Forum » Omrežja in internet » Juniper Networks - ScreenOS
Juniper Networks - ScreenOS
dëych ::
A je slučajno kdo na tem forumu, ki pozna naprave od Juniperja?
Imam eno vprašanje glede routinga.
LP
Imam eno vprašanje glede routinga.
LP
dëych ::
Na SSG5 sem dodal nov VR in novo cono "test" in v to cono postavil interface eth0/6 na katerem je priključen VoIP telefon.
Potem sem kreiral default routu (0.0.0.0/0 ->next-hop-> untrust-vr), da je omogočen dostop do interneta. Telefon se registrira ampak ne sprejema nobenih klicev oziroma ni nobenga dial tona.
Probal sem že z MIP, da bi ves promet preusmeril na telefon, vendar ni OK, ker ni statičnega IPja na untrustu+zadeva ni najbolj dobra zaradi VPNja.
Edino nisem še probal z VIP, da bi redirectal vse potrebne servise/porte na telefon..Težava VIPa je tudi, da vedno redirecta vse na default VR (trust-vr), medtem ko je telefon na drugem VR-u. Če dodam routo iz default VR-a na VR, kjer je telefon bi to moralo šibat čez?
Potem sem kreiral default routu (0.0.0.0/0 ->next-hop-> untrust-vr), da je omogočen dostop do interneta. Telefon se registrira ampak ne sprejema nobenih klicev oziroma ni nobenga dial tona.
Probal sem že z MIP, da bi ves promet preusmeril na telefon, vendar ni OK, ker ni statičnega IPja na untrustu+zadeva ni najbolj dobra zaradi VPNja.
Edino nisem še probal z VIP, da bi redirectal vse potrebne servise/porte na telefon..Težava VIPa je tudi, da vedno redirecta vse na default VR (trust-vr), medtem ko je telefon na drugem VR-u. Če dodam routo iz default VR-a na VR, kjer je telefon bi to moralo šibat čez?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MIUI Q&AOddelek: Mobilne tehnologije | 9512 (5928) | FireSnake |
» | Ubuntu 10.10 SIOL IPTV in nastavitev dveh karticiOddelek: Pomoč in nasveti | 4043 (3917) | prastroj |
» | nokia n95 in navigacijaOddelek: Mobilne tehnologije | 5175 (4031) | kiFni |
» | Google predstavlja novost: GPS SimulatorOddelek: Novice / Windows Mobile | 5409 (5407) | mrkva1 |
» | Na pomoč - vsi, ki o mobilcih in prenosu podatkov veste več od nas, navadnih smrtnikoOddelek: Mobilne tehnologije | 2079 (1670) | NupY |