» »

Linux -povezava na Siol preko PPPoE

Linux -povezava na Siol preko PPPoE

TiMe2255 ::

Pozdravljeni,

Ker vedno bolj ugotavljam da trenutno ni hardware ruterja, ki bi zadostil mojim zahtevam po Bandwidth managementu in QoS-u. Zato iščem rešitev v PC - linux baziranem routerjem in sem našel ustrezno stvar v http://www.bctes.com/tes-platform.html s tem da ta žal nima podpore za povezavo preko modema - PPPoE (samo WAN internet) da bi se pozal s Siol-om.

Ker gre v tem primeru na Linux bazirni distribuciji ali obstaja kakšna druga možna varianta, da bi vzpostavil povezavo s SioL-om.

Hvala za mnenja.
  • spremenil: TiMe2255 ()

ZGI ::

IPcop, m0n0wall, pfSense to so linux distriucije namenjene routanju, trafic shapingu in qos ki imajo PPPoE podporo
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

BigWhale ::

pfSense je FreeBSD.

Hvala za odgovore, ampak funkcionalnost omenjenih zgoraj je precej slabša od omenjenega paketa. Vsaj v pfSense in monowallu nisem našel nastavitev omejitev za upload/download po IP, etc.

jype ::

BlueRunner ::

pfSense ne poznam, M0n0wall pa ima čisto fin nadzor za UL/DL: skupina "Firewall", stran "Traffic Shaper".

Sicer ni Linux ampak BSD, vendar pa pri temu tako ali tako verjetno ne boš obiskocal ukazne vrstice. Razen seveda, če je to nekaj, kar si izrecno želiš skupaj z Linuxom.

JYPE
Namestiti moraš pppoe. http://www.roaringpenguin.com/products/...

Tole bi morda bila zanimiva ideja. Kaj to pomeni da bi potem moral na tej mašini nariditi en virtualni ETH preko katerga bi potem bridgal povezavo preko PPPoE in WAN ta TES aplikacijo?

Lep pozdrav,

Hm, pa si ti preprican, da v resnici rabis proprietary aplikacijo, ki jo bos moral placati, za svoje potrebe?

Kolikor razumem pošto od TES-a free verzija aplikacije omogoča polno funkcionalnost do 30 PC-jev z IP naslovi med 192.168.1.1 do 192.168.1.31. Tole meni za domače omrežje ni prav nobena omejitev.

Vprašanje če rabim to je res na mestu, ampak glede na to kar si zamišljam mi je med tem kar sem lahko prebral in našel na netu bilo še najbliže. Zanimiva se mi je zdela možnost pri QoS-u, da je mogoče prosti bandwidth razdeljevati naprej, kar pri monowal-u ali pfSensu nisem zasledil.

Hec je v tem, da na koncu potem porabis vec casa za igrackanje z routerjem, zato ker ma tak fajn interface in je tko fajn narjen. hehe. :)

IP naslovi bi bili meni kar precej nadlezna omejitev. Jaz imam vse v 10.0.x.x, lepo segmentirano in razdeljeno tako, da ima smisel. :)

jype ::

Naprodaj je _STREŽNIK_ za pppoe. Odjemalec (ki ga ti potrebuješ) je zastonj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pfsense (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7310543 (6249) SeMiNeSanja
»

M0n0wall - Captive portal - Oddaljena dostopna točka

Oddelek: Omrežja in internet
232289 (1929) ELEKTROLJUB
»

M0n0wall virtual machine na Ubuntu Server 8.10

61776 (1584) ABX
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

789477 (5706) Pyr0Beast
»

Firewall mašina

111707 (1467) skico

Več podobnih tem