Forum » Pomoč in nasveti » Svetujte, nadgradnja stare mašine, kaj in do kje lahko grem
Svetujte, nadgradnja stare mašine, kaj in do kje lahko grem
AnonimkeOP ::
Zdravo, rad bi malo nadgradil masino od svoje punce, pa ker nisem neki hardveraš raje prosm koga od vas za nasvet. Sicer ona ni zahteven uporabnik, najeda pa dejstovo, da se tud določenih divx videov ne da normalno predvajat, ker se zatika ipd. in vsesplošno vidim da je procesor prešibak za normalno delo na xp sp2 .... torej nekaj bolj na hitro, brez velikih stroškov.
No, tole ima sedaj:
celeron 1.7 L1 8kb L2 128KB
768 mb ram DDR SDRAM 100MHz 4 DIMM
radeon 9000 sec 64MB
80gb disk
Matsonic MS9047c+ chipset i845
vglavnem, narocil sem preko ebaya P4 2,66 GHz, nameravam dat notri vsaj 1GB rama, o grafiki vem pa še najmanj, a bom tud to menjal na koncu. malo sem v dvomih, ker nima specifikacije za to plato, tud na internetu je ne najdem, tako da nisem nasel nekega seznama kompatibilnih procov
1. ali je mozno da kljub temu da je socket taprav (478), mogoce zarad hitrosti FSB-ja P4 2.66 ne bo delal s plato?
2. narocil sem samo proc, ali bo obstojec cooler zmogel hladit P4 2.66 ali bom moral dokupit hladilnik?
3. kaksno grafiko priporocate, po moznosti s pasivnim hlajenjem da ne bo še bolj cvilil kot že sicer?
no, hvala vsakmu, ki se bo oglasil s kakšnim nasvetom
No, tole ima sedaj:
celeron 1.7 L1 8kb L2 128KB
768 mb ram DDR SDRAM 100MHz 4 DIMM
radeon 9000 sec 64MB
80gb disk
Matsonic MS9047c+ chipset i845
vglavnem, narocil sem preko ebaya P4 2,66 GHz, nameravam dat notri vsaj 1GB rama, o grafiki vem pa še najmanj, a bom tud to menjal na koncu. malo sem v dvomih, ker nima specifikacije za to plato, tud na internetu je ne najdem, tako da nisem nasel nekega seznama kompatibilnih procov
1. ali je mozno da kljub temu da je socket taprav (478), mogoce zarad hitrosti FSB-ja P4 2.66 ne bo delal s plato?
2. narocil sem samo proc, ali bo obstojec cooler zmogel hladit P4 2.66 ali bom moral dokupit hladilnik?
3. kaksno grafiko priporocate, po moznosti s pasivnim hlajenjem da ne bo še bolj cvilil kot že sicer?
no, hvala vsakmu, ki se bo oglasil s kakšnim nasvetom
www.anonimke.com
zee ::
IMHO se ti bolj splaca nabavit novo (lahko tudi rabljeno) masino. Karkoli novega bos kupil, bo drasticno vec vredno od tega racunalnika.
Sicer pa lahko zamenjas:
- RAM: verjetno bi slo do 2 GB
- trdi disk: tudi 500 GB ne bi bil problem, vsaj dokler ima trdi disk IDE priklop
- graficna kartica: poljubna na AGP vodilu
- napajalnik: kaj mocnejsega (400W) ne bi bilo svoh
(kar je v koncni fazi ze bolj ali manj celoten racunalnik)
Sicer pa lahko zamenjas:
- RAM: verjetno bi slo do 2 GB
- trdi disk: tudi 500 GB ne bi bil problem, vsaj dokler ima trdi disk IDE priklop
- graficna kartica: poljubna na AGP vodilu
- napajalnik: kaj mocnejsega (400W) ne bi bilo svoh
(kar je v koncni fazi ze bolj ali manj celoten racunalnik)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
zee, procesor sem kupil za bagatelo iz VB preko ebaya. OK, vprasanje je ce ne bom dobil kile cukra v paketu ampak mislim da sem dal okrog 15EUR s postnino vred, pa ce bo notri delujoc proc, potem se to izplaca. Seveda ce bo kompatibilen s plato in ce bo cooler zadosti mocan. Mi lahko svetujes za kaksno ok graficno na AGP, s katero bi nadomestil Radeon 9000 ?
www.anonimke.com
Blinder ::
Proc boš dobil dober, no edino 1% možnosti maš, da boš dobil nevem celeron 2.66 ali pa P4 socket 775 namesto 478, take majhne napake pri opisu predmeta, ki pa zajebejo situacijo.
Pa pazi, da neseš te komponente stran, ko te bo punca pustila. Za 1GB tega rama boš dal 30€. S tem denarjem greš skoraj lahko na kurbe
Pa pazi, da neseš te komponente stran, ko te bo punca pustila. Za 1GB tega rama boš dal 30€. S tem denarjem greš skoraj lahko na kurbe
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
"Pa pazi, da neseš te komponente stran, ko te bo punca pustila."
maš prou, si bom zacahnu tole ja :)
hja, pol rama pač ne bom dokupoval, glede na to da je 768MB za njeno uporabo tudi čisto dovolj.
maš prou, si bom zacahnu tole ja :)
Za 1GB tega rama boš dal 30€. S tem denarjem greš skoraj lahko na kurbe
hja, pol rama pač ne bom dokupoval, glede na to da je 768MB za njeno uporabo tudi čisto dovolj.
www.anonimke.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RačunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3110 (2299) | aleksander4 |
» | I P4 2,66 Ghz ali A Athlon2600+Oddelek: Strojna oprema | 1209 (1005) | Good Guy |
» | prenosnik solonote in counterstikeOddelek: Strojna oprema | 1555 (1181) | OwcA |
» | Težave s QDI P4I865PE NOVO ali neOddelek: Strojna oprema | 1764 (1726) | Dr_M |
» | Pomoč Pri Nakupu Novga PC-ja!!!Oddelek: Kaj kupiti | 1088 (956) | Zheegec |