Forum » Programska oprema » avtomatski izpisek datotek v Total Commanderju
avtomatski izpisek datotek v Total Commanderju
vir ::
V Total Commanderju baje obstaja funkcija da ti naredi izpisek datotek ki jih imaš na disku. Recimo izpisek glasbenih komadov.
Kakšen je postopek?
Kakšen je postopek?
krneki0001 ::
Tale ukaz , če ga štartaš na rootu, poišče po vseh direktorijih na tem disku vse mp3 komade in jih zapiše v datoteko muska.m3u
Tisto kar pa ti hočeš, so pa plugini, ki pa jih dobiš na ghislerjevi strani
dir /b /s *.mp3 >> muska.m3u
Tisto kar pa ti hočeš, so pa plugini, ki pa jih dobiš na ghislerjevi strani
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
root je recimo c: ali d: recimo pogon C ali pogon D.
Če boš ta ukaz štartal iz direktorija, bo samo v tistem direktoriju in poddirektorijih pobral podatke.
direktorij = mapa
Če boš ta ukaz štartal iz direktorija, bo samo v tistem direktoriju in poddirektorijih pobral podatke.
direktorij = mapa
schtr4jh ::
Start -> Zaženi (Run) -> "cmd" (brez narekovajev). Odpre se ti novo okno in v njega vpišeš "cd /" (brez narekovajev) da se pomakneš na začetek diska, potem pa vpišeš tisto komando, ki jo je napisu @nebivedu.
uspelo je :)
hvala
Zanima me samo še če se da kako nardit da bo dalo zraven .mp3 tudi naprimer .M3U. Se pravi da mi da v spisek več formatov naenkrat.
hvala
Zanima me samo še če se da kako nardit da bo dalo zraven .mp3 tudi naprimer .M3U. Se pravi da mi da v spisek več formatov naenkrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vir ()
dir "presledek" /b "presledek" /s "presledek" *.mp3 "presledek" >> "presledek" muska.m3u
IvoC ::
Tu ni nobene "znanosti" z raznoraznimi dodatki
Trenutno uporabljam Total Commander 7.03
Postopek:
(Izberi disk)
Commands
Search
*.mp3;*.doc (na primer)
Start search
Feed to listbox
* (izberi vse)
Files
Print
File list
Trenutno uporabljam Total Commander 7.03
Postopek:
(Izberi disk)
Commands
Search
*.mp3;*.doc (na primer)
Start search
Feed to listbox
* (izberi vse)
Files
File list
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoC ()
bravo!
kako se pa nardi da ne tiska ampak da samo naredi izpisek recimo v wordu ali pa notepadu?
In se da sfiltrirat da nimaš celih naslovov C:/documents and settings/admin/my documents and settings/Bon jovi 01
, ampak samo na koncu naslov komada: Bon jovi 01.
kako se pa nardi da ne tiska ampak da samo naredi izpisek recimo v wordu ali pa notepadu?
In se da sfiltrirat da nimaš celih naslovov C:/documents and settings/admin/my documents and settings/Bon jovi 01
, ampak samo na koncu naslov komada: Bon jovi 01.
IvoC ::
Ne vem, kako direktno v Word ali Notepad. Lahko pa sprintaš v PDF. Novejši Word ti ob instalaciji instalira tudi virtualni printer, na katerega lahko sprintaš vsako datoteko, jo potem pošlješ na nek Mail-naslov, jo sprintaš na "pravi printer", .... Če imaš kak star Word, pa moraš nek virtualni printer instalirati, n.pr. PDF Creator (free software). Tako narejeno PDF datoteko pa lahko skopiraš v WORD ali Notepad.
Ne znam odstraniti FullPath iz imen datotek s TotalCMD (da se ostraniti z mnogimi drugimi programi), se mi pa odstranitev niti ne zdi smiselna, če želiš "videti" vse MP3 na disku.
Ne znam odstraniti FullPath iz imen datotek s TotalCMD (da se ostraniti z mnogimi drugimi programi), se mi pa odstranitev niti ne zdi smiselna, če želiš "videti" vse MP3 na disku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoC ()
misek ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tiskanje seznamaOddelek: Operacijski sistemi | 614 (546) | Duhec |
» | Kopiranje vsake druge datotekeOddelek: Pomoč in nasveti | 1150 (950) | Okapi |
» | 100 najboljših pesmi vseh časovOddelek: Loža | 29307 (28655) | El Nino |
» | Program ki iz imena fajlov naredi naredi seznam v .txtOddelek: Programska oprema | 1186 (1031) | Tomson |
» | Winapm3 Playlist na CD v mp3 formatuOddelek: Zvok in slika | 1142 (1017) | CaqKa |