Forum » Pomoč in nasveti » Kako ustvariti wireless povezavo?
Kako ustvariti wireless povezavo?
zivko108 ::
Lep pozdrav,
nespoznam se preveč na računalništvo tko da upam da boste razumel kaj vas hočem vprašati. Doma imam sedaj internetni kabel iz modema priključen direktno na računalnik, sedaj pa sem kupil wireless router. Kabel iz računalnika sem sedaj priklopil na router iz routerja pa na računalnik. In sedaj ko se želim na osebnem računalniku povezat z internetom,mi javi napako. Upam da mi boste lahko pomagali.
Hvala
nespoznam se preveč na računalništvo tko da upam da boste razumel kaj vas hočem vprašati. Doma imam sedaj internetni kabel iz modema priključen direktno na računalnik, sedaj pa sem kupil wireless router. Kabel iz računalnika sem sedaj priklopil na router iz routerja pa na računalnik. In sedaj ko se želim na osebnem računalniku povezat z internetom,mi javi napako. Upam da mi boste lahko pomagali.
Hvala
Rotaidal ::
Kakšno napako? Kateri OS imaš? Kateri router tudi imaš?
Ok. Sedaj ko imaš routerja se ne rabiš ročno povezovat z internetom. Da mi moral vnašat uporabniško ime in geslo. To moreš nastavit v samem routerju in povezava bi se morala vzpostaviti sama.
Napiši 192.168.1.1 v brskalnik in sprobaj če imaš sploh dobro vse skupaj povezano.
Ok. Sedaj ko imaš routerja se ne rabiš ročno povezovat z internetom. Da mi moral vnašat uporabniško ime in geslo. To moreš nastavit v samem routerju in povezava bi se morala vzpostaviti sama.
Napiši 192.168.1.1 v brskalnik in sprobaj če imaš sploh dobro vse skupaj povezano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rotaidal ()
Ko vse povežem, če se ročno prijavim, mi javi napako 678 (Oddaljeni računalnik se ne odziva...)
Drugace imam Windows xp, router je NETGEAR Ruckus wireless RangeMAX WPN824 v2.
Če pa v brskalnik napišem 192.168.1.1 ko imam vse zvezano mi pa zahteva uporabniško ime in geslo, ki pa ni enako kot ga imam za internet.
Drugace imam Windows xp, router je NETGEAR Ruckus wireless RangeMAX WPN824 v2.
Če pa v brskalnik napišem 192.168.1.1 ko imam vse zvezano mi pa zahteva uporabniško ime in geslo, ki pa ni enako kot ga imam za internet.
Rotaidal ::
Kot sem rekel. Ročno iz računalnika zdaj ne gre. Zato ti javi napako.
Uporabniško ime in geslo imaš napisano v navodilih ki si jih dobil zraven. Načeloma je Admin in Password.
Uporabi navodila.
Uporabniško ime in geslo imaš napisano v navodilih ki si jih dobil zraven. Načeloma je Admin in Password.
Uporabi navodila.
gnjoj ::
Js imam enak problem:
Pomoč pri instalaciji routerja (D-Link)
Sem naredil z uporabo instalacijskega cdja.
Pomoč pri instalaciji routerja (D-Link)
Sem naredil z uporabo instalacijskega cdja.
Problem je, da sem ta router vzel babici, ona ga je dobila, k je zdej naročila internet pri UPC in ga nerabi. Ampak njej so oni vse inštalirali.
Tko da jest nimam nobenih navodil in nobenega CD-ja
Tko da jest nimam nobenih navodil in nobenega CD-ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zivko108 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13700 (3046) | verto |
» | Manifest zbrisan pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 6210 (5323) | xApeiron55 |
» | Router Netgear WGR614Oddelek: Omrežja in internet | 3147 (2837) | e-marko |
» | ruter linksys wrv 200Oddelek: Operacijski sistemi | 1980 (1816) | dejan707 |
» | Težava s komunikacijo z routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2259 (2094) | peter77 |