Forum » Loža » Neverjetno zlobni sosed in neumna zakonodaja
Neverjetno zlobni sosed in neumna zakonodaja
bahti12 ::
Pozdravljeni
V nedeljo sem bil na obisku pri starših, kjer smo ob pikniku testirali nov koš za košarko (mali bratec ga je dobil za rojstni dan). Koš smo postavili delno na asfaltu in delno na travi ob asfaltu, torej delno stoji na javni cesti. Zakon o javnih površinah pa je jasen in prepoveduje takšne objekte vsaj 4 metre od javne ceste.
Kar me razpizdi je sledeče dejstvo: hiša staršev je zadnja na cesti in promet za katerakoli vozila od naše hiše ni naprej ni možen, medtem ko se "javna cesta" v obliki peš poti (prevozna je bila pred recimo 20. leti) nadaljuje naprej mimo hiše. Že sam koš je postavljen tako, da sploh ne more ovirati prometa, ki ga itak na tem mestu ni, vseeno pa po zakonu ne sme biti postavljen...
Danes je prišla na dom inšpektorica, si stvar ogledala in dala opozorilo pred kaznijo. Da je stvar še lepša, je koš zelo zelo verjetno prijavil sosed, katerega sin je v nedeljo z našim igral košarko pri nas.
Koš bodo starši danes premaknili, vendar na seveda slabše mesto, kjer ni veliko prostora. Se kdo spozna na te predpise/se moramo s tem sprijazniti? Sankcije v stilu prepovedati sosedovemu iganje z našim so verjetno najslabša rešitev, ker tamali niso nič krivi.
P.S. V k**** in p**** ta naša j**** država. Inšpektor je bil na obisku hitreje, kot so policaji prišli v SKB banko, medtem ko so jo ropali. Očitno so naši represivni organi specializirani na prekrškarje stila: neprivezan pas, nepokošena trava in žaljenje uniformiranih oseb.
V nedeljo sem bil na obisku pri starših, kjer smo ob pikniku testirali nov koš za košarko (mali bratec ga je dobil za rojstni dan). Koš smo postavili delno na asfaltu in delno na travi ob asfaltu, torej delno stoji na javni cesti. Zakon o javnih površinah pa je jasen in prepoveduje takšne objekte vsaj 4 metre od javne ceste.
Kar me razpizdi je sledeče dejstvo: hiša staršev je zadnja na cesti in promet za katerakoli vozila od naše hiše ni naprej ni možen, medtem ko se "javna cesta" v obliki peš poti (prevozna je bila pred recimo 20. leti) nadaljuje naprej mimo hiše. Že sam koš je postavljen tako, da sploh ne more ovirati prometa, ki ga itak na tem mestu ni, vseeno pa po zakonu ne sme biti postavljen...
Danes je prišla na dom inšpektorica, si stvar ogledala in dala opozorilo pred kaznijo. Da je stvar še lepša, je koš zelo zelo verjetno prijavil sosed, katerega sin je v nedeljo z našim igral košarko pri nas.
Koš bodo starši danes premaknili, vendar na seveda slabše mesto, kjer ni veliko prostora. Se kdo spozna na te predpise/se moramo s tem sprijazniti? Sankcije v stilu prepovedati sosedovemu iganje z našim so verjetno najslabša rešitev, ker tamali niso nič krivi.
P.S. V k**** in p**** ta naša j**** država. Inšpektor je bil na obisku hitreje, kot so policaji prišli v SKB banko, medtem ko so jo ropali. Očitno so naši represivni organi specializirani na prekrškarje stila: neprivezan pas, nepokošena trava in žaljenje uniformiranih oseb.
BALAST ::
V naši vasi so tudi taki sosedje, ki za vsako malenkost kličejo inšpekcijo. Eden bo moral razstaviti mali vikend 10m^2 ali pa ga dati na kolesa, drug je moral pokositi živo mejo, tretji odmaknit ograjo ob cesti, pa čeprav je na njegovem, četrti blokira nujno pot, peti se toži ker pozimi plužijo pol metra v njegovo mejo, čeprav je le travnik...
Taka je sedaj politika, prijateljski sosedski odnosi izumirajo po dolgem in širokem.
Taka je sedaj politika, prijateljski sosedski odnosi izumirajo po dolgem in širokem.
grikos ::
Zakoni so napisani tako, da se jih pač mora spoštovati. Na javne površine lahko posega samo upravljavec ceste in pika!
