Forum » Programiranje » [Java] Win 7 & Win Vista ... pisanje v C:\
[Java] Win 7 & Win Vista ... pisanje v C:\
mr Vragec ::
Pozdravljeni,
imam problem pri pisanju na lokalno particijo c:\Program Files\mojprogram\datoteka.txt.
Postopek je takšen: imam program v mapi c:\Program Files\mojprogram\. Ko zaganjam ta program iz mape, bi mi moral potegnit iz interneta pač določen fajl, vendar se pri pisanju v mapo c:\Program Files\mojprogram\datoteka.txt zaplete in mi reče java.io.FileNotFoundException ... Access is denied. V Win XP dela normalno ne dela pa pod Visto in 7-ko.
Ima kdo kakšen predlog kako to rešit, kako drugače sprogramirat, karkoli ?
Če spremenim pravice nad mapo mi dela brez problemov, tako da je opcija da rešim to tudi programsko (pač spremenim pravice mape v programu samem ob zagonu). Je to mogoče ?
lp, Simon
imam problem pri pisanju na lokalno particijo c:\Program Files\mojprogram\datoteka.txt.
Postopek je takšen: imam program v mapi c:\Program Files\mojprogram\. Ko zaganjam ta program iz mape, bi mi moral potegnit iz interneta pač določen fajl, vendar se pri pisanju v mapo c:\Program Files\mojprogram\datoteka.txt zaplete in mi reče java.io.FileNotFoundException ... Access is denied. V Win XP dela normalno ne dela pa pod Visto in 7-ko.
Ima kdo kakšen predlog kako to rešit, kako drugače sprogramirat, karkoli ?
Če spremenim pravice nad mapo mi dela brez problemov, tako da je opcija da rešim to tudi programsko (pač spremenim pravice mape v programu samem ob zagonu). Je to mogoče ?
lp, Simon
snow ::
Ne delam z javo, ampak sem malo brskal po netu: http://stackoverflow.com/questions/2981...
Se pravi, daj to datoteko drugam, če je možno ;)
Se pravi, daj to datoteko drugam, če je možno ;)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Mavrik ::
V Program Files se aplikacijskih datotek ne sme pisat. To ti preprečuje varnostni sistem. Shrani v %APPDATA%, My Documents, namizje ali kam drugam podobno.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DOS print windows XPOddelek: Operacijski sistemi | 1903 (1730) | gumby |
» | MSN datoteke čez 6GBOddelek: Programska oprema | 1734 (1551) | Vuli |
» | win XP problem s več računiOddelek: Operacijski sistemi | 1046 (940) | OptiMist_vw |
» | Kako preprečiti uporabo?Oddelek: Programska oprema | 960 (845) | darkolord |
» | VB6 problemOddelek: Programiranje | 1493 (1116) | StratOS |