Forum » Programska oprema » Posodabljanje z poizvedbami MS Access
Posodabljanje z poizvedbami MS Access
Veni ::
Lep pozdrav vsem skupaj
pri učenju programa access sem naletela na oviro. Želim posodobiti oz. spremeniti podatke v tabeli. Po principu najdi in zamenjaj.
V načrtu poizvedbe kjer se mi prikaže okno POKAŽI TABELO dodam tabeli, ki jih želim zamenjati oz. eno posodobiti.
PROBLEM je v tem, da mi ti dve tabeli noče med seboj povezati. Delam po knjigi kjer mi piše naj v vsaki tabeli izberem istoimenski atribut in jih na takšen način povežem (relacije). Pa mi program tega spploh ne naredi, ampak mi samo v spodnji del okna za načrtovanje poizvedbe vpisuje podatke ob klikih v tabele.
Ali se kdo spozna na ta program, če sem mogoče nejasno napisala bi prosila, če mi lahko pove, da se probam bol jasno izraziti.
HVALA za pomoč
pri učenju programa access sem naletela na oviro. Želim posodobiti oz. spremeniti podatke v tabeli. Po principu najdi in zamenjaj.
V načrtu poizvedbe kjer se mi prikaže okno POKAŽI TABELO dodam tabeli, ki jih želim zamenjati oz. eno posodobiti.
PROBLEM je v tem, da mi ti dve tabeli noče med seboj povezati. Delam po knjigi kjer mi piše naj v vsaki tabeli izberem istoimenski atribut in jih na takšen način povežem (relacije). Pa mi program tega spploh ne naredi, ampak mi samo v spodnji del okna za načrtovanje poizvedbe vpisuje podatke ob klikih v tabele.
Ali se kdo spozna na ta program, če sem mogoče nejasno napisala bi prosila, če mi lahko pove, da se probam bol jasno izraziti.
HVALA za pomoč
klemenSLO ::
Ko imaš obe tabelci v pregledu, primi za atribut v eni tabeli in ga povelci na atribut v drugi tabeli. Mislim da bi se moralo odpreti okno, v kateri definiraš relacijo (1:1, 1:N ....)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA EE] Problem java entitet in podatkovnih shemOddelek: Programiranje | 1682 (1457) | Spura |
» | ER diagramOddelek: Programiranje | 2484 (2027) | M1_Abrams |
» | Baze ter relation med njimiOddelek: Programiranje | 3302 (2863) | Marat |
» | Access- relacijeOddelek: Programiranje | 1929 (1770) | ghost |
» | Nekdaj glede MySQL podatkovne bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1850 (1617) | zdravc |