Forum » Programiranje » [java] BoxLayout
[java] BoxLayout
urosz ::
učim se jave in imam eno vprašanje glede BoyLayout-a, saj ga za razliko ostalih Layout-ov ne razumem glih preveč.
imam kodo:
zanima me, zakaj mi ta dva gumba zamakne malo desno in kako bi se ju dalo poravnat recimo da bi bila ova levo, oba desno ali pa en poleg drugega :S
prosil bi tudi, če mi kdo razloži kako delujeta postopka setAlignmentX() in setAlignmentY(), saj nekako spet ne razumem dokumentacije teh postopkov :S :S
edit: oziroma razumem da imam v tem primeru Y os, okoli katere se ovijata gumba. Zanima me, kako narediti, da bi bil en gumb na levi strani gumba, en pa na desni.
v tem primeru sta tako, vendar sta en pod drugem. sploh mi ni jasno nič
imam kodo:
import javax.swing.*; import java.awt.*; import java.awt.event.*; public class PostavitevBox { public static void main(String[] args) { try { UIManager.setLookAndFeel(UIManager.getCrossPlatformLookAndFeelClassName()); } catch (Exception e) {} JFrame okvir=new JFrame("postavitev box"); Container vsebnik=okvir.getContentPane(); vsebnik.setLayout(new BoxLayout(vsebnik, BoxLayout.Y_AXIS)); vsebnik.setAlignmentX(Component.LEFT_ALIGNMENT); vsebnik.add(Box.createVerticalStrut(15)); // nevidni vodoravni razmik (fiksen) vsebnik.add(new TextField()); JButton gumb1=new JButton("Gumb1"); vsebnik.add(gumb1); vsebnik.add(new JButton("Gumb2")); okvir.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); okvir.setVisible(true); okvir.setSize(300,300); } }
zanima me, zakaj mi ta dva gumba zamakne malo desno in kako bi se ju dalo poravnat recimo da bi bila ova levo, oba desno ali pa en poleg drugega :S
prosil bi tudi, če mi kdo razloži kako delujeta postopka setAlignmentX() in setAlignmentY(), saj nekako spet ne razumem dokumentacije teh postopkov :S :S
edit: oziroma razumem da imam v tem primeru Y os, okoli katere se ovijata gumba. Zanima me, kako narediti, da bi bil en gumb na levi strani gumba, en pa na desni.
JButton gumb1=new JButton("Gumb1"); JButton gumb2=new JButton("Gumb2"); vsebnik.add(gumb1); vsebnik.add(gumb2); gumb1.setAlignmentX(Component.LEFT_ALIGNMENT); gumb2.setAlignmentX(Component.RIGHT_ALIGNMENT);
v tem primeru sta tako, vendar sta en pod drugem. sploh mi ni jasno nič
- spremenil: urosz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | java, Swing in vmesnik ActionListenerOddelek: Programiranje | 676 (613) | marjan_h |
» | [java] Osnovna vprašanjaOddelek: Programiranje | 2615 (1622) | killa bee |
» | [Java] Zagon appleta v HTMLOddelek: Programiranje | 1536 (1358) | Bela01 |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2402 (2037) | Bela01 |
» | [Java]VprašanjaOddelek: Programiranje | 2103 (1571) | Bela01 |