Forum » Programiranje » (java) WIN Samodejni zagon
(java) WIN Samodejni zagon
AndrazPoje ::
Zdravo, zanima me če mi kdo lahko napiše kodo kako bi dodal ključ v register ali kaka druga finta da se mi program sam zažene ob zagonu Oken? Na tak način, da bo uporabnik v samem programu preko checkbox-a določil ali se program zažene ob zagonu ali ne?
boss-tech ::
Najprej narediš programček ki se ti samodejno zažene ob vsakem zagonu, preveri checkbox in potem naredi neko akcijo... glede kode pa je najboljše da najdeš na googlu in potem sestaviš skupaj
Neki sem našu na internetu, zdej morem to še nekak pretvorit za javo... Kakšna ideja?
Private Sub AddCurrentKey(ByVal name As String, ByVal path As String) Dim key As RegistryKey = Registry.CurrentUser.OpenSubKey("Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", True) key.SetValue(name, path) End Sub Private Sub RemoveCurrentKey(ByVal name As String) Dim key As RegistryKey = Registry.CurrentUser.OpenSubKey("Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", True) key.DeleteValue(name, False) End Sub If CurrentStartup.Checked Then AddCurrentKey("StartupExample", System.Reflection.Assembly.GetEntryAssembly.Location) Else RemoveCurrentKey("StartupExample") End If
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Senitel ()
Hvala Setinel, saj je mal prezakomplicirana koda za mene. A mi lahk kdo ko se bolj spozna iz tega napiše 2 simpl metodi prosim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] Prosim pomagajte! Potrebujem program, ki bi pobiral podatke iz ene straniOddelek: Programiranje | 2743 (2353) | David1994 |
» | [VB] Komunikacija s serijskimi napravamiOddelek: Programiranje | 2299 (1573) | mNeRo |
» | Vb6Oddelek: Programiranje | 1326 (1189) | StratOS |
» | API+VBOddelek: Programiranje | 2087 (1791) | webblod |
» | Odpiranje dat.exe v VBOddelek: Programiranje | 2982 (2775) | webblod |