Forum » Zvok in slika » Ušesne slušalke
Ušesne slušalke
Kron ::
Kupujem malo bolj kvalitetne slušalke za mp3, cd ... player. Torej v-ušesne slušalke na standartnem 3,5mm konektorju za poslušanje glasbe na poti in nasploh.
Nekako sem gledal po starih temah pa sem našel priporočilo za Sennheiser CX300.
Ker pa je od tega kar nekaj časa, me zanima, kaj se priporoča sedaj ali so CX300 še vedno state-of-the-art?
Edit: Cena do 50EUR.
Nekako sem gledal po starih temah pa sem našel priporočilo za Sennheiser CX300.
Ker pa je od tega kar nekaj časa, me zanima, kaj se priporoča sedaj ali so CX300 še vedno state-of-the-art?
Edit: Cena do 50EUR.
=**=C64=**=
- spremenil: Kron ()
823483 ::
CX300 so čisto OK, vendar se jih v SLO ne splača kupovati. V tujini(UK ebay) jih dobiš nekajkrat ceneje(poštnina je drobiž) kot pri nas. Drugače pa ni kakšne posebne znanosti glede teh in-ear slušalk. Vse ki stanejo več kot 20,30EUR so precej podobne glede kvalitete izdelave in zvoka.
Trenutno imam doma CX300 in neke črno-oranžne Philipsove, iz BigBanga za cca. 35, 40EUR(prve ki so mi padle v roko in so imele iPhone comapatible 3,5mm konektor, pa niso bile belo/srebrne barve). In ti takoj povem da ni kakšne posebne razlike. Sicer je res da sem CX300 že uničil, zato direktne primerjave ne morem dati, a vseeno mislim, da je zvok precej podoben. No, mogoče imajo Philipsove malo šibkejši bas ampak je zvok nekako bolj čist od CX300.
Hočem samo povedati, da ne izbiraj preveč, ker je vse približno isto sr*nje...
Trenutno imam doma CX300 in neke črno-oranžne Philipsove, iz BigBanga za cca. 35, 40EUR(prve ki so mi padle v roko in so imele iPhone comapatible 3,5mm konektor, pa niso bile belo/srebrne barve). In ti takoj povem da ni kakšne posebne razlike. Sicer je res da sem CX300 že uničil, zato direktne primerjave ne morem dati, a vseeno mislim, da je zvok precej podoben. No, mogoče imajo Philipsove malo šibkejši bas ampak je zvok nekako bolj čist od CX300.
Hočem samo povedati, da ne izbiraj preveč, ker je vse približno isto sr*nje...
djordjevic ::
Jaz imam AKG K324P, mislim, da so okoli 49EUR. Priporočam.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Kron ::
Ja, res pri nas so res drage, pa še samo BB jih ima.
Sem pa zasledil, da se sedaj prodajajo že CX300 II, verjetno naslednjik.
Sem pa zasledil, da se sedaj prodajajo že CX300 II, verjetno naslednjik.
=**=C64=**=
dfajt ::
Jaz sem si omislil CX300 II. Žal jih ne morem primerjati s CX300, ker jih nisem imel. Imajo pa, kar se mene tiče zelo jasen in izrazit zvok (sploh za takšno velikost membrane). Čisto soliden nakup.
LeLa ::
Doma imam CX300 in CX500 (pri nas se jih ne da dobit, na Ebayu so pa občutno cenejše kot CX300 v BB) in moram reči, da sta tako čistost zvoka kot tudi bas pri slednjih neprimerljivo boljša. Priporočam!
rc-car ::
Kako pa se na ebayu prepričate, da ni fake? Sploh iz Hong Kong-a ali Kitajske? CX300 se dobi že za manj kot 20EUR
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
xsannyx ::
pa kupiš neke poceni ker te se tako ali tako rade sfukajo, ker jih stalno po žepu vlačiš neke drastične razlike pa nebo... kupi neke za 20EUR v eni tehnični trgovini pa bo čez 3-4 mesce bodo pa zanič pa tako nove kupiš. NE PRAVIM DA NEBO RAZLIKA, ampak da ni tako velika da bi dal za slušalke 50EUR ter jih pokvaril čez pol leta.
dfajt ::
S tem, da ni neke velike razlike, se ne bi ravno strinjal. Imel sem JVC-jeve slušalke za 20-30EUR, pa Sennheiserjeve za 50. Pa so kot dan in kot noč.
Tudi kar se same kvalitete izdelave tiče, so Sennheiserjeve neprimerno bolje narejene in se po pol leta ne bodo uničile same od sebe. Jih je pa potrebno malce popaziti in ne ravno hoditi po njih :).
Tudi kar se same kvalitete izdelave tiče, so Sennheiserjeve neprimerno bolje narejene in se po pol leta ne bodo uničile same od sebe. Jih je pa potrebno malce popaziti in ne ravno hoditi po njih :).
neres ::
Kako se prepričati, da Sennheiser-jeve slušalke na ebay-u niso fake?
To boš zvedel šele ko jih dobiš na dom. Ampak mislim da je vsaj večina tistih poceni iz Kitajske/HK fake.
Maš pa tle eno uporabno stran, kjer je opis takih slušalk, in na forumu maš navedenih tudi nekaj prodajalcev: http://fakeheadphones.com/
Je pa tako, da prodajalcem na eBayu zelo koristi pozitiven feedback, tako da dokler jim tega ne daš jih lahko izsiljuješ (za denar ali še ene slušalke, ponavadi ti raje pošljejo še ene -fake- slušalke zastonj). Ampak po mojem je pošteno, da že pred nakupom vprašaš prodajalca če so fake ali ne, tako da ne bo potem jokal ko boš od njega kaj zahteval. Če ti reče da so fake (ali samo indirektno namigne "they are very good quality..") potem pač ne kupiš. Če ti pa zagotovi da so original in potem dobiš fake, ga lahko mirne vesti izsiljuješ oz. mu pustiš negativen/nevtralen feedback.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Kvalitetne" in-ear slušalke do 50€Oddelek: Kaj kupiti | 3749 (2643) | FoxKnox |
» | Ušesne slušalke? katere?Oddelek: Kaj kupiti | 5941 (3921) | vilonja |
» | sennheiser cx 300ii slusalkeOddelek: Zvok in slika | 2409 (2096) | vilonja |
» | Kater in-ear slušalke?Oddelek: Kaj kupiti | 5929 (3953) | Janac |
» | Nakup slušalk do 50 EUROddelek: Kaj kupiti | 2043 (1730) | joker16_7 |