Forum » Strojna oprema » ram ddr2 postavitev
ram ddr2 postavitev
xsannyx ::
Mene pa samo zanima kako je dandanes s ram channeli na matičnah. Vem da včasih si mogel imeti točno zaporedje (pač ram z največjo kapaciteto najprej potem pa v vsak drug slot...)
Kako je danes? Naprimer imam na matični 4 priključke za rame. 2 sta črna in 2 rumena.
Sta ta 2 rumena DIMM priključka?
Ali je vseeno kaj dam RAMe?
Se mi zdi da lahko imam na enkrat samo v 2 channelih rame..
Je to res? In kako je s tem če lahko malo poveste.
Sem v 1 letniku računalniške šole in nam tega žal še niso povedali samo za tiste stare kriple za te tanove pa nič kaj in me zelo telo zanima zato iščem pomoč tukaj :D
Kako je danes? Naprimer imam na matični 4 priključke za rame. 2 sta črna in 2 rumena.
Sta ta 2 rumena DIMM priključka?
Ali je vseeno kaj dam RAMe?
Se mi zdi da lahko imam na enkrat samo v 2 channelih rame..
Je to res? In kako je s tem če lahko malo poveste.
Sem v 1 letniku računalniške šole in nam tega žal še niso povedali samo za tiste stare kriple za te tanove pa nič kaj in me zelo telo zanima zato iščem pomoč tukaj :D
Dr_M ::
Pogledas v manual od maticne plosce. Vse lepo pise.
Mimogrede, ce upas, da te bodo kaj takega naucili v soli, si zbral napaceno smer.
Mimogrede, ce upas, da te bodo kaj takega naucili v soli, si zbral napaceno smer.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
chicolino ::
vsi štirje sloti so dimm sloti. 2 sta črna 2 pa rumena zato da veš kam dat palčke če hočeš da delujejo v dual channelu (128bit). če hočeš da delujejo v dualchannelu moreš dat 2 identični (priporočljivo identični) palčki v isto barvo.. ali je to črna ali rumena nima veze. če boš zapomnil vse štiri pa ti itak ne igra nobene vloge.
lahko daš noter le 3 ploščice vendar v tem primeru bo ram deloval v single channel načinu (64bit)
v glavnem recimo da sta prva dva slota črna druga pa rumena.. diagram ti zgleda tako:
dimm 1 (črn): channel1 (64bit)
dimm 2 (črn): channel2 (64bit)
dimm 3 (rumen): chan1 (64bit)
dimm 3 (rumen): chan2 (64bit)
skratka za dual channel moraš zapomniti chan1 + chan2 slot (2x 64bit) in tako delujeta v 128bit dual channelu.
lahko daš noter le 3 ploščice vendar v tem primeru bo ram deloval v single channel načinu (64bit)
v glavnem recimo da sta prva dva slota črna druga pa rumena.. diagram ti zgleda tako:
dimm 1 (črn): channel1 (64bit)
dimm 2 (črn): channel2 (64bit)
dimm 3 (rumen): chan1 (64bit)
dimm 3 (rumen): chan2 (64bit)
skratka za dual channel moraš zapomniti chan1 + chan2 slot (2x 64bit) in tako delujeta v 128bit dual channelu.
xsannyx ::
aha ok hvala :D
Potem če bi se odločil za dogradnjo (npr 4x2gb če plata podpira) bi delovalo 2x po 64 bit?
@ Dr_M: Kje bi se pa potem tega naučil? Na turistični ali rudarski?
Potem če bi se odločil za dogradnjo (npr 4x2gb če plata podpira) bi delovalo 2x po 64 bit?
@ Dr_M: Kje bi se pa potem tega naučil? Na turistični ali rudarski?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xsannyx ()
Blinder ::
Kje bi se tega naučil? V praktičnem življenju. V šoli teh malenkosti že ne učijo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2238 (1067) | Mitja358 |
» | Problem z rami !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1444 (1090) | Klemenn |
» | Dodajanje DDR rama na nforce2 platiOddelek: Strojna oprema | 1140 (979) | ru7 |
» | Prosim za ocenitev kište.Oddelek: Strojna oprema | 2031 (1556) | xabre |
» | koliko rama še lahko dokupim?Oddelek: Strojna oprema | 1247 (1183) | Sami |