» »

Gaming LCD monitor

Gaming LCD monitor

mp5 ::

Lep pozdrav!

Zanimam se nakup LCD monitorja, kateri bi se 99,9% uporabljal za igranje iger. Prosim vas za nasvete glede nakupa (barve, odziv, kontrast, resolucija, diagonala...). Velikost 22˝ ali druga, glede na vašo oceno. Kakšen se vam zdi LG W2261VP oz. drugi do največ 300€, kolikor sem pripravljen plačati.

Trenutno uporabljam 19" NEC LCD monitor in me res zanima ali je takšna razlika med igranjem iger na večjem monitorju (ocena mojega prijatelja), kot pa na 19".

Kakšno razmerje je boljše 16:9 ali 16:10 oz. kakšna je sploh razlika?

Za vse nasvete se vam že vnaprej zahvaljujem.

BALAST ::

Seveda ne razlika uporabe 22" proti 19". Prva je večja površina, kjer imaš lahko boljši pregled nad dogajanjem.
Npr pri MMORPG imaš vsaj 50 ikonc in 20 soborcev za katere te mora skrbeti, da ne padejo prehitro ter jim pomagaš.
Pri strategiji imaš večje vidno polje, kjer bi se lahko skrivale pasti in večstranski napadi.

Potem je tehnologija verjetno napredovala in je kontrast med barvami večji, kar ti poveča zaznavnost in občutek spremembe. Zdaj če imaš monitor z zamikom 8milisekund in greš natakega z 5milisekund ne boš opazil večje spremembe, razen mogoče manjši "ghosting" to je risanje lis premikajočega objetkta. Če si pa na monitorju z 16ms in greš na 5ms, je pa sprememba vidna od daleč.

16:9 ali 16:10 te nima kaj skrbeti, ampak osebno imam raje 16:10, kjer je pri filmih tudi prostor za odmaknjene podnapise in da ne prekriva filma. Za igre je pa vseeno.

Bi ti priporočal tale novi 23" SAMSUNG SYNCMASTER F2380, kjer jetehnologija končno dorasla zahtevnim igralcem.
Tukaj je 282EUR, bodo pa do novega leta sigurno še cenejši.

galu ::

Jaz bi pa ti tega (ki ga imam sam) priporočil.. http://www.sestavi.si/index.php/item/di...
Vzemi raje 16:10, ker je res malo več prostora za podnapise pri filmih itd.
Tako to gre.

godi ::

defenitivno 16:10. Sam imam 22lcd in mislim da je za igre ravno prav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: godi ()

Pa niso 23" ali 24" že malce preveliki za gaming. Ne rečem za filme, ampak na računalniku ne bom in ne gledam filmov. Zdi se mi, da je 23" in 24" že preveč. Ne vem, mogoče se motim, ker dejansko nimam izkušen z takšnimi monitorji.

se strinjam! osebno mislim da je 22 inc za igre glih prav, je pa tut odvisn od posameznika.

galu ::

Lahko imaš 30", pa ti bo 1 mesec prevelik, pozneje pa ravno prav... Navadiš se, neglede na velikost.
Tako to gre.

Ok. Sem malce bral po netu in nekateri pišejo, da imajo igre pri 16:10 ob strani oz. zgoraj in spodaj črn rob. A mi lahko kdo prosim, kaj pove o tem oz. ali novejše igre podpirajo 16:10. Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mp5 ()

in katera matrika je boljša za gaming IPS ali TFT?

Navadiš se ja, ampak če logično razmisliš kako boš igral na 30 lcd in na 1 m od ekrana ???

GrimReaper ::

Lahko imaš 30", pa ti bo 1 mesec prevelik, pozneje pa ravno prav... Navadiš se, neglede na velikost.

To velja za filme in za igre če jih igraš z gamepadom, sam za to imaš itak lahko TV. Z miško in tipkovnico pa že iz pol metra težko igraš. Za 24" 16:9 lahko rečem da ni prevelik, to je samo malo v širino raztegnjen 22". Vsekakor je omejitev v velikosti ekrana, ker 32" FullHD TV-ja ne morš met za monitor.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

xsannyx ::

To velja za filme in za igre če jih igraš z gamepadom, sam za to imaš itak lahko TV. Z miško in tipkovnico pa že iz pol metra težko igraš. Za 24" 16:9 lahko rečem da ni prevelik, to je samo malo v širino raztegnjen 22". Vsekakor je omejitev v velikosti ekrana, ker 32" FullHD TV-ja ne morš met za monitor.

Če hočeš met ti 32" full hd ekran moreš bit 10m stran :D
Glej to: 22" je za gaming dovol (okoli 55 cm diagonale da imaš malo predstave).
Tudi za filme ni preveč problem lahko brez problema na razdalji 10m še gledaš samo z malo večjimi podnapisi :D Kupi z odzivnim časom 2ms če boš našel kaj takega poceni. Za gaming ni dobro več kot 5ms še posebno če si zageekan v FPSje :D Za mmorpgje ter večino drugega ti je pa že nekgo zelo lepo razložil :D

in katera matrika je boljša za gaming IPS ali TFT?

Ok. Odločil sem se za 22" (16:10), sedaj pa prosim za nasvete o konkretnih monitorjih in izkušnje z njimi. Hvala

deadbeef ::

TFT vrjetno, ker ma bolšo odzivnost... sam barve in koti so pa boljši na IPS... jest mam hp 2745w ki ima H-IPS matriko pa ne opazim nobenega lag-a pri FPSjih.... tko da nevem..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velik monitor - slabosti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
577792 (5858) Han
»

27" monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7022006 (14194) scipascapa
»

Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?

Oddelek: Strojna oprema
492731 (2075) Damiani

Več podobnih tem