Forum » Izdelava spletišč » "Diagnoza"
"Diagnoza"
dinozaver7 ::
Lp!
Lotevam se nekega projekta in sicer me zanima kako bi najlažje naredil naslednjo zadevo...
Bilo bi več izbirnih menijev, iz vsakega bi zbral 1 možnost(ali nobene) in nato potrdil. Program bi to analiziral in predstavil(iz baze) rezultati, ki bi se najbolj ujemali(bi bili prej določeni). Najraje bi to naredil v phpju.
Res bi bil hvaležen za pomoč.
Lp
Lotevam se nekega projekta in sicer me zanima kako bi najlažje naredil naslednjo zadevo...
Bilo bi več izbirnih menijev, iz vsakega bi zbral 1 možnost(ali nobene) in nato potrdil. Program bi to analiziral in predstavil(iz baze) rezultati, ki bi se najbolj ujemali(bi bili prej določeni). Najraje bi to naredil v phpju.
Res bi bil hvaležen za pomoč.
Lp
:P
- spremenil: dinozaver7 ()
Icematxyz ::
V bistvu bi rad imel neke vrste anketo? Ali vsaj zelo podobno zadevo? Googlaj za PHP Survey (script).
Ja, v bistvu neka anketa(obrazec), ki bi spraševal določene stvari in nato poiskal najbolj ujemajoče rezultate.
Primer:
Vprašanje 1:
Imate radi sladoled?
Da / Ne
Vprašanje 2:
Kateri okus imate najraje?
Čokolada / Vanilija / Jagoda ...
Vprašanje 3:
Kornet ali lučka?
Kornet / Lučka
"Potrdi"
Rezultat:
Najbolj bi vam ustrezal sladoled Lumpi.
Primer:
Vprašanje 1:
Imate radi sladoled?
Da / Ne
Vprašanje 2:
Vprašanje 3:
Kornet ali lučka?
Kornet / Lučka
"Potrdi"
Rezultat:
Okapi ::
Odvisno, kaj točno imaš v mislih. Če lahko to narediš kot dihotomni določevalni ključ, je zelo preprosto. Guglaj dichotomous key.
O.
O.
Odvisno, kaj točno imaš v mislih. Če lahko to narediš kot dihotomni določevalni ključ, je zelo preprosto. Guglaj dichotomous key.
O.
Točno to iščem. Se da to naredit s phpjem? Ker bolj kot iščem, manj najdem..
Nekaj sem spacal skupaj, vendar se ne dela.. Vrze mi ven to napako:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/martinfr/public_html/test/phptest.php on line 47
Koda pa je sledeca:
Hvala za pomoc!
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/martinfr/public_html/test/phptest.php on line 47
Koda pa je sledeca:
<html> <head> <title>test stran</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> </head> <body> <div align="center" id="container"> <?php // Make a MySQL Connection mysql_connect("localhost", "uporabnik", "geslo") or die(mysql_error()); mysql_select_db("martinfr_baza1") or die(mysql_error()); // Get all the data from the "example" table $result = mysql_query("SELECT * FROM property") or die(mysql_error()); echo "<table border='1' bordercolor='white'>"; echo "<tr> <th>Izberi kakšen naj bo sladoled</th> </tr>"; // keeps getting the next row until there are no more to get while($row = mysql_fetch_array( $result )) { // Print out the contents of each row into a table echo "<tr><td>"; echo $row['title']; echo "<input name='property[]' type='checkbox' value='id'>"; echo "</td></tr>"; } echo "</table>"; echo "<input name='send' type='submit' id='send' value='Pošlji'>"; echo "<br />"; $result = mysql_query("SELECT * FROM item_property") or die(mysql_error()); while($row = mysql_fetch_array( $result )) { if(isset($_POST["property"][$row["property_id"]])){ // če obstaja(je označena) lastnost. $countmatch[$row["item_id"]]++; // povečaj števec za trenutni sladoled } } $countmatch = array(); // v $allItemProperties moraš imeti vse lastnosti iz tabele ItemProperty foreach ($allitem_property as $item){ if (isset($_POST["property"][$item["property_id"]])){ // če obstaja(je označena) lastnost. $countmatch[$item["item_id"]]++; // povečaj števec za trenutni sladoled } } // sedaj imaš urejena ujemanja in moraš samo še poiskati kateri sladoled ima najboljše ujemanje. $maxCount = 0; $maxCountItemId=null; foreach ($countmatch as $key=>$value) { if($value>$maxCount){ $maxCount=$value; $maxCountItemId = $key; } } echo "$maxCountItemId"; ?> </div> </body> </html>
Hvala za pomoc!
