Forum » Strojna oprema » Elektrika v celem ohišju
Elektrika v celem ohišju
Toxic ::
LP!
Jaz imam en problem in celo da je elektrika v celem ohišju in tu pa tam tudi strese...Kaj bi bil lahko problem?RAčunalnin sem dobil pred 3 dnevi tak da je čisto nov.
hvala
Jaz imam en problem in celo da je elektrika v celem ohišju in tu pa tam tudi strese...Kaj bi bil lahko problem?RAčunalnin sem dobil pred 3 dnevi tak da je čisto nov.
hvala
M-XXXX ::
Če si ga kupil kot sestavljenega, ga nesi v garancijo. Kot kaže nekje prebija na ohišje, kar pomeni ali je šlampasto sestavljeno ali pa je nekje nek problem. Dopuščam pa tudi možnost da enostavno misliš statično elektriko?
Malajlo ::
ne. Težava je v vtičnici na steni. Vzemi AVO meter in izmeri potencial med nulo-zemljo. Kriva je lahko katera druga naprava, kakšna vtičnica nulana, podaljšek zanič...
Hudič je v tem, da zaradi prebijanja lahko skuri celo plato. Ali pa samo mreža ne dela. Po možnosti nekje okoli enajste dopoldne neha delat. Potem si pa glavo razbijaš, kaj je narobe. 220V vtičnica!
Fora je to da ko mam priklopljeno ali matično ali napajalnik je elektrika v ohišju!Čuti se tudi pa gledal sem z tistim šraufencigerom tudi ko sveti ko se dotika elektrike!RAčunalnik sem kupil vse novo razen napajalnika.
A še enkrat? Preveri vtičnico. Vtakni v drugo vtičnico. Razen če si mogoče kaj prebil, ko si skup sestavljal?
Pomoje ni vtičnica ker je tu en moj frend in mava v garaži priklopljeno preko podaljškov.Njemu pa nič ne trese.
Samo fora je da sem napajalnik vzel ven z ohišja tak da se ni dotikalo ohišja pa je vseeno treslo.Pol sem odklipil napajalnik pa priklopil zvočnike k matični pa je tudi treslo...
TechStreme ::
Vtičnica ali podalšek, ker 100% nima ozemljitve.
Tudi če bi (napajalnik, ker drugje ni 220V v računalniku) prebijal bi morala ozemljitev opraviti svoje.
Tudi če bi (napajalnik, ker drugje ni 220V v računalniku) prebijal bi morala ozemljitev opraviti svoje.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
imallears ::
Možno da maš kak pin zjeban na kablu od monitorja, tko je enkrt en frend mel, pa sm prklopu mrežn kabl z "plehnato" zaščito, pa je sam zašvasal. Delal je še na srečo vse. :)
če odklopim monitor je isto vse...samo pri zvočniki pa napajalniku semopa zil da ko je priklopljeno dobiva ohišje elektriko.Se pravi če bom pc odnesel v svojo sobo in priklopil bi moralo vse delati ok?Zveler itak odnesem tja in te javim kak je.
imallears ::
Probi še napajaln kabl zamenjat, pa brez da zvočnke uštekaš, ... jao :) To bi lahk že od začetka šel korak za korakom. Pa ne more se ti zdet da prebija.
a si sploh probu najprej samo napajanje prštekat pa nč druzga, pa probat če prebija??
pa bogve kak mata to s kolegom prključen na podaljške, da enem prebija drugem pa ne, maš mogoče kake bedne razdelilce brez ozemljitve še v podaljšk vštekane?
a si sploh probu najprej samo napajanje prštekat pa nč druzga, pa probat če prebija??
pa bogve kak mata to s kolegom prključen na podaljške, da enem prebija drugem pa ne, maš mogoče kake bedne razdelilce brez ozemljitve še v podaljšk vštekane?
Brane2 ::
EDIT: Pobrisano. Stvar je bila vmes že rešena.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
LordTado ::
disk ti lahk crkne hitro...
Poglej če ni ozemlitve?
A probirlampa sveti če jo daš na ohišje?
Poglej če ni ozemlitve?
A probirlampa sveti če jo daš na ohišje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ohišje trese elektrikaOddelek: Pomoč in nasveti | 922 (730) | solatko |
» | Ničenje in PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17745 (11959) | int47 |
» | elektrotehnika v praksiOddelek: Loža | 6078 (5282) | Tear_DR0P |
» | Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9521 (8290) | Pyr0Beast |
» | Zakaj napajalnik trese??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1283 (1061) | Vesoljc |