Forum » Omrežja in internet » Netgear WGR614 v6 omejuje hitrost povezave
Netgear WGR614 v6 omejuje hitrost povezave
axee ::
Pozdrav!
Moji punca ima 10/10 T2 optiko in se na ineternet povezuje preko omenjenega routerja. Že dolgo je imela probleme s stabilnostjo (linija je pogosto močno obremenjena, ruter je zmrzoval, se močno grel). Kar naenkrat so se začeli problemi z hitrostjo povezave, DL pride tam do 3Mbit, UL pa samo do 0,5Mbit. Poskusil sem že s drugimi firmware-i (tomato in še nekateri), a router vedno zmrzne pri postopku (pomaga samo restart z tistim gumbkom).
Kaj pravite, se da kaj naredit (vse update firmwire-a sem naredil po tutorialih, vse pravilno), ali je najbolje nabaviti nov router? Punca želi samo nemoteno povezavo 24/7 brez zmrzovanj in podobnega.
Kater router pride v upoštev? Pripravljena je kupiti novega, že zaradi zmrzovanj, če odštejemo hitrost povezave. Seveda bi rada prišla čez čim ceneje, a seveda cena ne sme vplivati na želje.
Hvala za predloge
Moji punca ima 10/10 T2 optiko in se na ineternet povezuje preko omenjenega routerja. Že dolgo je imela probleme s stabilnostjo (linija je pogosto močno obremenjena, ruter je zmrzoval, se močno grel). Kar naenkrat so se začeli problemi z hitrostjo povezave, DL pride tam do 3Mbit, UL pa samo do 0,5Mbit. Poskusil sem že s drugimi firmware-i (tomato in še nekateri), a router vedno zmrzne pri postopku (pomaga samo restart z tistim gumbkom).
Kaj pravite, se da kaj naredit (vse update firmwire-a sem naredil po tutorialih, vse pravilno), ali je najbolje nabaviti nov router? Punca želi samo nemoteno povezavo 24/7 brez zmrzovanj in podobnega.
Kater router pride v upoštev? Pripravljena je kupiti novega, že zaradi zmrzovanj, če odštejemo hitrost povezave. Seveda bi rada prišla čez čim ceneje, a seveda cena ne sme vplivati na želje.
Hvala za predloge
blackbfm ::
Že 103249832x povedano linksys WRT54GL s tomatom ali nekaj podobnega (ne po imenu ampak po strojni opremi), poglej v kakšne druge teme.
Žično ali brezžično?
DL pride tam do 3Mbit, UL pa samo do 0,5Mbit.
Žično ali brezžično?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
OmegaBlue ::
Si pa talent, ta dotični router ni podprt s strani drugih firmwarov bodi vesel da nisi naredil še bolj neuporabno opeko.
Take domače škatlice enostavno niso sposobne prenest takšnih hitrosti pri velikem številu aktivnih povezav.
Če iščeš kaj v cenejšem rangu je WRT54GL Linksys še vedno best buy (okoli 60€), imaš opcijo novejših in hitrejših N routerjev a se pripravi odštet čez 100€ za nekaj solidnega.
Take domače škatlice enostavno niso sposobne prenest takšnih hitrosti pri velikem številu aktivnih povezav.
Če iščeš kaj v cenejšem rangu je WRT54GL Linksys še vedno best buy (okoli 60€), imaš opcijo novejših in hitrejših N routerjev a se pripravi odštet čez 100€ za nekaj solidnega.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
axee ::
Vsak je talent za kakšno stvar, morda se ti bom pa jaz smejal v kakšni drugi temi.
Aja btw brezžično pride. Hvala seveda za predlog, bomo šli v nabavo.
LP
Aja btw brezžično pride. Hvala seveda za predlog, bomo šli v nabavo.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys BEFSR41 router - (pre)pogost restart?Oddelek: Strojna oprema | 2254 (2063) | patriot10 |
» | Linksys WRT54GL firmwareOddelek: Omrežja in internet | 10558 (9517) | Skyman |
» | Brezžični router na T2Oddelek: Omrežja in internet | 4312 (4084) | trnvpeti |
» | Kateri brezžični router kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 7989 (5860) | OmegaBlue |
» | Nov router in vmesnik ?Oddelek: Omrežja in internet | 1788 (1577) | roli |