» »

AMD XP ( posebno vprašanje)

AMD XP ( posebno vprašanje)

Golden eye ::

Ali je vseno če kupiš AMD XP 1600+ ali 1900+ potem ko navijaš itak spustiš multifaktor in zvišaš frekvenco? A je 1900+ pol kej bolj stabilen in se ga da kej več navit al je isti šit? ;(( :))

Malecky ::

Čist vseen je, zdle je dober 1600+ ali 1700+ najboljši nakup možen, vse je
pa odvisno od tvoje plate pa hlajenja, načeloma je isto stranje.

Kr prišparaj si jurčke....buy a 1600+:D

danielka84 ::

ja!
v essediju majo Athlona XP 1600+ za 17ksit!!! 8-O :))

Malecky ::

Zj obračunajo 6% stroškov na meji tko da je essedi beden nakup...

Golden eye ::

Ja a pol se mi ne splača kupovat 1900+ in naj raje vzamem 1600+ plato bom pa nabavu Epox 8k3a ( ne rabm raida) in Vulcano 7+ in AS 3.:D

Aja Malecky a bi mi pol k kupim procesor bi ga lahk k teb postlal in da bi mi ga ti odklenu za 1500 SIT (al za kok si že reku):))

Zgodovina sprememb…

Malecky ::

1600+ all the way....

Golden eye ::

Ja glede odklepanja sem ti zdej na E-mail postlal še neki.... (tisti tip ki je mel narobe datum nastavljen, se spomniš to sem jaz):8). Kaj pa glede plate se ti zdi pametno Epox 8k3a al kej druzga??
:D
LP

Malecky ::

Ja zarad plate se men zdi boljša izbira Abit KX7 ker je plata naravnost predobra trenutno, Epox je prepočasen vsaj 8K3A je pa nekaj muh ma, še dobrega biosa ni zunaj, ma pa nekaj dobrih lastnosti.. odloči se sam.

Skankulja ::

8k3a je pocasna plata?... khm.. you must be mongoloid druge ni... ce po benchamrkih pri razlicnih reviewih (steska) ugotovis, da je vendarle 0.5% razlike med ploscami istega chipseta in da se epoxova plosca odreze (malo) slabse kot druge (abit) in pri tem se sklepas, da je 8k3a pocasna potem ti verjetno dokoncno ni pomoci... ali pa si imel v mislih kaj drugega? :) ne vem no... ce bi vsak kupoval osnovno plosco po tistih minimalnih odstopanjih v benchmarkih potem bi vecina folk imala gigabytove plosce (hmm.. ah ja.. saj jih kupujejo! :) - nikakor nocem reci, da so gigabytove plosce slabe moram pa reci, da z ploscami te znamke nimam lepih izkusenj - sploh kar se tice navijanja (posledicno tudi stabilnosti)). mogoce sem malo prevec zascitniski do epoxove plosce ker jo namrec tudi sam posedujem, a malo subjektivizma vcasih se kako pase...
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

Zgodovina sprememb…

Skankulja ::

pozabil sem se dodati... kaj imas ti v mislih ko reces "nima se dobrega biosa". s tako izjavo izpades popoln laik. niti ene "ne dobre" stvari nisem nasel v biosu (sploh zadnje ver.). pljuvas po necem kar ne poznas... temu pa se rece predsodek (kar pa je hudo slaba rec - no vsaj jaz sem tako ucen).
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

Malecky ::

Bom napisal argumente sam ne dons...

Sicer imaš pa prav z 8K3A sistemom sem sam delal 1h in se ubadal tudi z biosom, kar sem videl mi ni blo všeč, drugače je pa
hitrejša kot KX7 se mi zdi sam to tam pri 133mhz FSB z kar ni namenjena.

zvitorepec ::

OK, tole je malo izven, ampak je bilo omenjeno v tej temi - kaksne stroske obracunavajo na meji, ce kupis v Italiji (Essediju)? A je to mogoce samo s potnim listom ali tudi s propustnico?
HOWGH!

Malecky ::

Pomoje oboje, še lažje propustnica ane?

