Forum » Omrežja in internet » Win2000 pro ICS ne deluje dobr, zakaj?
Win2000 pro ICS ne deluje dobr, zakaj?
TgT ::
Ola!
Problem je sledec. Imam dva racunalnika
1. racunlnik ima dve mrezni, eno za adsl drugo za domace omrezje. 2. racunalnik pa pa notr sam mrezno in sta povezana z UTP kablom za dva racunalnika crossover.
Na obeh racunalnikih so win2000 pro SP3.
Mreza nama dela ok....lepo mečema fajle sem ter tja, problem nastane pri drugem racunalniku ker mu ne odpira web strani ampak internet mu dela..npr hoče zaigrat eno igro prek neta jo lahko ...pinga mu serverje vse....Iexplorer pa ne dela, pošta, irc pa ne. Tki naprej pa vi napišite...hhvala v naprej
Problem je sledec. Imam dva racunalnika
1. racunlnik ima dve mrezni, eno za adsl drugo za domace omrezje. 2. racunalnik pa pa notr sam mrezno in sta povezana z UTP kablom za dva racunalnika crossover.
Na obeh racunalnikih so win2000 pro SP3.
Mreza nama dela ok....lepo mečema fajle sem ter tja, problem nastane pri drugem racunalniku ker mu ne odpira web strani ampak internet mu dela..npr hoče zaigrat eno igro prek neta jo lahko ...pinga mu serverje vse....Iexplorer pa ne dela, pošta, irc pa ne. Tki naprej pa vi napišite...hhvala v naprej
- premaknil: perci ()
l0wc4 ::
Kaj pa če recimo namesto www.arnes.si vpiše 193.2.1.66, mu potem dela? Če tem dela potem, je narobe nekaj z DNS strežniki, saj jih druga mašina ne ve resolvat.
TgT ::
ah! ce upisem IP odpre stran...
sam zaj mi pa tam pr nastavitvah n ijasn
kaj ustimat da bo prepoznal domene
kaj morm na moji kartici nardit in kaj na client oz drugem racunalniku nardit.
lp..TGT
sam zaj mi pa tam pr nastavitvah n ijasn
kaj ustimat da bo prepoznal domene
kaj morm na moji kartici nardit in kaj na client oz drugem racunalniku nardit.
lp..TGT
l0wc4 ::
Nimam trenutno pri roki nobene Win 2k kište pa bom pisal na pamet. V glavne pri nastavitvah TCP/IPja v omrezju moras imeti moznost vpisov IPje in DNSja. IP se ti verjetno dodeli dinamcino in prav tako tudi DNSji. Probaj oboje fiksno nastaviti. DNSje daj na za SiOL: 193.189.160.11 in 193.189.160.12. Povej ce bo pomagalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9294 (5404) | Bakunin |
» | Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modemaOddelek: Programska oprema | 4820 (4488) | Barti |
» | internet ne delaOddelek: Omrežja in internet | 702 (617) | amigo_no1 |
» | Internet - omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 5517 (5154) | djtey |
» | clarkconnect tezavaOddelek: Omrežja in internet | 1508 (1292) | jurre |