Forum » Programiranje » C++ seminarska
C++ seminarska
ERGY ::
ne z pascal ampak z c++
pa getline mormo uporabit ne cin
Kaj če bi si ti prvo pogledal recimo osnovne stvari v cpp ?
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/
Kot vidiš začneš na vrhu in greš navzdol.
smoke ::
ne z pascal ampak z c++
pa getline mormo uporabit ne cin
Bolje bo če uporabiš cin (oziroma Cjev scanf). Manj problemov s pretvarjanjem med tipi..
win64 ::
atoi ti pretvori iz const char * v int, samo tudi jaz težko verjamem, da moraš v c++ uporabljat getline
napsy ::
um... c++ implementira getline() v cin razredu.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
roba87 ::
void vpisi(int a, int b) { string bes1; string bes2; cout << " Vpisi prvo stevilo: " << endl; getline(cin, bes1); cout << " Vpisi drugo stevilo: " << endl; getline(cin, bes2); } void sestevanje(int a, int b) { for(short i = 0; i < b;i++) { if(a + b); } } void mnozenje(int a,int b) { for(short i = 0; i < b;i++) { if(a * b); } } void deljenje(int a, int b) { for(short i = 0; i < b;i++) { if(a / b); } } void odstevanje(int a, int b) { for(short i = 0; i < b;i++) { if(a - b); } } int main() { int a,b; vpisi(a,b); int sestevanje, mnozenje, deljenje, odstevanje; cout << " Vsota = " << sestevanje << a+b << endl; cout << " Zmnozek = " << mnozenje << a*b << endl; cout << " Kolicnik = " << deljenje << a/b << endl; cout << " Razlika = " << odstevanje << a-b << endl;
mi lahko keri pove kaj je narobe, ker ko bi mi naj izračunalo, mi pridejo čudne številke
Pa to je katastrofa. Ne znaš v bistvu nič, niti najosnovnejših stvari. Daj probaj najprej napisat tvoj program brez funkcij (procedur kakor hoces) in napisi ga vsaj do te mere, da ti bo 2 števili seštel. Poglej si kaj so spremenljivke in kateri tip je smiselno uporabit. Ker to kaj je zgoraj napisano je totalno out... for zanka in pogoj za dve števili skupaj seštet...no comment.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roba87 ()
win64 ::
Haha, bi pa res rad videl kateri prevajalnik ti je to prevedel?
EDIT: pomota, sintaksa je pravilna
EDIT: pomota, sintaksa je pravilna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: win64 ()
Kostko ::
A si ziher, da bi v resnici rad imel to narejeno proceduralno. Torej s PASCAL procedurami, ki ne vracajo nicesar in z uporabo globalnih spremenljivk? Ce ja, potem lepo prosim, da poves na kateri soli te ucijo taksnih stvari.
Pomoje on rabi nekaj v stilu:
void sestej(int a, int b, int *c) { *c = a + b; } int main() { int a, b, foobar; cin >> a; cin >> b; sestej(a, b, &foobar); cout << foobar << endl; return 0; }
Verjetno je naloga namenjena temu da se nauči kaj o pointerjih... ampak to kar je človek napisal je dizaster in kaže na to da nima niti približnega pojma o tem kako naj bi program deloval :-) Tak program bi pomoje dobil če bi mel pred sabo gramatiko za C++ in bi na random vstavljal stvari v fajl ... prevedel bi se, kaj več kot to pa verjetno ne :->
Human stupidity is not convergent, it has no limit!
DubleG ::
saj se bom naučil programirat....le da to rabim do ponedeljka...v tem času pa se žal ne bom moral naučiti...prosim, če mi pomaga kdo in obljubim, da če bo kdo kdaj kaj rabil mu bom pomagal..
Kako hudica mu bos pomagal, ce nic ne znas?!
Tu sem padel iz stola od smeha. :D
golobich ::
Am...nahitro sem preletel temo. Getline ---> si uporabil include string ... pa zakaj za boga sploh rabiš string?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# testiranjeOddelek: Programiranje | 1272 (977) | Yacked2 |
» | KalkulatorOddelek: Programiranje | 1315 (1082) | lebdim |
» | problem s programiranjem ulomkaOddelek: Programiranje | 1665 (1105) | KaRkY |
» | Prikaz programa v windowsihOddelek: Programiranje | 1262 (1180) | s51as |
» | [C] naloga: min, max s funkcijami in kazalciOddelek: Programiranje | 1389 (1243) | bozjak |