Forum » Programiranje » [Java] List element
[Java] List element
c0dehunter ::
Zdravo, kako dobiš ime (oziroma value) nekega elementa v stringu?
Recimo, obstaja list1.getComponent(n), ampak to ti vrne component, ne pa string.
// rad bi, da ko dvokliknem na en element na list, bi se pač ime tega elementa izpisalo v npr. label1.
Recimo, obstaja list1.getComponent(n), ampak to ti vrne component, ne pa string.
// rad bi, da ko dvokliknem na en element na list, bi se pač ime tega elementa izpisalo v npr. label1.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
infiniteLoop ::
Zdravo majster.
Kaj ce bi za zacetek povedal s katerim Listom delas? Koliko se jaz spoznam na JDK obstajata java.util.List in java.awt.List in nobeden od njiju nima metode getComponent(int index) . A uporabljas kaksno knjiznico?
Skratka, ce ne vem o cem sprasujes ti ne morem o tem povedati nic pametnega...
Kaj ce bi za zacetek povedal s katerim Listom delas? Koliko se jaz spoznam na JDK obstajata java.util.List in java.awt.List in nobeden od njiju nima metode getComponent(int index) . A uporabljas kaksno knjiznico?
Skratka, ce ne vem o cem sprasujes ti ne morem o tem povedati nic pametnega...
None of us is as dumb as all of us.
Pegaz ::
Verjetno misliš key in value.
Npr:
("Ime1", "Janez Kranjski")
("Ime3", " Kranjski Janey")
In potem kličeš key Ime1 in ti vrne value Janez Kranjski.
Za to lahko recimo uporabiš Hashtable. Elemente dodajaš s ht.put(key, value), kličeš pa s ht.get(key) in ti bo vrnil value.
Npr:
("Ime1", "Janez Kranjski")
("Ime3", " Kranjski Janey")
In potem kličeš key Ime1 in ti vrne value Janez Kranjski.
Za to lahko recimo uporabiš Hashtable. Elemente dodajaš s ht.put(key, value), kličeš pa s ht.get(key) in ti bo vrnil value.
Pozabil sem povedat da delam v NetBeans, kjer narediš klikabilen seznam jList. Sem pa že včeraj po dolgem iskanju našel da je
jList1.getSelectedValue() iskana metoda.
jList1.getSelectedValue() iskana metoda.
infiniteLoop ::
To pa je bilo prvorazredno zavajanje...
JList ni nikoli bil List.... Ko bos drugic spraseval po nasvetih priporocam, da uporabljas polna imena za razrede npr: javax.swing.JList in ce razred ni iz JDK se povej iz katere knjiznice je.
JList ni nikoli bil List.... Ko bos drugic spraseval po nasvetih priporocam, da uporabljas polna imena za razrede npr: javax.swing.JList in ce razred ni iz JDK se povej iz katere knjiznice je.
None of us is as dumb as all of us.
To pa je bilo prvorazredno zavajanje...
Heheh, se opravičujem
... to je torej razlog samih čudnih zadetkov na googlu - mislil sem da je jList ekvivalenten java list :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java swing threadsOddelek: Programiranje | 746 (559) | pure00 |
» | [Java]Client/Server preko socketaOddelek: Programiranje | 1795 (1631) | KernelPanic |
» | [Java]Problem z vektorjemOddelek: Programiranje | 1469 (1338) | KernelPanic |
» | [java] opcijsko oknoOddelek: Programiranje | 2084 (1865) | infiniteLoop |
» | Java - Se da "refrešat" tabelo?Oddelek: Programiranje | 981 (852) | Kovalchuk |