V bistvu imate srečo, da se je inšpektorica odločila samo za opozorilo, kajti za taka dejanja letijo kazni v nebo. Mogoče pa je tako bolje za vse, predstavljaj si da bi ga po tej poti pripičil kak nepreviden kolesar in si v vašem košu razbil glavo. Prišla bi policija, inšpektorica, pa še kdo...vse skupaj pa bi se končalo s kako odškodninsko tožbo...
V bistvu imate srečo, da se je inšpektorica odločila samo za opozorilo, kajti za taka dejanja letijo kazni v nebo. Mogoče pa je tako bolje za vse, predstavljaj si da bi ga po tej poti pripičil kak nepreviden kolesar in si v vašem košu razbil glavo. Prišla bi policija, inšpektorica, pa še kdo...vse skupaj pa bi se končalo s kako odškodninsko tožbo...
Saj tega ne razumem. Kako je človek lahko tako zloben, da skensla plac, kjer bi se (in se je že) igral njegov otrok. Pa ti inšpektorji... A res ne dojame, da ni prevozna pot, kjer je postavljen koš. Zakon je tak in on je vestno opravil svoje delo (upam da ne bo dobil čebelice za današnje delo). Kretenizem na kubik!
borchi ::
> V k**** in p**** ta naša j**** država. Inšpektor je bil na obisku hitreje, kot so policaji prišli v SKB banko, medtem ko so jo ropali.
v p***i je torej policija in ne inšpektorat.
mene tile inšpektorji zadnje čase pozitivno presenečajo. dejansko rešujejo zadeve, ko se s kakšno stranjo ne da lepo zmenit, da bi se držali predpisov...
mene tile inšpektorji zadnje čase pozitivno presenečajo. dejansko rešujejo zadeve, ko se s kakšno stranjo ne da lepo zmenit, da bi se držali predpisov...
l'jga
Mogoče pa je tako bolje za vse, predstavljaj si da bi ga po tej poti pripičil kak nepreviden kolesar in si v vašem košu razbil glavo.
Saj ravno to se še ni zgodilo in ne verjamem da se kdaj bo (tehnično je težko izvedljivo zaradi ovinka in škarpe). Cesta je uradno javna in se nadaljuje mimo hiše (do hiše je asfalt, naprej pa gozdna potka), vendar se tako zarašča z drevesi in grmovjem, da gre lahko samo pešec po njej. Kolesarjev ni bilo na spregled že dolgo in res redko vidiš na tej cest celo pešca.
Sej vem da ni kaj za narediti, ampak tole me je res pogrelo danes. Ob vseh bedarijah, ki gredo mulcem po glavi danes, sem lahko samo srečen, če tamali igrajo zunaj košarko.
Yeah, imamo tudi vedno boljše mestne redarje, ki so že usposobljeni za dajanje kazni. Lepo da skrbijo za red v mestu, parkirni prostor v centru dobiš hitreje (za kar tudi plačaš), ampak z dajanjem kazni ne rešujejo problema parkirnih mest. Samo kazni dajejo.
jype ::
Sploh je pa bila zelo profesionalna - vedela je, da ti hoče s prijavo zgolj nekdo nagajat, a je morala tudi izvajati zakon. Po svoji presoji je torej inšpektorica ravnala v vseh pogledih pravilno.
Si si slučajno zabeležil njeno številko? :)
Si si slučajno zabeležil njeno številko? :)
LordTado ::
a mb-ju pa kaznujejo samo tablice ki niso mb...to je šele kriza.
Ker sem enkrat prav gledal ko je šel mimo avtov ki so stali na kolesarski stezi po vrsti in se ustavil pti registracijah ms in lj itd...mb pa spuščal...
Lepo ne?:))
Ker sem enkrat prav gledal ko je šel mimo avtov ki so stali na kolesarski stezi po vrsti in se ustavil pti registracijah ms in lj itd...mb pa spuščal...
