Forum » Kaj kupiti » 17" monitor za 70-90 kSIT
17" monitor za 70-90 kSIT
DMouse ::
Kratko vprašanje.
Kakšen monitor mi priporočate za tkole ene 70-90 prešernov? Zaželjeno 100 Hz pri 1152x1024.
lp, Klemen
Kakšen monitor mi priporočate za tkole ene 70-90 prešernov? Zaželjeno 100 Hz pri 1152x1024.
lp, Klemen
Ja, pa zraven modela prosim še malo komentarja. Kaj je s kontrasti, kakšne so osvežitve... pa seveda kje se ga da najugodneje dobit
Klemen
Klemen
Gogo ::
Kaj pa je s to akcisko prodajo iiyame VM Pro 411 za cca 82.000 sit? Ali se splača?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Ribicija ::
Mislim da je ta monitor kar vreden svojega denarja. Pazi model je precej slabši od IIYAME 410 pro. Čeprav je zarazmislit, ker dobiš za isto ceno SONY A220 s podobnimi karakteristikami vendar ima leta še USB HUB s 4-mi porti.
Več o IIYAMI zveš na tem linku: IIYAMA 411
Več o IIYAMI zveš na tem linku: IIYAMA 411
Zakaj? Kaj je bilo narobe? Jaz sem imel do sedaj dokaj dobre izkušnje z IIYAMO. Res je da ima kakšen kos malo megleno sliko, ampak zato pa monitor daš ped nakupom iz škatle in si ga še v trgovini ogledaš.
lp
lp
Arrivo ::
Ravno to je bila moja napaka, ki je pri naslednjem monitorju nisem ponovil .
Nisem pa pri trgovcu ponovno vzel Iiyame, ker uvoznik ni aceptiral očitne pomankljivosti .
Nisem pa pri trgovcu ponovno vzel Iiyame, ker uvoznik ni aceptiral očitne pomankljivosti .
No samo toliko da ti rečem. Če kupiš nek produkt ti ga po zakonu morajo v roku 8 dni od nakupa zamenjati če ima leta kakšno pomanjkljivost, v to spada tudi slaba slika na monitorju. To ti mora narediti že tisti ki ti je monitor prodal in ne rabiš čakati na odgovor uvoznika.
lp
lp
Hvala za nasvete. Pol sem pregledal še tehnične podatke teh (in drugih) monitorjev in se odločil za Samsung SynchMaster 700NF
lp, Klemen
lp, Klemen
Arrivo ::
Ribicija : V 8 dneh lahko reklamiraš račun . Kupljeno po računu pa lahko reklamiraš ( vrneš) v garancijskem času, ki je pri nas minimalno 1 leto .
MadMax ::
Arrivo: ne bi reku. V 8 dneh lahko vrnes, potem pa lahko posljes na servis. Ce v 45 dneh zadeve ne popravijo, so ti dolzni vrniti kupnino oz. zamenjati izdelek.
Točno tako kot pravi MAdMax. V roku 8 dni morajo brez problema zamenjati (če seveda stranka tako zahteva; dosti jih namreč niti ne pozna svojih pravic) po tem roku pa zadevo lahko dajo na servis in jim ni obveza da ti zamenjajo z novimproduktom.
Res pa je da imaš proizvajalce, ki ti tudi po roku 8 dni zamenjajo izdelek z novim ali pa drugim. So pa zelo redki.
Lp
Res pa je da imaš proizvajalce, ki ti tudi po roku 8 dni zamenjajo izdelek z novim ali pa drugim. So pa zelo redki.
Lp
edmund ::
Kaj pa kaka NOKIA?
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
yjj ::
Po mojem objektivnem mnenju in tudi mnenju mnogih ostalih je najboljši 17' monitor IIyama VM410. Vendar ne sodi v cenovni razred ki si ga opisal. Za 80k dobiš IIyamo VM411 ki pa v promerjavi 410 ni nič posebnega. Zato bi ti v tvojem cenovnem razredu priporočil Sony A220 če pa ti slednji ni iz (ne)znanih razlogov ni všeč posezi po LG 17' Flattron. Če pa boš pljunil 100k, jasno kupi IIyamo VM410!
