Forum » Operacijski sistemi » administrator v visti
administrator v visti
jaka11 ::
Zdravo, mene pa zanima, kako lahko pridem do administratorja, ker mi nekaterih programov Vista ne odpira kot uporabnik (okno se zažene za sekundo, potem pa zapre), npr. v nadzorni plošči: update, uporabniški računi. Ali bi prišel do administratorja, ko se vista zažene?
hvala za pomoč in lep dan!
hvala za pomoč in lep dan!
Sale_One0 ::
Desni klik na executable/shortcut od programa in Run as Administrator/Run With Administrator Privileges. Če imaš Admin account zaščiten z geslom bos verjetno moral se to vpisati. In to bi bilo to. Lahko si pa svoj account/uporabniški račun spremeniš v adminstratorskega kar je lahko tudi varnostni rizik(isto kot če recimo sklopiš UAC).
LP
LP
Si vis pacem, para bellum.
jaka11 ::
Hvala, Sale One0, toda nisem te čistom razumel, kje je ta executable/shortcut od programa in Run as Administrator? Upam, da ne zameriš, toda moje rač. znanje ni tako poglobljeno.
lp
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win7/ run as administratorOddelek: Operacijski sistemi | 654 (632) | feryz |
» | Kako dostopati do lastnih podatkov (win7)Oddelek: Operacijski sistemi | 1441 (1316) | Kurzweil |
» | Ne morem potrditi nadzor uporabniškega računaOddelek: Pomoč in nasveti | 3641 (3365) | gorenjc |
» | NUJNO gonilniki za win7 Realtek RTL8187_wirelessOddelek: Operacijski sistemi | 1298 (1208) | hojnikb |
» | Tipkovnica v w2kOddelek: Pomoč in nasveti | 985 (877) | andrej |