Forum » Loža » Cena odvetniškega mnenja
Cena odvetniškega mnenja
boss-tech ::
Zanima me koliko bi me stalo da bi mi odvetnik pregledal neko pogodbo? Kakšni so kaj ceniki odvetniških mnenj?
MadMicka ::
Taka stvar je določena v razponu. Za kakšno vrsto pogodbe se gre (npr. kupoprodajna, najemna, posojilna, pogodba o zaposlitvi, ipd.) in kakšno vrednost predstavlja?
Preden ti začne odvetnik pregledovati zadevo, naj pove, koliko bi računal. Ampak za tako zadevo od 50 EUR do 100 EUR. V večjo pisarno ko boš šel, več ti bodo verjetno računali.
Sicer pa kaj je problem pri tej pogodbi? Da moraš v rokih dokončati študij in oddelati v podjetju dvojno dobo, sicer moraš vrniti štipendijo z obrestmi? Takšne določbe so klasične.
Sicer pa kaj je problem pri tej pogodbi? Da moraš v rokih dokončati študij in oddelati v podjetju dvojno dobo, sicer moraš vrniti štipendijo z obrestmi? Takšne določbe so klasične.
Ja je nekaj takega ja. Gre se za to da sem pri njih delal prakso, po praksi pa smo se že prej zmenili da bi delal pri njih. Medtem sva se s punco preselila v lastno stanovanje in tako sem potem potreboval službo, ker samo s štipendijo pač ne gre. Po praksi me niso zaposlili oz so pač imeli neke izgovore glede projektnih skupin, sestankov itd. Jaz pa ne mislim doma v luft gledat, zato sem našel službo drugje, sedaj pa so mi ponudili redno zaposlitev in sem jo sprejel. Podjetje sem o tem obvestil, sedaj pa me zanima kakšne so moje možnosti, če z njimi ne bom mogel doseči nekega dogovora?
Vračati bi bilo potrebno kar dosti denarja... kdo določi višino mesečnega vračila?
V pogodbi piše da štipendija preneha, če se zaposlim. Če pri njih ne sprejmem dela 60 dni po koncu študija (kar je po diplomi ki je še nimam) pa se štipendija vrne. Tako v bistvu me lahko terjajo le po diplomi? Prej pa ne?
Vračati bi bilo potrebno kar dosti denarja... kdo določi višino mesečnega vračila?
V pogodbi piše da štipendija preneha, če se zaposlim. Če pri njih ne sprejmem dela 60 dni po koncu študija (kar je po diplomi ki je še nimam) pa se štipendija vrne. Tako v bistvu me lahko terjajo le po diplomi? Prej pa ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boss-tech ()
Lahko pa prilimaš tista dva člena, ki govorita o tem. V osnovi pa skoraj gotovo drži, da če študija ne boš končal, boš moral prejeto štipendijo vrniti, če bo podjetje to zahtevalo. Če v pogodi piše, da se štipendija ustavi, če se zaposliš drugje, potem se na ta člen verjetno tudi navezuje tisti, ki govori o tem, da moraš štipendijo vrniti.
Ampak, zaenkrat je stvar preprosta. Dokler te podjetje ne pozove na vračilo, pač ne rabiš ničesar narediti. Namreč ni nujno, da te bo podjetje terjalo. Če pa te bodo pozvali, da vrneš štipendijo, se pa sklicuješ na slabe premoženjske razmere in se skušaš z njimi dogovoriti za recimo manjši znesek in obroke. Če bodo vztrajali, potem je bolje v izogib tožbi plačati in si po potrebi denar nekje sposoditi. Namreč tožba pomeni dodatne stroške, tudi zamudne obresti, in če imaš oz. boš imel službo, se ti potem obesijo na plačo.
Ampak, zaenkrat je stvar preprosta. Dokler te podjetje ne pozove na vračilo, pač ne rabiš ničesar narediti. Namreč ni nujno, da te bo podjetje terjalo. Če pa te bodo pozvali, da vrneš štipendijo, se pa sklicuješ na slabe premoženjske razmere in se skušaš z njimi dogovoriti za recimo manjši znesek in obroke. Če bodo vztrajali, potem je bolje v izogib tožbi plačati in si po potrebi denar nekje sposoditi. Namreč tožba pomeni dodatne stroške, tudi zamudne obresti, in če imaš oz. boš imel službo, se ti potem obesijo na plačo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Ja stvar je v tem da ni ravno določeno ali je povezava med temi členi ali ne. Bom še celo pogodbno šel skozi da vidim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračanje štipendije, si lahko kaj sami vzamejo z računa ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 34606 (14809) | next3steps |
» | Stipenditor me zeli po enem letu in pol zaposliti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10724 (7753) | Keyser Soze |
» | Vračilo štipendije državi oz. kako se izognit?Oddelek: Šola | 20375 (18038) | Firebat |
» | pravna pomoč - prekinitev kadrovske štipendijeOddelek: Loža | 3295 (3078) | MadMicka |
» | Kako do kadrovske štipendije!?Oddelek: Loža | 4739 (4582) | koyotee |