Mi ga lahko nekdo prosim definira, ce razumute za kaj se gre, ker jaz ne... Rad bi imel samo kodo spisano, da lahko zacnem vnasat podatke..
Hvala!
Hvala!
HardFu ::
ne more ti ga nekdo definirat, to moras sam vedeti kaj zelis v tistem arrayu
http://codeable.io
46.
$countmatch = array(); // v $allItemProperties moraš imeti vse lastnosti iz tabele ItemProperty
47.
foreach ($allItemProperties as $item){
Ja tukaj notri morajo biti vse lastnosti iz tabele Item_Property(v tej tabeli so sladoledi povezani z lastnostmi).
To kodo mi je napisal nekdo drug, ki je sedaj zaposlen in mi ne more vec pomagati, jaz pa bi to nujno rabil..
Hvala in lp.
$countmatch = array(); // v $allItemProperties moraš imeti vse lastnosti iz tabele ItemProperty
47.
foreach ($allItemProperties as $item){
Ja tukaj notri morajo biti vse lastnosti iz tabele Item_Property(v tej tabeli so sladoledi povezani z lastnostmi).
To kodo mi je napisal nekdo drug, ki je sedaj zaposlen in mi ne more vec pomagati, jaz pa bi to nujno rabil..
Hvala in lp.
Gost ::
Ne vidim nekega ujemanja s temo, kaj sploh hočeš imeti, ali pa sem nenatančno prebral vse skupaj.
Torej želiš v osnovi, da ti nekdo celotno skripto iz začetka teme napiše? S tem je kar nekaj dela.
Torej želiš v osnovi, da ti nekdo celotno skripto iz začetka teme napiše? S tem je kar nekaj dela.
Ne, mislim, da je koda kar prava, le se to dodelavo arraya potrebuje..
Torej imam lastnosti in pri vsaki lastnosti oznacim, ce me zanima...program potem obdela in najde najbolj primeren ^sladoled^.
Torej imam lastnosti in pri vsaki lastnosti oznacim, ce me zanima...program potem obdela in najde najbolj primeren ^sladoled^.
Res nimam casa in me v bistvu ne mika studirat php, ker samo to rabim.. Mogoce niste razumeli kaj hocem, tukaj je nedelujoca skripta...
Test skripte
Test skripte
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dinozaver7 ()
DubleG ::
Ni to neke vrste ekspertni sistem?
Zelo primitiven mislim.
Glede na tvoje zahteve, odgovore, ti vrne najboljšo izbiro.
Zelo primitiven mislim.
Glede na tvoje zahteve, odgovore, ti vrne najboljšo izbiro.
Če bi mi kdo to naredil za nek denar, ZS prosim.
Ker ne najdem na internetu prave rešitve..
Ker ne najdem na internetu prave rešitve..
schtr4jh ::
Glede na kakšne rezultate se pa odločaš?
To pomeni, da imaš recimo v bazi nekako takole ...
ime: lumpi | sladoled: da | okus: čokolada ali vanilija | vrsta: kornet
ime: maxim | sladoled: da | okus: čokolada ali lešnik | vrsta: kornet
... in potem izbere uporabnik da, čokolada, kornet in rezultat je lumpi in maxim, v primeru da, lešnik, kornet bi bil pa rezultat maxim. če je to to, me kontaktiraj na ZS
Vprašanje 1:
Imate radi sladoled?
Da / Ne
Vprašanje 2:
Vprašanje 3:
Kornet ali lučka?
Kornet / Lučka
"Potrdi"
Rezultat:
To pomeni, da imaš recimo v bazi nekako takole ...
ime: lumpi | sladoled: da | okus: čokolada ali vanilija | vrsta: kornet
ime: maxim | sladoled: da | okus: čokolada ali lešnik | vrsta: kornet
... in potem izbere uporabnik da, čokolada, kornet in rezultat je lumpi in maxim, v primeru da, lešnik, kornet bi bil pa rezultat maxim. če je to to, me kontaktiraj na ZS
Gost ::
Dinozaver, ti pa hitro obupaš. Zadeva niti ni tako zakomplicirana, če se malo poglobiš v definicijo, kaj želiš imeti. Samo malo je treba znati php-ja, html-ja in mysql-a.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skrivanje php kode na strežnikihOddelek: Izdelava spletišč | 1496 (1165) | attackiko |
» | HTML forma in datumOddelek: Izdelava spletišč | 1795 (1531) | Muzo |
» | kodiranje in dekodiranjeOddelek: Programiranje | 2566 (2078) | snow |
» | Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?Oddelek: Izdelava spletišč | 2043 (1781) | Jackass |
» | dolžina vnešenega tekstaOddelek: Izdelava spletišč | 1721 (1334) | darh |