Lepo ne?:))
borchi ::
> ampak z dajanjem kazni ne rešujejo problema parkirnih mest. Samo kazni dajejo
jah, ne vem, če v opisu njihovih delovnih nalog najdeš tudi "reševanje problema nezadostnih parkirnih površin" potem lahko rečeš, da slabo opravljajo svoje delo.
drugače pa lajaš v napačno drevo. se ti ne zdi?
btw, niti nisi vprašal kdo je podal prijavo, kajne? a se ti ne zdi, da se nisi ravno konstruktivno spravil k reševanju problema...
jah, ne vem, če v opisu njihovih delovnih nalog najdeš tudi "reševanje problema nezadostnih parkirnih površin" potem lahko rečeš, da slabo opravljajo svoje delo.
drugače pa lajaš v napačno drevo. se ti ne zdi?
btw, niti nisi vprašal kdo je podal prijavo, kajne? a se ti ne zdi, da se nisi ravno konstruktivno spravil k reševanju problema...
l'jga
;-) ::
Nemorem vrjet kake sosede imate.
Mi smo doma v strnjenem naselju, avto puščam na križišču ko mi ga ni not dat, vsaj 1x na mesec imamo kak piknik ali party da glasba poleti igra zunaj tudi preko 1 ure zjutraj pa še ni bilo niti ene prijave. Kak si ti do sosedov so oni do tebe.
Ko se kdaj pogovarjamo z sosedi pa vedno rečem "vem da smo glasni, ampak tudi mene ne moti če ste kdaj vi, če pa koga moti pa lahko mirne duše pride in pove pa bomo utišali".
Mi smo doma v strnjenem naselju, avto puščam na križišču ko mi ga ni not dat, vsaj 1x na mesec imamo kak piknik ali party da glasba poleti igra zunaj tudi preko 1 ure zjutraj pa še ni bilo niti ene prijave. Kak si ti do sosedov so oni do tebe.
Ko se kdaj pogovarjamo z sosedi pa vedno rečem "vem da smo glasni, ampak tudi mene ne moti če ste kdaj vi, če pa koga moti pa lahko mirne duše pride in pove pa bomo utišali".
KandazaR ::
Že sam koš je postavljen tako, da sploh ne more ovirati prometa, ki ga itak na tem mestu ni, vseeno pa po zakonu ne sme biti postavljen...
Lej to je javna pot in tam ne moreš postavljat objektov. To če se ta pot ne uporablja že 20 let ni tvoja skrb. Pač zakoni so zakoni. Pa ne delaj prehitre zaključke kdo je prijavil (no razen če ste že večkrat imeli probleme ravno z tem sosedom), ker ponavadi se potem izkaže da je prijavil neki čisto tretji sosed na katerega ne bi nikoli pomislil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
klemenSLO ::
Nekaj so zakoni, nekaj je pa biti človeški.
Prvno kršiš zakon. Normalen človek te pa ne bi prijavil zaradi tega.
Zato je bolj važno kake maš sosede, kakor pa če si na senčni legi
Prvno kršiš zakon. Normalen človek te pa ne bi prijavil zaradi tega.
Zato je bolj važno kake maš sosede, kakor pa če si na senčni legi
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Saj se strinjam, da ni inšpektorica naredila nič narobe (nimam številke :). Ampak, če bi bil koš na travi poleg ceste, bi to bil še vedno prekršek (oddaljen mora biti najmanj 4 metre). Drugače pa so odnosi bili iz naše strani vedno korektni. Bil je približno 1 fajn žur na leto, vendar že precej časa nazaj (od doma sem izseljen že cca 10 let). Starši imajo penzionistični stil življenja, tako da ne verjamem da so bili kakšni težki spori.
Borchi: res ne vem kateri sosed je bil. GLede na to, da je viden predvsem enemu sosedu, njegov sine pa je bil na obisku, mi je ta najbolj sumljiv. Je pa res, da je še en resen/bolan kandidat. Očitno smola z lokacijo pač. Drugače ne nameravam reševati te situacije, tudi ne živim tam. Samo na glas (forumu) se čudim: sick, so sick...
Borchi: res ne vem kateri sosed je bil. GLede na to, da je viden predvsem enemu sosedu, njegov sine pa je bil na obisku, mi je ta najbolj sumljiv. Je pa res, da je še en resen/bolan kandidat. Očitno smola z lokacijo pač. Drugače ne nameravam reševati te situacije, tudi ne živim tam. Samo na glas (forumu) se čudim: sick, so sick...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odločba o zaprtju priključka na državno cestoOddelek: Na cesti | 2392 (1051) | bobr82 |
» | Turistična taksa aka. boravišna pristojbaOddelek: Loža | 9039 (8405) | klemenSLO |
» | vidnost na cestoOddelek: Loža | 4033 (3010) | logout |
» | Vandalizem na avtomobiluOddelek: Na cesti | 4854 (4066) | ShowDown |