» »

Tihi napajalnik

Tihi napajalnik

Jernej L ::

Naše spletne trgovine so povsem nesposobne pri podatkih o napajalnikih, na podatke o pretoku zraka lahko že na začetku pozabiš, pri nekaterih par napajalnikih pa je celo specificirana glasnost v dB - seveda vrednost od proizvajalca ki je to verjetno pri najtišji stopnji preverjal če si ni kar zmislil številko.

Kar si želim je preprosto: najtišji 400W napajalnik primeren za čisto navaden namizni računalnik, navadna raba, razen včasih kakšen se požene kakšen špil.
Nočem pa tudi, da mi naredi luknjo v denarnici, tako da cena nekje max do 100€.

Mora imet ventilator, saj je to edini ventilator polg procesorja torej mora skrbeti za pretok zraka (grafika je predelana na heatpipe).

Vseh predlogov, linkov z podatki bom zelo vesel.

axee ::

Slovenske trgovine niti nemorejo dati podatkov, ker jih ni (vsaj pravih ne).

Corsair VX 450W (lahko tudi HX 450W če ti modularni kabli kaj pomenijo) ali pa Enermax PRO82+ 425W (lahko tudi MODU82+ 425W, spet modularni kabli). Oba sta SPCR priporočena, poglej si teste.

Obeh najbrž neboš slišal (edino če imaš res občutljivo uho oziroma zelo tih ostal sistem; obesi diske, seveda se znebi stock intel coolerja, če je procesor kakšen hladen si kupi Ninja 2 in nerabiš niti ventilatorja).

Če te skrbi pretok zraka bi jaz vzel Corsair, ker se ventilator vrti rahlo hitreje, Enermax zna priti nizko tudi do 400 obratov kar zna biti premalo za cel sistem (katero grafično imaš?). Pri obeh seveda dobiš vrhunsko kvaliteto in učinkovitost in zagotovljeno tiho delovanje. Že v naprej povem, da ne vrjami besedam, kot so: meni dela super in ga ne slišim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

axee ::

BTW v kateremu ohišju bo vse to? Priporočam, da luknjo za zadni ventilator zapreš, saj boš tako omogočil neko spodobno odvajanje toplega zraka, če bo mrežica odprta bo napajalnik srkal samo od zadaj.

Jernej L ::

"Slovenske trgovine niti nemorejo dati podatkov, ker jih ni (vsaj pravih ne)."

Potrudijo pa se tudi ne da bi sami pridobili podatke, menda ni težko izmerit hrup napajalnika, jaz bi jim šel vse prostovoljno zmerit če mi jih dajo za par ur samo da bi našel najtišjega..

Grafika je 8600GT / 256mb, CPU Cooler je stock, ampak ni intel, gre za amd 64 x2 4000+ in sploh ni tako glasen, samo se strinjam da bi se tudi to dalo utišat.

Ohišje je eno čisto levo, to še nameravam zamenjat, ampak to kasneje.

axee ::

Uf bi potem imeli veliko dela.. za to naj poskrbijo testi, jih je dovolj da si izbereš tih napajalnik. Kakorkoli, poskrbi da bo zadnja mrežica zaprta, ostalo sem pa takoalitako že povedal. Pri izbiri ohišja pa kakšen Antec SOLO top izbira, vsaj glede tišanja.

LP

Steinkauz ::

sploh ni tako glasen


Potem mislim, da ti bo skoraj vsak dandanašnji napajalnik z 12centi ventom dovolj...

Jernej L ::

sploh ni tako glasen


Potem mislim, da ti bo skoraj vsak dandanašnji napajalnik z 12centi ventom dovolj...


Primerjava je bila z drugimi elementi.. cpu fan je glasen približno kot vse ostalo, glede na to kakšne brenčače sem doživel do zdaj je to kar tih ;) bo pa tudi zamenjan, samo prvo napajalnik.

Tomson ::

Od povprečnega napajalnika so glasnejši:

- CPU ventilator
- Ventilatorji na ohišju
- Ventilator na grafični
- Nekateri Ventilatorji na čipu od MB
- Trdi diski (ko niso na idle)


Tako da če ne zamenjaš VSEH omenjenih komponent s tišjimi, razlike med povprečnim napajalnikom in najtišjim na trgu ne boš opazil.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Jernej L ::

Imam 2 trda diska + sistemski SSD, ventilator je samo na cpuju in v napajalniku, oboje kar imam namen zamenjat - drugih gibljivih delov ni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10029003 (27048) kuglvinkl
»

Nakup tihe mrcine (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
819076 (6258) Sylar007
»

Soliden napajalnik iz AGT...

Oddelek: Kaj kupiti
453038 (1953) paramedic86
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362987 (2050) Steinkauz
»

tišanje napajalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292225 (1545) WinsuckeR

Več podobnih tem