Obračunajo pa tko da ti dobiš IVO nazaj pol pa nabijejo 6% zaradi stroškov obračunavanja al nek tak sranje...

zvitorepec ::

A to velja, ce uveljavljas vracilo na sami meji, ali tudi ce gres po ivo v trgovino?
HOWGH!

Malecky ::

Saknkulja: Epox točno 8K3A+ se odreže še bolje v BM in to za tist % ali dva, sam to pri 133mhz FSB kar je prav bananlno za KT333 plato. PAr porcentov pri plati se sploh opazi ne, če ma pa timinge zjebane v vsakem biosu k vn pride pa da jo predhodnica 8KHA+ prehiti povsod to zame NI dobra plata, hitra pa tud nikakor ne. Epoxu se zmeri mudi ko... zmeri dajo ven 10 biosov ven pa noben ni še kul, link ki ti ga bom dodal spodaj je pisal MrIcee ki stvar obvlada in je z Wcpreset popravljal BIOS dejansko tako, kar so pri Expoxu inžinirji odstranili je on nazaj uklopil in še vedno ni dosegel željenih rezultatov zaostal je celo 600pik pri 3Dmarku na istem sistemu za Abit KX7. Je hitra sam ne navita kar men nekaj pomen pa verjemi če poznam Golden eye-a mu bo to še kako pomenilo, če kupuje dobro ploščo zakaj nebi kupil najboljše trenutno? Pa če sem jst pristranski Abitu nisi ti nič manj Epoxu veš...

Kar se tiče Gigabyte plat jih tud sam ugrajujem v kompe pa ni blo nobenih težav, res stabilne pa vse, zato jihn še naprej dajam noter ker razen biosa pa OCbilnosti ni nič narobe znjo. Mene me moti predvsem bios in pomanjkanje nastavitev, kar mene ubije in z Gigabyte plato trenutno nebi mogu žvet bi pa živu z Epox 8KHA+ sam nevem zak bi če se da kupit meni še boljšo plato Abit KX7, drugače mene bk kaj kdo kupi zato, ker ma vsaka dobre in slabe lastnosti, meni je pomembno da meni mašina dela da me kr zaskeli ko vidiš boot v 20s in podobne stvari, zato jaz še delam na svojem računalu in tudi bom, mam pa za Abito in AMD trenutnože tolk pozitivnih izkušenj in malo negativnih da prisegam na to kombinacijo, če pa strankka hoče navijat pol zame obstaja le KX7 trenutno za smešno ceno 31KSIT je vredna vsakega tolarja, lahko te izivam test moja KR7 ali KX7 prti 8KHA+ pa bomo videli kje me boš sploh prehitu...

Še o mojih predsodkih.... ja mam jih vsi jih mamo sam sem žemel 1h z Epox 8KHA+ je pa tko mene je kr strah nabavit drugo plato kot Abit še za KX7 se ne upam preveč hitro menjat ker mi KR7A ki jo mam trenutno čara samo nasmeške na obraz pa nič drugega, AMD system je treba znat uporablat, uštimat ipd... če ga ne znaš ali ti plata tega ne omogoča pol sistema sploh ni vredno met!

Moje skromno mnenje... če je napačno se opravičujem in bom drugič obdržal zase čare Abitovega biosa in trenutnih zmogljivosti.

Skankulja ::

sam neki... pokazi mi review kjer se je epox 8k3a odrezala bolje kot druge plosce (s tem imam v mislih seveda novejse reviewe - vse polosce z kt333 chipsetom). nikoli se nisem zaslediv da bi bila v vrhu benchamrkov (res pa je da ni na dnu). se pa strinjam s tabo v enem pogledu... abitove plosce SO dobre... sploh za tak dnar. pred epoxovo sem imel vec ali manj same abitke. lahko bi se reklo, da so osnovne plosce so kot avtomobili - zelo tezko presedlas na drugo firmo... sploh ce si s trenutno zadovoljen. se pa zgodi! s tem pa nekak pridemo do zakljucka, da se vedno ne vozijo vsi iste firme avt. in se vedno nimamo vsi maticnih plosc iste firme - IN SE KAKO PRAV JE TAKO... :)
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

Golden eye ::

Vsak drži za svojo firmo ki jo ima;(( !!! Jest bom kupu Epox 8k3a ker ima ful dobre prednosti za navijat ( Voltaža še posebej Vcore=2.20V8-O ). In mi govor ta plata ni dobra za navijat sej je eden svoja XP 2000+ navil na 1.92 Ghz:D

Matek ::

Kaj pa MSI KT7 Pro? MA čitanje temp. z diode in tweakanje AGP voltaže?

