Forum » Omrežja in internet » Tiskalnik in domače omrežje
Tiskalnik in domače omrežje
farko ::
rabim hitro pomoč.Imam tiskalnik lexmark in dva pc doma.Rad bi z obeh pc tiskal vendar me zanima kako se to naredi kajti prenosnik je brezžična povezava od hčere pc pa je povezan s kablom.Ali je možno preko modema ki je nastavljen kot rutar narediti da to dela in tiska.
farko
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
black ice ::
Rutar je trgovina. Mislil si ROUTER, ne?
Drugače pa rabiš print server (stane cca 30EUR).
Edit: Print server priklopiš na modem in tiskalnik (če seveda ima ethernet priklop) priklopiš na print server. Če tiskalnik nima ethernet priklopa, potem boš moral dati tiskalnik v skupno rabo. Vendar bo moral računalnik na katerega bo tiskalnik priklopljen biti vedno vklopljen, ko boš želel tiskati z drugega računalnika.
Priporočam rešitev s print serverjem, saj tam ni potrebe, da bi bila oba računalnika vklopljena.
Drugače pa rabiš print server (stane cca 30EUR).
Edit: Print server priklopiš na modem in tiskalnik (če seveda ima ethernet priklop) priklopiš na print server. Če tiskalnik nima ethernet priklopa, potem boš moral dati tiskalnik v skupno rabo. Vendar bo moral računalnik na katerega bo tiskalnik priklopljen biti vedno vklopljen, ko boš želel tiskati z drugega računalnika.
Priporočam rešitev s print serverjem, saj tam ni potrebe, da bi bila oba računalnika vklopljena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
schtr4jh ::
Na enem računalniku poinštaliraš driverje za tiskalnik, ga daš v skupno rabo in ga potem na drugem poiščeš.
shark_nm ::
da si sposodim temo....tiskalnik sem dal v skupno rabo, ampak ko ha hočem na drugem računalniku dodati, mi odpre okno za uporab. ime in geslo, kar pa na primarnem kompu sploh ni nastavljeno. Kje klinca naj nastavim da ne bo zahtevalo za geslo, ker imam te domače mreže že poln k.... stalno neki zeza...
xxxgeekxxx ::
Mene pa zanima, če bi šlo se dobit kakšen USB razdelilec, da bi lahko 2 računalnika gor priklopil, in če bi to potem sploh delovalo?
Ke te češ
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB tiskalnik na WiFiOddelek: Pomoč in nasveti | 1899 (1681) | Tomay |
» | Kateri barvni laserski tiskalnik za ca. 500 EUROddelek: Kaj kupiti | 1641 (1351) | tempoFlow |
» | Dva računalnika in USB printerOddelek: Pomoč in nasveti | 5648 (5508) | Blup |
» | 10 printerjev na en server?Oddelek: Strojna oprema | 2326 (1776) | Veron |
» | Mrežni tiskalnikOddelek: Operacijski sistemi | 3352 (3207) | fogl |