MihaH ::
Nihce ni omenil odlicnega Philips-a Brilliance 107P (dobitnika zlatega monitorja). Pred nakupom sem sel gladat mnogo 17 incnih monitorjev. Flatron 775, Sony A220 in E220 imajo proti temu monitorju za enega ali dva razreda slabso sliko (brez pretiravanja). Najboljsi Sonyjev G220 se lahko kosa v nekaterih pogledih, ampak je predrag in se ogromna kista je. Prej sem imel nek 15 incni monitor s kar dobro sliko pri 1024x768, vendar ga zdaj ne morem vec pogledat….glava me nic vec ne boli :-))! Kaksen teden ali dva sem se tudi privajal na popolnoma raven ekran in dve zici cez zaslon, ampak ko se enkrat navadis, se ti zdijo navadni monitorji kot steklene buce ;-)
Moram poudariti, da boljse slike na katodnem monitorju se nisem videl. Izredno ostra cez cel zaslon, dobri kontrasti in zive barve ter veliko frekvencno zmogljivost. Res zahtevni bodo sicer opazili nekaj malenkostnih slabosti, vendar le v primeru, ce pripopajo nos dobesedno na ekran! Povprecen Slo-techovec sliki enostavno nima kaj ocitat.
Monitor stane malo vec kot 100k pri Mlacomu, vedar je tistih 10 do 20k SIT upravicenih! Ne pozabite na napenjanje oci (poslabsanje vida) pri slabsih slikah.
Aja, ce ti kartica zmore nese do 120 Hz pri 1024x768. S Hercules Geforce MX je slika pri tej resoluciji (100 Hz) enkratna, za kaj vec pa 2D del kartice ni vec sposoben dat ven spodobnega signala…kaksna boljsa 2D grafika (Matrox) mora dati res dobro sliko.
Monitor ima se eno zanimivo funkcijo – t.i. LightFrame. Mislim, da to omogoca le tip 107P20; zadevsna je uporabna pri gledanju divx ali dvd filmov v oknu ali cez cel zaslon. Glavna fora je, da mocno poveca kontrast in res se zdi, kot da film gledas na televiziji
Miha
Se nekaj linkov:
Testi revije Monitor,
Philips 107P20 in se 107P10
Moram poudariti, da boljse slike na katodnem monitorju se nisem videl. Izredno ostra cez cel zaslon, dobri kontrasti in zive barve ter veliko frekvencno zmogljivost. Res zahtevni bodo sicer opazili nekaj malenkostnih slabosti, vendar le v primeru, ce pripopajo nos dobesedno na ekran! Povprecen Slo-techovec sliki enostavno nima kaj ocitat.
Monitor stane malo vec kot 100k pri Mlacomu, vedar je tistih 10 do 20k SIT upravicenih! Ne pozabite na napenjanje oci (poslabsanje vida) pri slabsih slikah.
Aja, ce ti kartica zmore nese do 120 Hz pri 1024x768. S Hercules Geforce MX je slika pri tej resoluciji (100 Hz) enkratna, za kaj vec pa 2D del kartice ni vec sposoben dat ven spodobnega signala…kaksna boljsa 2D grafika (Matrox) mora dati res dobro sliko.
Monitor ima se eno zanimivo funkcijo – t.i. LightFrame. Mislim, da to omogoca le tip 107P20; zadevsna je uporabna pri gledanju divx ali dvd filmov v oknu ali cez cel zaslon. Glavna fora je, da mocno poveca kontrast in res se zdi, kot da film gledas na televiziji
Miha
Se nekaj linkov:
Testi revije Monitor,
Philips 107P20 in se 107P10
Koci ::
Jaz sem pred kratkim v Comingu za 80 čukov kupil Sonyja A220. Ima 4 USB porte in dovolj zmogljive karakteristike osveževanja. Pa še ful dober zgleda nazven.
MihaH ::
Nimam Sonyja ampak Philipsa….geometrijo slike se da nastavit zelo dobro, le za spodnji in zgornji rob ni nastavitev. Ce smo ze zelo pikolovski sta zgornji in spodnji rob komaj kaj vbocena, ampak moras na ekran dat ravnilo, da to opazis.
RookY ::
Ja MihaH ma kr prav.Philips 107P je zelo dobr monitor vreden svojga denarja.Če bi kupoval novega 17" bi bil ta monitor sigurno moja izbira.S svojim 107B sem tudi izredno zadovoljen.Pri Mlacomu stane dobrih 80k SIT. Veliko boljši kot prejšni Brilliance 107(starejši model).Ima zelo visoke frekvence.
Juhu juhu spet bom bruhu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sony,samsung,iiyama trinitron?Oddelek: Kaj kupiti | 1204 (927) | Dredd |
» | Kateri 17" monitor naj kupim?Oddelek: Kaj kupiti | 1355 (1157) | Muflon1 |
» | monitor 70-90k SITOddelek: Kaj kupiti | 962 (829) | Boky |
» | Ker monitor 17''?Oddelek: Kaj kupiti | 1335 (1146) | ABX |
» | Kateri 17'' monitor?Oddelek: Kaj kupiti | 1446 (1029) | Trdi |