Forum » Pomoč in nasveti » Windows 7 - reparticioniranje diska
Windows 7 - reparticioniranje diska
Relanium ::
Prosim če mi lahk pomagate
Imam 2 diska:
- 320GB SATA, razdeljen na 2 particije, na primarni je Win 7 (moj primarni OS)
- 80GB na IDE, razdeljen na 2 particije, na primarni je WinXP (za resno delo)
ob zagonu se izbira z boot manegerjem od Win7 (bil je prvi nameščen, XP naknadno)
vsi datotečni sistemi so NTFS
Stvar je taka: na manjšem disku 80GB sem drugo particijo (logično) skrčil z disk managerjem od Win7, odvzel sem ji 10GB
zdaj pa bi ta prostor rad dodal k primarni particiji, ampak mi disk manager napiše da mi jo bo pretvoril v dinamično.
Napiše še, citiram: Če jih boste pretvorili, nameščenih operacijskih sistemov ne boste mogli zagnati z nobenega nosilca na diskih (z izjemo trenutnega zagonskega nosilca)
Torej zanima me ka zdaj to pomeni, če to naredim al še bo winXP deloval al ne več?
Pa če ne, kak bi lahk to uredil, da bi dodal tist nedodeljen prostor k primarni particiji, da bi blo 100% zanesljivo ?
Pa kakšne bojo spremembe na disku če se pretvori?
Rad bi ziher to mel, ker mam gor ene pomembne stvari, pa jih nočem izgubiti al pa met pol problemov ko se dela
tak da lepo prosim za pomoč
LP
Imam 2 diska:
- 320GB SATA, razdeljen na 2 particije, na primarni je Win 7 (moj primarni OS)
- 80GB na IDE, razdeljen na 2 particije, na primarni je WinXP (za resno delo)
ob zagonu se izbira z boot manegerjem od Win7 (bil je prvi nameščen, XP naknadno)
vsi datotečni sistemi so NTFS
Stvar je taka: na manjšem disku 80GB sem drugo particijo (logično) skrčil z disk managerjem od Win7, odvzel sem ji 10GB
zdaj pa bi ta prostor rad dodal k primarni particiji, ampak mi disk manager napiše da mi jo bo pretvoril v dinamično.
Napiše še, citiram: Če jih boste pretvorili, nameščenih operacijskih sistemov ne boste mogli zagnati z nobenega nosilca na diskih (z izjemo trenutnega zagonskega nosilca)
Torej zanima me ka zdaj to pomeni, če to naredim al še bo winXP deloval al ne več?
Pa če ne, kak bi lahk to uredil, da bi dodal tist nedodeljen prostor k primarni particiji, da bi blo 100% zanesljivo ?
Pa kakšne bojo spremembe na disku če se pretvori?
Rad bi ziher to mel, ker mam gor ene pomembne stvari, pa jih nočem izgubiti al pa met pol problemov ko se dela
tak da lepo prosim za pomoč
LP
solatko ::
Vzemi kakšno za to namenjeno orodje in enostavno raztegni particijo na kateri imaš xp. Acronis diskdirector, partition manager, norton ghost.....
Relanium ::
Instaliral sem acronisa, pa sem si gor prišel da je blo treba drugo particijo premaknit na konec diska, da sem lahko prvo raztegnil.
Stvar sem zrihtal z acronisem
tnx
Stvar sem zrihtal z acronisem
tnx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12601 (8082) | carota |
» | Pomoč pri Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5340 (4916) | BorutK-73 |
» | Razlika med primarno in logično particijo?Oddelek: Operacijski sistemi | 3867 (3387) | MrStein |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1938 (1732) | Red_Mamba |
» | Črke pogona in particijOddelek: Pomoč in nasveti | 1637 (1432) | Hypno |