koli hiše in v njej
hvala za pomoč
jolly
Senitel ::
In kaj je s šifriranjem narobe? To kako daleč je neka wifi uporaben je precej odvisno od tega kakšno opremo ima tisti, ki se priklaplja na tvoje omrežje.
pia2001slo ::
ok hvala za odgovore, pa vseeno kje bi bila nastavitev za zmanjšanje dometa na routerja če sploh obstaja ?
Highlag ::
Kolikor sem čital, razni hekane nadgradnje softwera routerja ala tomato.. omogočajo nastavljanje oddajne moči na nekaterih routerjih. Glej v to smer.
Never trust a computer you can't throw out a window
c00L3r ::
Vklopi šifriranje. Zmanjšanje dometa je bedarija, saj ti bo povezava delovala slabše. Če pa rabiš omrežje na malem prostoru pa si omisli kabel. Zakaj ne bi rad imel šifriranja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenos povezave na večjo razdaljoOddelek: Omrežja in internet | 2698 (2242) | Daniel |
» | dd-wrtOddelek: Pomoč in nasveti | 4506 (2837) | mtosev |
» | Kateri wireless router kupiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2956 (2785) | Jankolovski |
» | kako izboljšati domet routerjaOddelek: Omrežja in internet | 12006 (9860) | Pyr0Beast |
» | Kateri brezžični router kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 8001 (5872) | OmegaBlue |