Forum » Programiranje » Visual Basic 2008 in predvajanje zvoka
Visual Basic 2008 in predvajanje zvoka
Soriyyx ::
Pozdravljeni.
V Visual Basicu sem še bolj kot ne začetnik. Trenutno pišem en poučen program s tematiko voznega parka slovenskih železnic in bi rad vključil tudi zvok. Uporabljam Microsoft Visual Basic 2008 Express Edition in bi rad v program vstavil tudi zvok. Najraje bi videl, da bi ob pritisku na gumb se predvajal določen zvok torej brez funkcije play, stop in to ker gre za 5 sekundne zvoke. Sedaj pa me zanima ali se to da in kakšna je koda, če bi bil kdo toliko prijazen in bi mi jo napisal.
Hvala.
V Visual Basicu sem še bolj kot ne začetnik. Trenutno pišem en poučen program s tematiko voznega parka slovenskih železnic in bi rad vključil tudi zvok. Uporabljam Microsoft Visual Basic 2008 Express Edition in bi rad v program vstavil tudi zvok. Najraje bi videl, da bi ob pritisku na gumb se predvajal določen zvok torej brez funkcije play, stop in to ker gre za 5 sekundne zvoke. Sedaj pa me zanima ali se to da in kakšna je koda, če bi bil kdo toliko prijazen in bi mi jo napisal.
Hvala.
FlashM ::
Ena čist lightweight varjanta bi bila:
My.Computer.Audio.Play("C:\Temp\mojZvok.wav", AudioPlayMode.Background)
Lahko se tudi malo poigraš z AudioPlayMode izborom (WaitToComplete, BackgroundLoop).
My.Computer.Audio.Play("C:\Temp\mojZvok.wav", AudioPlayMode.Background)
Lahko se tudi malo poigraš z AudioPlayMode izborom (WaitToComplete, BackgroundLoop).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlashM ()
Super, deluje. Hvala! Zanima me samo, če bo to delovalo tudi na katerem drugem računalniku, ki nima tega zvoka na mestu, kjer sem ga določil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Soriyyx ()
Torej če mi je kaj znano morem zvok noter uvoziti kot resources ali kako? Mi lahko kdo prosim razloži postopek?
Hvala.
Hvala.
cekr ::
Tako naredi, da imaš zvočno datoteko že v direktoriju, v katerem se nahaja program. Potem pa naredi current povezavo in bi moralo delat povsod.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
@cekr, tole mi ni čisto jasno. Datoteko sem uvozil v direktorij vendar mi ne uspe narediti povezave.
Dej kr v Explorerju skopiri zvočno datoteko v tvojo ..bin/Debug oz. bin/Release mapo tvoje aplikacije, potem pa za pot zvočne datoteke v programski kodi navedi le ime in končnico datoteke:
My.Computer.Audio.Play("mojZvok.wav", AudioPlayMode.Background)
Če boš potem to aplikacijo zaganjal na drugem računalniku, ne pozabi zraven skopirat tudi zvočnih datotek.
My.Computer.Audio.Play("mojZvok.wav", AudioPlayMode.Background)
Če boš potem to aplikacijo zaganjal na drugem računalniku, ne pozabi zraven skopirat tudi zvočnih datotek.
Lahko pa zvok predvajaš tudi tako:
Dim Sound As New System.Media.SoundPlayer
Sound.SoundLocation = "C:\Temp\mojZvok.wav"
Sound.Load()
Sound.Play()
Dim Sound As New System.Media.SoundPlayer
Sound.SoundLocation = "C:\Temp\mojZvok.wav"
Sound.Load()
Sound.Play()
Bom kar obdržal tisto z "resources" ampak kako vključim datoteko poimenovano 664-105.wav ki se nahaja v "resources" v tole kodo:
Private Sub sirena_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles sirena.Click
My.Computer.Audio.Play("D:\Users\Soriyyx\vlaki 2\zvoki\664-105.wav", AudioPlayMode.Background)
End Sub
Private Sub sirena_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles sirena.Click
My.Computer.Audio.Play("D:\Users\Soriyyx\vlaki 2\zvoki\664-105.wav", AudioPlayMode.Background)
End Sub
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Soriyyx ()
Postopek za uporabo Resources:
Klikneš na ime projekta in izbereš "Add" > "New Item" > "Resources File" ter ga poimenuješ (jaz sem za ime svojega resource fajla izbral "SoundsRes".
Nato dodaš željeno zvočno datoteko (Add Resource).
V programski kodi potem to uporabiš tako:
My.Computer.Audio.Play(My.Resources.SoundsRes.mojZvok, AudioPlayMode.Background)
pri čemer je mojZvok ime moje wav datoteke, pri tebi pa bo verjetno drugačno.
Klikneš na ime projekta in izbereš "Add" > "New Item" > "Resources File" ter ga poimenuješ (jaz sem za ime svojega resource fajla izbral "SoundsRes".
Nato dodaš željeno zvočno datoteko (Add Resource).
V programski kodi potem to uporabiš tako:
My.Computer.Audio.Play(My.Resources.SoundsRes.mojZvok, AudioPlayMode.Background)
pri čemer je mojZvok ime moje wav datoteke, pri tebi pa bo verjetno drugačno.
Zgodovina sprememb…
Kako se pa doda video posnetek? Najboljše bi bilo če bi se ob kliku na gumb odprel privzeti predvajalnik videov.
System.Diagnostics.Process.Start(@"C:\Movies\StarTrekVoyager\movie.avi");
Z @ (afno) escape-aš backslash-e. Lahko pa napišeš tudi:
System.Diagnostics.Process.Start("C:\\Movies\\StarTrekVoyager\\movie.avi");
That's it.
Z @ (afno) escape-aš backslash-e. Lahko pa napišeš tudi:
System.Diagnostics.Process.Start("C:\\Movies\\StarTrekVoyager\\movie.avi");
That's it.
Zgodovina sprememb…
Lahko pa s to metodo poveš tudi kater program (npr. kater video predvajalnik) naj odpre, za argumente mu pa podaš pot do video datoteke, ki jo želiš odpret:
System.Diagnostics.Process.Start(@"C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe", @"C:\Movies\StarTrekVoyager\movie.avi");
System.Diagnostics.Process.Start(@"C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe", @"C:\Movies\StarTrekVoyager\movie.avi");
Da pa je video u resourcu pa naredim: System.Diagnostics.Process.Start(My.Resources.video.gomulka);
Imam prav?
Imam prav?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#], odpre link, gre na določeno stran v .pdfOddelek: Programiranje | 559 (429) | japol |
» | Program za set back time (RUN AS DATE)Oddelek: Programska oprema | 4866 (4490) | Yacked2 |
» | VB vpršanje za kodoOddelek: Programiranje | 655 (530) | dynr la |
» | Odpiranje programa v Visual StudioOddelek: Programiranje | 918 (776) | darkolord |
» | Visual basic->internetOddelek: Programiranje | 798 (723) | Jester |