» »

Free dos. kako ga zbrisati?

Free dos. kako ga zbrisati?

thewarrior ::

lp. danes sm kupil hp compaq 615...
in hotel namestiti windows xp pro...
in naleteu na 'majhno' težavico.
ko dam notr windows xp pro cd mi use lepo zažene, ko pa spodi napiše setup is starting windows mi pokaže blue screen. pač d se je računalnik ugasnu ker je prišlo do napake...
pol sm opazu d ma nek OS freedos, za katerega sm danes slišal prvič. nekaj sm se začel zanimati kako in kaj, vendar pravega odgovora nism našel. vem da že obstaja tema o tem, vendar ni nikjer nekega odgovora ki bi mi lahko pomagal.
prenosnik ni še nikoli imel OS windows naloženega. čist na frišno je. ma samo OS free dos.
in ja cd ni pokvarjen ker sm učeraj formatiral moj osebni računalnik s katerega sedaj pišem.

torej, kako in kaj naj naredim da bom lahko inštaliral widnows XP pro na prenosnik ki ima OS free dos.

Lepo PROSIM pomagajte, s tem se že ukvarjam od 14 ure dalje.

hvalaa

Sale_One0 ::

V BIOS-u spremeni pri nastavitvah za hard drive iz AHCI na Native SATA ali karkoli ima pac HP tam in pol instaliraj XPje gor. Glede FreeDOS-a pa, formatiraj ko prides do le-te opcije med instalacijo XPjev.

LP
Si vis pacem, para bellum.

thewarrior ::

eee hvala ti res. že dela.

timpo1992 ::

Sale_One0 je izjavil:

V BIOS-u spremeni pri nastavitvah za hard drive iz AHCI na Native SATA ali karkoli ima pac HP tam in pol instaliraj XPje gor. Glede FreeDOS-a pa, formatiraj ko prides do le-te opcije med instalacijo XPjev.

LP

a mi lohka prosim en to mal bol natančno razloži... prosimm ker imam iste težave

69charger ::

Ko se zažene prenosnik,takoj na začetku pojdi v BIOSe,odspodaj piše katera tipka,v mojem HP 6735s primeru je Delete.Najdi Hard Drive opcijo in prestavi iz AHCI na SATA ali pa karkoli drugega tam.Shrani in resetiraj in naloži Windowse.

Igor2 ::

mene pa neki zanima kupu sm prenoenik toshiba pa me gor naložen windows 7 zej me pa zanima kok naj naložm xp ka morm u biosi prerihtat

Han ::

Pozabi na XP (imel boš težave z gonilniki) in uporabljaj sedmico, ki prenosnik v celoti izkoristi...

Igor2 ::

pa če mi nobene igre ne prime ta sedmka zjebana

mihec87 ::

Edino kar te mogoče zafrkava da so 64bit verzija gor.

Yohan del Sud ::

Ja right. Sedemka, niti 64bitna v nobene primeru ni kriva, da mu ne primejo igre. Išči problem v hardveru, špilih ali gonilnikih. A ma ta tvoja tošiba kakšen nešiba osnoven ati deljeno sranje gor ti bi pa rad crysis gonu?
www.strancar.com

vorantz ::

Igor2 je izjavil:

pa če mi nobene igre ne prime ta sedmka zjebana

Vsekakor ni 7 kriva za to.
Kot je rekel Yohan išči drugje problem

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Free dos

Oddelek: Pomoč in nasveti