» »

Oba moja usb ključka skrivnostno umrla v istem dnevu

Oba moja usb ključka skrivnostno umrla v istem dnevu

AnonimkeOP ::

imam dva usb ključka(ups, imel sem 2 ključka), ki sem ju dolgo časa redno uporabljal, doma imam pa še en kup starih ključkov, ki so zdaj že premali za normalno uporabo, ampak še vedno brezhibno delujejo. praktično nikoli mi ni noben odpovedal do prejšnejga tedna. pridem iz službe domov in hočem nekaj pobrati s ključkov, pa ugotovim da sta oba mrtva. prvo sem pomislil da je šel usb port na mašini, pa sem preklapljal v drugega, potem sem šel do druge mašine - nič. saj se ne bi čudil če bi odpovedal eden, ampak ključka sta crknila praktično hkrati. nosil sem ju zavarovana v notranjem žepu nahrbtnika. nikoli neposredno na soncu ali na dežju. in na tisti mašini v kateri sta bila nazadnje sem preizkusil ključek od kolega, da bi videl da ne prihaja do kakšnega stika v usb portu ki bi scvrl elektroniko na ključku in je njegov normalno "preživel". Kako je to torej možno, kaj se je lahko zgodilo? kaksna ideja?
www.anonimke.com

tonic ::

hmm, vsekakor zanimiva izkušnja :)

si poskusil poiskat kakšno proizvajalčevo orodje za "renoviranje" particij/firmwera tvojih ključkov?

mrtva? s tem misliš, da nista vidna v raziskovalcu? kaj pa v disk managmentu/biosu?


lp,
Toni

AnonimkeOP ::

ne morem narediti nič s kakšnim firmwarom, ker sta mrtva. to pomeni, da ko ju vtaknem v računalnik se niti ne zasveti ledica na ključku, niti računalnik ne trzne, torej kot da nisem nič vtaknil v port. Oba sta sicer znamke Transcend, samo da je eden starejši plastičen 1GB, drugi pa malo novejši kovinski 2GB. Oba sem imel torej v uporabi že precej dolgo ...
www.anonimke.com

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Kaj se sploh sekiraš, tudi če ti 2 naenkrat odpovesta nista skupaj vredna 10€. najverjetneje je prišla vlaga, statika zraven ključkov.
Kupi novega z garancijo, pa če ti crkne po istem postopku, kot si naredel na njun zadnji dan življenja boš dobil garancijsko zamenjavo in po vsej verjetnosti tudi vzrok.

@nny ::

Če hočeš obnoviti podatke, poišči GetDataBack for FAT.

AnonimkeOP ::

@BALAST: sem mislil da je samoumevno da ni fora v materialni škodi. Prvič izgubil sem kup podatkov, ki sem jih hranil gor, drugič zanimiv mi je fenomen da sta mi ključka šla hkrati.

@nny: kakršenkoli software mi nič ne pomaga, ker mi OS ne zazna naprave
www.anonimke.com

subby ::

a si ju mogoče priključil na front panel usb kakšne kište, za katero je možno, da je narobe priključen na plato ali pa je kje v stiku? - tako se z lahkoto skuri ključek(po mojem edina logična razlaga, da se kar na lepem pokvarita dva ključka)
no, če ti bi ga device manager zaznal vsaj kakšne vrste podatkovni nosilec, bi morda lahko rešil kaj s kakšnim data recovery programom, drugače pa to prepusti profesionalcem... tudi če je ključek mrtev, so po vsej verjetnosti flash čipi še vredu, tako da, če so ti podatki res veliko vredni, potem bi jih še kdo, ki se prav s tem ukvarja lahko rešil - za take stvari znajo računat zeeeeloooo veliko, tako da se ti splača samo, če so podatki res, res, res pomembni

AnonimkeOP ::

