Forum » Pomoč in nasveti » računalnik popači slke iz fotoaparata
računalnik popači slke iz fotoaparata
22gapi22 ::
imam težavo ker mi računalnik popači slike pri prenosu .naprimer naredi polovico slike zelene (probal sem na drugem računalniku in je bilo vse
vredu). imam canona povershot a460. ali kdo ve če je to virus ali pa moram kaj spremeniti na računalniku
vredu). imam canona povershot a460. ali kdo ve če je to virus ali pa moram kaj spremeniti na računalniku
Highlag ::
Na kakšen način pa prenašaš slike?
Namenski program za prenos? Kot datoteke z flash diska? Mogoče poizkusi na drugačen način, uporabi drugo vtičnico USB, Poizkusi sneti slike na drugem računalniku. Kartico lahko izpuliš iz fotoaparata in prebereš s kakšnim čitalcem...
Namenski program za prenos? Kot datoteke z flash diska? Mogoče poizkusi na drugačen način, uporabi drugo vtičnico USB, Poizkusi sneti slike na drugem računalniku. Kartico lahko izpuliš iz fotoaparata in prebereš s kakšnim čitalcem...
Never trust a computer you can't throw out a window
JanK ::
Po mojih izkusnjah gre za problem v firmwareu fotoaparata. Moj Canon S45 pocne isto. Sem pa gledal po forumih in resitev naj bi bila ta, da po gledanju slik na fotoaparatu, obvezno potem preklopis na nacin za slikanje (rahlo pritisnes sprozilec). Odkar se tega drzim, oziroma cim manj gledam na fotoaparatu, se mi to mnogo mnogo redkeje dogaja.
Nima pa veze s PCjem - isto se mi je zgodilo na treh razlicnih PCjih. Pa tudi ko vzames kartico ven in jo pregledas z readerjem, je slika pofentana.
Nima pa veze s PCjem - isto se mi je zgodilo na treh razlicnih PCjih. Pa tudi ko vzames kartico ven in jo pregledas z readerjem, je slika pofentana.
Na kakšen način pa prenašaš slike?
slike sem probal prenašati z programom in kot flash disk in nikakjor ni vredu ampak na drugem računalniku pa je bilo. hvala za nasvet!!
Po mojih izkusnjah gre za problem v firmwareu fotoaparata. Moj Canon S45 pocne isto. Sem pa gledal po forumih in resitev naj bi bila ta, da po gledanju slik na fotoaparatu, obvezno potem preklopis na nacin za slikanje (rahlo pritisnes sprozilec). Odkar se tega drzim, oziroma cim manj gledam na fotoaparatu, se mi to mnogo mnogo redkeje dogaja.
ali se mogoče da na fotoaparatu posodobit ali zamenjat firmware??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 22gapi22 ()
Noben virus ne počne kaj takega. Stestiraj RAM z memtest86+.
ali ta memtest86+ odkrije tudi kakšne lažne procese?-in s tem virus
Google, prvi zadetek!
hvala ti za nasvet zdaj je vse vredu in slike so super.
Zgodovina sprememb…
KoMar- ::
Očitno ne veš, kaj delaš oz. ne znaš povedat. A je test za RAM pokazal napake in si ga zamenjal?
Očitno ne veš, kaj delaš oz. ne znaš povedat. A je test za RAM pokazal napake in si ga zamenjal?
ja en prjtu k je računalničar mi ga je zastonj zamenjal in mi ga je še nekaj dodal, ker ga je imel odveč (imam še s tastr prključek)
Zgodovina sprememb…
Super. Fino je namreč vedet, kaj je bil problem in da si ga rešil
samo še glede neke druge teme bi te vprašal če mogoče veš za kakšen spletni prostor razen za hotmail SkyDrive in gmailovega ki je brezplačen, ima najmanj 1gb prostora in nima majhnih omejitev velikosti posamezne datoteke, ker na hotmailu je 50mb in na gmailu samo 510kb
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtomatsko pobriše slike iz SD karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 1901 (1626) | abyssus |
» | Popačene slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1525) | robertoroni |
» | Težave s SD kartico!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2748 (2608) | OCCULT |
» | IEEE povezava med PC-jem in fotoaparatom povzroca blue screenOddelek: Pomoč in nasveti | 1099 (1029) | borutp |
» | Problem s SMARTMEDIA karticoOddelek: Strojna oprema | 1690 (1471) | pivmik |