» »

Netgear WGR614 v6 omejuje hitrost povezave

Netgear WGR614 v6 omejuje hitrost povezave

axee ::

Pozdrav!

Moji punca ima 10/10 T2 optiko in se na ineternet povezuje preko omenjenega routerja. Že dolgo je imela probleme s stabilnostjo (linija je pogosto močno obremenjena, ruter je zmrzoval, se močno grel). Kar naenkrat so se začeli problemi z hitrostjo povezave, DL pride tam do 3Mbit, UL pa samo do 0,5Mbit. Poskusil sem že s drugimi firmware-i (tomato in še nekateri), a router vedno zmrzne pri postopku (pomaga samo restart z tistim gumbkom).

Kaj pravite, se da kaj naredit (vse update firmwire-a sem naredil po tutorialih, vse pravilno), ali je najbolje nabaviti nov router? Punca želi samo nemoteno povezavo 24/7 brez zmrzovanj in podobnega.

Kater router pride v upoštev? Pripravljena je kupiti novega, že zaradi zmrzovanj, če odštejemo hitrost povezave. Seveda bi rada prišla čez čim ceneje, a seveda cena ne sme vplivati na želje.

Hvala za predloge

blackbfm ::

Že 103249832x povedano linksys WRT54GL s tomatom ali nekaj podobnega (ne po imenu ampak po strojni opremi), poglej v kakšne druge teme.

DL pride tam do 3Mbit, UL pa samo do 0,5Mbit.

Žično ali brezžično?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

OmegaBlue ::

Si pa talent, ta dotični router ni podprt s strani drugih firmwarov bodi vesel da nisi naredil še bolj neuporabno opeko.

Take domače škatlice enostavno niso sposobne prenest takšnih hitrosti pri velikem številu aktivnih povezav.

Če iščeš kaj v cenejšem rangu je WRT54GL Linksys še vedno best buy (okoli 60€), imaš opcijo novejših in hitrejših N routerjev a se pripravi odštet čez 100€ za nekaj solidnega.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

axee ::

Vsak je talent za kakšno stvar, morda se ti bom pa jaz smejal v kakšni drugi temi.

Aja btw brezžično pride. Hvala seveda za predlog, bomo šli v nabavo.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys BEFSR41 router - (pre)pogost restart?

Oddelek: Strojna oprema
232254 (2063) patriot10
»

Linksys WRT54GL firmware

Oddelek: Omrežja in internet
2710558 (9517) Skyman
»

Brezžični router na T2

Oddelek: Omrežja in internet
194312 (4084) trnvpeti
»

Kateri brezžični router kupiti?