Forum » Pomoč in nasveti » Specifičen graf v Excelu
Specifičen graf v Excelu
seattle ::
Rad bi naredil en line graf v Excelu, pa mi ne uspe :)
Na Y mam vrednost od 0 do 1, na X-u pa je vrednost čas.
Prva vrednost 1 traja 2 minuti, naslednja vrednost 0 traja 30 sekund itn. Rad bi da mi na X-u to časovno vrednost krivulja tud pokaže.
Zdej so vse vrednosti lepo enakomerno nanizane...rad bi nekak tko kot zgleda rdeča krivulja (čist priblizno narisana na roko).
Slika
Na Y mam vrednost od 0 do 1, na X-u pa je vrednost čas.
Prva vrednost 1 traja 2 minuti, naslednja vrednost 0 traja 30 sekund itn. Rad bi da mi na X-u to časovno vrednost krivulja tud pokaže.
Zdej so vse vrednosti lepo enakomerno nanizane...rad bi nekak tko kot zgleda rdeča krivulja (čist priblizno narisana na roko).
Slika
Go Sonics!
dfajt ::
Excel sam te funkcije nima, da se pa jo načarat s pomočjo tega.
Kar moraš narediti, da tej v tabeli namesto vrednosti y daš stolpec, ki predstavlja začetek dogodka.
Se previ imaš dva stolpca: x - čas začetka dogodka in delta - trajanje dogodka.
Zdaj normalno narediš x-y graf za vrednosti x in delta.
Računalnik ti bo avtomatsko naredil napačen graf - potrebno je iti v jeziček series in izbrati za X-vrednosti stolpec x in za y-vrednosti stolpec delta.
Dobiš sledeč graf:
Lahko pa dodaš še vodoravne črte, ki ti ponazarjajo trajanje vsakega dogodka. Dvoklikneš na pikico (katerokoli), ki predstavlja vrednost v grafu. Izbereš zavihek X Error Bars, kjer izbereš, da se vrednosti napak prikazujejo kot pozitivne (okvirček plus). Čisto v spodnjem delu izbereš Custom in v okenček plus vpišeš stolpec delta. Dobiš sledeč graf:
Edit: popravil grafikone, da so prikazani
Kar moraš narediti, da tej v tabeli namesto vrednosti y daš stolpec, ki predstavlja začetek dogodka.
Se previ imaš dva stolpca: x - čas začetka dogodka in delta - trajanje dogodka.
Zdaj normalno narediš x-y graf za vrednosti x in delta.
Računalnik ti bo avtomatsko naredil napačen graf - potrebno je iti v jeziček series in izbrati za X-vrednosti stolpec x in za y-vrednosti stolpec delta.
Dobiš sledeč graf:
Lahko pa dodaš še vodoravne črte, ki ti ponazarjajo trajanje vsakega dogodka. Dvoklikneš na pikico (katerokoli), ki predstavlja vrednost v grafu. Izbereš zavihek X Error Bars, kjer izbereš, da se vrednosti napak prikazujejo kot pozitivne (okvirček plus). Čisto v spodnjem delu izbereš Custom in v okenček plus vpišeš stolpec delta. Dobiš sledeč graf:
Edit: popravil grafikone, da so prikazani
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dfajt ()
seattle ::
Mal pozno odgovarjam, ni blo časa :(
Ful hvala za tole, točno to je kar rabim!
Sem sicer rabil neki časa da sm pravilno stolpce zmetal v graf tko kot je treba, ampak važen je razultat :D
Graf
Tnx še enkrat!
Ful hvala za tole, točno to je kar rabim!
Sem sicer rabil neki časa da sm pravilno stolpce zmetal v graf tko kot je treba, ampak važen je razultat :D
Graf
Tnx še enkrat!
Go Sonics!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: seattle ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel grafikonOddelek: Programska oprema | 1639 (1510) | superb_ |
» | Excel in dinamično risanje grafaOddelek: Programiranje | 1376 (1213) | Good Guy |
» | Excel in grafOddelek: Programska oprema | 1323 (1153) | bluefish |
» | excelov graf pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1216 (1179) | vesnasen |
» | Graf+excel=??????Oddelek: Programska oprema | 3657 (3617) | gzibret |