Forum » Zvok in slika » Ojačevalec Vox XQ-140
Ojačevalec Vox XQ-140
Padly88 ::
Pozdravljeni kupil sem rabljen ojačevalec VOX XQ-140 in pozevaLz napajalno enoto:
+ na B+ in na RMT
- na GND
main-in z izhodom računalnika ter ch 1.2 r+ ter r- z zvočnikom...
ampak vse je zelo tiho (tišje od mobitela)
zanima me v čem je problem!
+ na B+ in na RMT
- na GND
main-in z izhodom računalnika ter ch 1.2 r+ ter r- z zvočnikom...
ampak vse je zelo tiho (tišje od mobitela)
zanima me v čem je problem!
Scorpia ::
Kateri napajalnik uporabljaš za ojačevalec? Ponavadi znajo zaradi njega potihoma igrati, ker ni dovolj napetosti.
Drugo a so nastavitve ojačevalce ok poštimane? recimo gain, da ni čisto potih navit.
Drugo a so nastavitve ojačevalce ok poštimane? recimo gain, da ni čisto potih navit.
////
Kateri napajalnik uporabljaš za ojačevalec? Ponavadi znajo zaradi njega potihoma igrati, ker ni dovolj napetosti.
uporabljam 420 watni napajalnik - bo verjetno dovolj ne? pa kje bi naj naštimo gain in druge nastavitve?
hvala za odgovor :D
vlado1 ::
daj še kakšno slikco iz druge strani ponavadi se z izvijačem ali pa kr z nohti nastavlja-potenciometri se ne vidijo kr tko
KOLKO GNARA TOLKO MUZIKE
Če je računalniški napajalnik, moreš še 5V linijo na njemu obremeniti, da da stabilnih 12V. Pa ojačevalec moreš z občutkom naštimat gain, kajti nazivna moč ojačevlca je napisana v najboljši pogojih in to pri 14,4V. Pri 12V da precej manj moči in gre prej v clip in z lahkoto skuriš zvočnik.
Predelava napajalnika imaš tukaj napisan: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop...
Predelava napajalnika imaš tukaj napisan: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop...
////
Če je računalniški napajalnik, moreš še 5V linijo na njemu obremeniti, da da stabilnih 12V. Pa ojačevalec moreš z občutkom naštimat gain, kajti nazivna moč ojačevlca je napisana v najboljši pogojih in to pri 14,4V. Pri 12V da precej manj moči in gre prej v clip in z lahkoto skuriš zvočnik.
5 v sem obremenil ampak napajalnik se niti ne prižge... verjetno morem 5v obremeniti z ventilatorjem ne pa z ojačevalcem ane?
daj še kakšno slikco iz druge strani ponavadi se z izvijačem ali pa kr z nohti nastavlja-potenciometri se ne vidijo kr tko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Padly88 ()
ventilator ne bo dovolj da obremeniš, moreš najman z dvema amperama obremeniti. Na tisti strani ti piše da je najbolje obremeniti z upori.
Kaj pa remote controler imaš? Ne poznam tega ojačevalca, ampak očitno je da se preko ''daljinčka'' nastavlja.
Kaj pa remote controler imaš? Ne poznam tega ojačevalca, ampak očitno je da se preko ''daljinčka'' nastavlja.
////
ventilator ne bo dovolj da obremeniš, moreš najman z dvema amperama obremeniti. Na tisti strani ti piše da je najbolje obremeniti z upori.
ojoj nimam retome controlera.... pa upori mi trenutno tudi ne ležijo pri hiši...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Padly88 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava subwooferjaOddelek: Zvok in slika | 2981 (2639) | TheBlueOne |
» | Nakup ali ne avtoojačevalcaOddelek: Zvok in slika | 2072 (1740) | steev |
» | Vezava Super wooferjev na ojačevalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6278 (5971) | timcheee |
» | behringer epx3000Oddelek: Zvok in slika | 1486 (1337) | Goran's Blog |
» | Priklop radio stolp zvočnikov na avtoradioOddelek: Na cesti | 5048 (4632) | jest10 |