Forum » Programiranje » Vrstični kalkulator celih števil-C++
Vrstični kalkulator celih števil-C++
hexor ::
Potreboval bi program ki bo bral z tipkovnice enostavne račune in bo nato izpisal rezultat.In sicer bo pričakoval le račune za odštevanje,množenje.seštevanje in deljenje.Račun naj bo tipa:
4+5
23-10
10*2
5/1
Program naj izračuna in izpiše rezultat ko pritisnem na enter.Program se naj konča ko vnesem besedo" konec".V vseh ostalih primerih nepravilnega vnosa pa naj program izpiše" Napačen vnos".
Vesel bom vsake pomoči!
4+5
23-10
10*2
5/1
Program naj izračuna in izpiše rezultat ko pritisnem na enter.Program se naj konča ko vnesem besedo" konec".V vseh ostalih primerih nepravilnega vnosa pa naj program izpiše" Napačen vnos".
Vesel bom vsake pomoči!
kihc ::
string
string to integer (To sicer ni tako kot naj bi se v C++ delal, ampak mislim da je rahlo lažje)
string to integer (To sicer ni tako kot naj bi se v C++ delal, ampak mislim da je rahlo lažje)
x
xyd1 ::
No še en namig z moje strani,... mislim da je tako stvar najbolj enostvna :)
za branje oz vnos podatkov uporabi funkcijo kbhit();
klik
za branje oz vnos podatkov uporabi funkcijo kbhit();
klik
golobich ::
neki tazga?
#include <iostream> #include <string> using namespace std; int a,b; void meni () { cout<<"******************************"<<endl; cout<<"* KALKULATOR *"<<endl; cout<<"******************************"<<endl; cout<<" 1\t Sestej \n 2\t Odstej \n 3\t Zmnozi\n 4\t Deli"<<endl; cout<<"---------------"<<endl; cout<<"Vnesi izbiro: "; } void izbira (int x) { if (x==1)cout<<a+b; if (x==2)cout<<a-b; if (x==3)cout<<a*b; if (x==4)cout<<a/b; } int main () { string beseda; do { int c; system ("cls"); meni(); cin>>c; cout<<"Vnesi prvo stevilo: "; cin>>a; cout<<"Vnesi drugo stevilo: "; cin>>b; izbira (c); cout<<endl<<"Ce zelite zapustiti program napisite konec, v drugacnem primeru,\n napisite poljubeno besedo: "; cin>>beseda; }while(beseda!="konec"); system ("pause"); return 0; }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Programiranje | 334339 (74342) | Macketina |
» | Pomoč pri programiranju v C++Oddelek: Programiranje | 1826 (1393) | amacar |
» | velike male besede c++Oddelek: Programiranje | 2609 (2225) | PoPon2 |
» | Php In My sqlOddelek: Programiranje | 1875 (1624) | pivmik |