@subby, je prijateljici pred parimi leti odpovedal disk in so se naplačali okol 800 eur če se prav spomnim, s tem da je poudaril da ni šlo za večjo okvaro, sicer bi bilo še več. Moji podatki tolk zihr niso vredni, pač zbirka orodij ki sem jih nosil s seboj, zapiski, tud kašn certifikat mogoče in podobne zadeve. neprijetno, ampak ni vredno tisočev evrov.

a si ju mogoče priključil na front panel usb kakšne kište, za katero je možno, da je narobe priključen na plato ali pa je kje v stiku?

ja, tud moj kolega me je prvo opozoril na to možnost in sva šla ravno zaradi tega z njim poskusit z njegovim delujočim ključkom v isto kišto pa se njegovemu ni nič zgodilo ...
www.anonimke.com

Brane2 ::

Mogoče ti je kak virus maljonkrat prepisal kak sektor in je FLASH crknil ?

Možno je tudi, d aje kak utility po nesreči ali "nesreči" zaštartal kako sekvenco, ki je preprogramirala mikrokrmilnik v ključkih z garbageom in se sedaj ne odzivata...
On the journey of life, I chose the psycho path.

zee ::

Podobno se mi je naredilo pred leti s 4 GB USB kljuckom. Nekaj sem skopiral iz njega, ga lepo odklopil. Nato sem se spomnil, da sem nekaj pozabil, prikljucim kljucek, od njega pa nic. Kar tako.

Se nasvet za v bodoce: USB kljucek je ekvivalent diskete, kar pomeni, da je uporaben za prenos podatkov od racunalnika A do racunalnika B, ne pa za trajno hrambo podatkov.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Okapi ::

uporaben za prenos podatkov od racunalnika A do racunalnika B, ne pa za trajno hrambo podatkov.
In kaj je uporabno za trajno hrambo podatkov?

O.

Hitch-Hiker ::

Glinene ploščice. :))

Brane2 ::

Črna luknja primerne velikosti.

S tem da je treba dodati redundančne kotrolne vsote, ker črna luknja baje počasi odhlapeva... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

subby ::

Jaz samo na ključku definitivno nebi puščal pomembnih podatkov. Če imaš kaj res pomembnega, obdrži na disku, hkrati pa magari še zapeči na kakšna dva dvdja in ju lepo spravi.

Btw, a si slučajno še probal ključka priklopit potem na kak drug računalnik, ali pa kak drug ključek na tem računalniku?

Brane2 ::

Poleg tega bi lahko v skrajni sili lahko probal prelotat FLASH čip iz enega ključka v drugega ali ga prebrat na programatorju.
On the journey of life, I chose the psycho path.

TechStreme ::

Ali pa pač uporabiti nov ključek? Verjetno (kolikor sem prebral) ni bilo na njih mič nenadomestljivega (ta 2 pa dostojno in z vsemi častmi pokopat). Na tvojem mestu pa bi še preveril v kakšnem stanju so kaj USB porti, v katere jih prikljaplaš.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

GoldRakun ::

Jaz samo na ključku definitivno nebi puščal pomembnih podatkov. Če imaš kaj res pomembnega, obdrži na disku, hkrati pa magari še zapeči na kakšna dva dvdja in ju lepo spravi.

Btw, a si slučajno še probal ključka priklopit potem na kak drug računalnik, ali pa kak drug ključek na tem računalniku?

Aha, si bomo zapomnili za Warez ter Porn, ki ga bomo lepo doma hranili ter prodajali na Bolhi :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Windows 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
181093 (693) bluefish
»

Varen dostopat do strežnika

Oddelek: Informacijska varnost
304940 (3377) galu
»

Sistem ne bere USB ključa

Oddelek: Pomoč in nasveti
414712 (3745) DeeCoy
»

M -Disc

Oddelek: Strojna oprema
483271 (2342) _Sajmon_
»

USB kluček dela,miška in tipkovnica ne

Oddelek: Pomoč in nasveti
181983 (1714) miraldinjos

Več podobnih tem