Forum » Operacijski sistemi » Ponovna namestitev Server-ja 2003 SBS?
Ponovna namestitev Server-ja 2003 SBS?
solorajder ::
V podjetju imam SBS 2003, ki nam služi samo za file server, vsi važni podatki so na D disku.
Ker imam kar nekaj problemov z njim, bi rad naredil novo čisto namestitev na isto mašino. Kakšna je najboljša praksa da bom imel čim manj dela.
Predvsem me zanima kako rešiti problem lokalnih profilov klientov, ki so bili v domeni, ki se po novi namestitvi ne morejo več logirat pod istim uporabniškim imenom.
Hvala.
Ker imam kar nekaj problemov z njim, bi rad naredil novo čisto namestitev na isto mašino. Kakšna je najboljša praksa da bom imel čim manj dela.
Predvsem me zanima kako rešiti problem lokalnih profilov klientov, ki so bili v domeni, ki se po novi namestitvi ne morejo več logirat pod istim uporabniškim imenom.
Hvala.
McMallar ::
Če imaš vse podatke na D: disku, potem ni kakšnih težav. Za vsak slučaj le naredi backup (upam, da ga tako ali tako). Potem namesti strežnik na novo.
Pri profilih pa te ne razumem točno. Praviš, da so lokalni, potem omenjaš domeno. Če imaš postavljeno AD domeno (predvidevam, da) in ti le ta deluje, potem ti priporočam postavitev začasnega DC-ja, replikacijo domene, prenos FSMO vlog, demote prvega DC-ja in šele potem reinštalacijo. S tem se izogneš vnovičnemu postavljanju domene in vseh objektov.
Po inštalaciji strežnika, le tega spet promoviraš v DC, preneseš FSMO vloge nazaj, narediš demote začasnega DC-ja in ga ugasneš.
Pri profilih pa te ne razumem točno. Praviš, da so lokalni, potem omenjaš domeno. Če imaš postavljeno AD domeno (predvidevam, da) in ti le ta deluje, potem ti priporočam postavitev začasnega DC-ja, replikacijo domene, prenos FSMO vlog, demote prvega DC-ja in šele potem reinštalacijo. S tem se izogneš vnovičnemu postavljanju domene in vseh objektov.
Po inštalaciji strežnika, le tega spet promoviraš v DC, preneseš FSMO vloge nazaj, narediš demote začasnega DC-ja in ga ugasneš.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Hvala za odgovor.
Seveda imam postavljene kliente v domeno, hotel sem le povedati da so profili shranjeni na lokalnem računalniku(da ne uporabljam roaming profilov).
Ali mi lahko na hitro poveš kako to naredim ali če poznaš kakšen link kjer je to lepo razloženo?
Hvala še enkrat.
Seveda imam postavljene kliente v domeno, hotel sem le povedati da so profili shranjeni na lokalnem računalniku(da ne uporabljam roaming profilov).
Ali mi lahko na hitro poveš kako to naredim ali če poznaš kakšen link kjer je to lepo razloženo?
Hvala še enkrat.
Nekaj sem našel na netu.
Ali bo uredu, če grem po tem postopku:
http://www.petri.co.il/how_to_install_a...
http://www.petri.co.il/transferring_fsm...
Ali bo uredu, če grem po tem postopku:
http://www.petri.co.il/how_to_install_a...
http://www.petri.co.il/transferring_fsm...
McMallar ::
Ja, to bo OK.
Na začetku, preden se česa lotiš, naredi še system state backup za backup AD.
FSMO vloge lahko preneseš tudi preko GUI-ja
Ko preneseš vloge počakaj nekaj časa, da se stvar poreplicira. Recimo 1h. Kdo je nosilec FSMO vlog lahko preveriš z ukazom:
netdom query fsmo
Potem na primarnem DC-ju poženeš dcpromo in preko wizarda odstraniš DC vlogo. Nato strežnik poinštaliraš na novo.
Postopek nato ponoviš, tako da tega dodaš v domeno, preneseš vloge, porepliciraš in odstraniš DC vlogo z začasnega strežnika. Le tega potem odstraniš.
Na začetku, preden se česa lotiš, naredi še system state backup za backup AD.
FSMO vloge lahko preneseš tudi preko GUI-ja
Ko preneseš vloge počakaj nekaj časa, da se stvar poreplicira. Recimo 1h. Kdo je nosilec FSMO vlog lahko preveriš z ukazom:
netdom query fsmo
Potem na primarnem DC-ju poženeš dcpromo in preko wizarda odstraniš DC vlogo. Nato strežnik poinštaliraš na novo.
Postopek nato ponoviš, tako da tega dodaš v domeno, preneseš vloge, porepliciraš in odstraniš DC vlogo z začasnega strežnika. Le tega potem odstraniš.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Exchange 2007Oddelek: Programska oprema | 963 (925) | videc |
» | vse proste IP v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1846 (1416) | Invictus |
» | Windows 2003 AD domenaOddelek: Operacijski sistemi | 2230 (1918) | dronyx |
» | Poyabil geslo od administratorja..Oddelek: Pomoč in nasveti | 4383 (3595) | hyper x |
» | Windows 2003 - kako konfigurirati GPO za OUOddelek: Operacijski sistemi | 1629 (1499) | pirx |