BTW, torej je bolje vzet 1600+, ker ma nižji množilnik in ga lahko že brez odklepa bolj naviješ?

Od kerega naprej pa je jedro Thoroughbread al kak se že napiše?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Malecky ::

MMM: Neverjetno pravilno si napisal Thoroughbread uh..:) Em zaenkrat je Tbread navoljo sam v 2200+ različicah pa še tist se ne navija še prav dobro...novi steppingi pa 1800+ različice pa bo ŽUR!

Skankulja...sigurno se videl en review sam če mi verjameš ali ne ga zdle težko najdem in tud nimam namena ker bova stala vsak na svoji strani...ps link sem pozabil dat...

http://www.xtremesystems.org/forums/sho...

Evo pa lahko pogledaš, sicer plate nič ne kurca ravno nasprotno sam zakaj bi jo kupil če mam lahko z Abitko 600 3Dmarkov več?

Golden eye ::

Sam še neki mi ni jasten med tema dvema proserojema 1600+ in 1900+?? Potem lahko obema procesorjema nastaviš kateri koli množilnik od (8x-15x) in obe bosta na vsakem množilniki delovali enako stabilno? Če je potem tako bi morali biti procesorji čisto enaki samo da bi ime li v osnovi spremenjen množilik!!!??? Samo men se zdi da ni ravno glih tko a ne!!8-O Jaz mislim da se procesori z višjo frekvenco bolj navijajo?
Nisem 100% ampak 99%.

VAŠE DELO= Popravre me kjer vi mislite da sem se zmotu!!!

Matek ::

Niste mi odgovorili, kaj mislite o MSI-jki?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Vulcano_7+ ::

Jst mam Gigabytko, zaenkrat sm kr zadovoln, pa navijat se tut da (ŠE KAR), vem da ni nevem kok overlokabilna plata!Mene mal zanima kako deluje EASY TUNE, program ki ga dobiš zraven plate, pa kr faktorje lahko (KAO) spreminjaš!Mam pa zdej mejhne probleme Gigabyte+Radeon, sam upam de se bo poštimal!
Zaženem 3D Mark 2001SE in po 2 minutah zamrzne in se resetira, zdej mam radeona 8500 ret. na 252/252 in deluje stabilno, če ga dam na 260 ali več-->zamrzne!
Jutr ga peljem na servis, je reku tip de bo probal poštimat!
<<>>

Fury ::

zanimiva tema... samo prijavljam se na obvescanje :)

McHusch ::

ne bos verjel da ima slo-tech izjemno funkcijo prijavljanja na obvescanje celo brez da napises sporocilo:D :D

Fury ::

hehe sej sem pomislu sam sem bil zjeban pa se mi ni dal iskat :)

danielka84 ::

a slucajno ve kdo kaj bi blo narobe, ker n spravim FSBja na vec kot ga imam sedaj?
sej gre da se zbudi do 172, samo ko hoce u winse napise da so neki fajli 'corupted' al nekaj takega, pa ne gre dalje?!?!
Mogoce disk ne prenese ferkvence?
pa na kolko naj imam razmerje? 4:3:1 al kak je ze?

imam pa XP1600+
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Memory Benchmark @ Sandra

Oddelek: Navijanje
331725 (1019) pop
»

Kupujem rač do 170.000 sit

Oddelek: Kaj kupiti
71043 (856) Liquid
»

FSB RAMA (navitje) na epox matičnih

Oddelek: Navijanje
141130 (929) bodom
»

ASUS ali ABIT

Oddelek: Kaj kupiti
381421 (956) Flamer
»

matična, ABIT KX7?

Oddelek: Kaj kupiti
191443 (1191) nodes

Več podobnih tem