Forum » Pomoč in nasveti » Kam naj gre začetnik htmlja/oblikovanja strani
Kam naj gre začetnik htmlja/oblikovanja strani
XsenO ::
Pozdravljeni
v firmi v kateri delam smo se odločili, da bomo oblikovanje in ažuriranje spletne strani prevzeli v naše roke (trenutno se s tem ukvarja eno zunanje podjetje). Tako da me zanima, če mi lahko priporočate kakšno dobro stran s nasveti, tutoriali, itd. s katero bi lahko začel moje prve korake na tem področju.
Vem, da je takih strani ogromno toda lih zato sprašujem za kakšno, ki jo vi poznate kot "učinkovito" :)
Najlepša hvala za pomoč
v firmi v kateri delam smo se odločili, da bomo oblikovanje in ažuriranje spletne strani prevzeli v naše roke (trenutno se s tem ukvarja eno zunanje podjetje). Tako da me zanima, če mi lahko priporočate kakšno dobro stran s nasveti, tutoriali, itd. s katero bi lahko začel moje prve korake na tem področju.
Vem, da je takih strani ogromno toda lih zato sprašujem za kakšno, ki jo vi poznate kot "učinkovito" :)
Najlepša hvala za pomoč
1 + 1 = 1
Preseren ::
Mogoče dodaš malo več informacij kaj bi se rad naučil? mate CMS, rabiš php, mysql?
v Vsakem primeru pa http://www.w3schools.com/
v Vsakem primeru pa http://www.w3schools.com/
SEO na https://www.seos.si
V glavnem osnove, nič kaj naprednega, no vsaj tako se mi zdi po preletu strani.
Naša stran je http://www.team-commerce.si/ ,če koga zanima, v glavnem se nam gre, da lahko nam kdo znotraj firme stalno ažurira vsebine s kakšnimi akcijami pa novimi artikli, ker sedaj nam je preko drugega podjetja rahlo zamudno.
Hvala za stran jo bom preštudiral.
Aja za urejanje in izdelovanje strani je še vedno najbolše orodje dreamwaver ali je kaj bolšega zdej?
Naša stran je http://www.team-commerce.si/ ,če koga zanima, v glavnem se nam gre, da lahko nam kdo znotraj firme stalno ažurira vsebine s kakšnimi akcijami pa novimi artikli, ker sedaj nam je preko drugega podjetja rahlo zamudno.
Hvala za stran jo bom preštudiral.
Aja za urejanje in izdelovanje strani je še vedno najbolše orodje dreamwaver ali je kaj bolšega zdej?
1 + 1 = 1
bluefish ::
Glede ažuriranja strani z novimi artikli, novicami,... raje naročite izdelavo strani pri ponudniku, ki v celoto vključi še nek CMS, ki omogoča lažje urejanje strani.
Jasno je potem sama izdelava dražja, vendar se na dolgi rok splača - seveda odvisno od prometa podjetja in pogostosti spreminjanja vsebine.
Drugače pa se za začetek seznani s HTML + CSS, brez PHP-ja pa pozneje tudi ne bo šlo. V povezavi s PHP-jem je dobro poznati še MySQL.
Lahko za snovo uporabiš tudi nek že izdelan CMS (Joomla, Drupal,...) in nato zanj le prirediš predlogo (template) in dodaš ustrezne module.
Dreamweaver je sicer res eno boljših orodij na tržišču, vendar je za popolnega začetnika overkill, saj niti slučajno ne boš izkoristil njegovih zmogljivosti. Tako je dovolj kak brezplačni oz. odprtokodni urejevalnik ala Notepad++, Aptana,...
Jasno je potem sama izdelava dražja, vendar se na dolgi rok splača - seveda odvisno od prometa podjetja in pogostosti spreminjanja vsebine.
Drugače pa se za začetek seznani s HTML + CSS, brez PHP-ja pa pozneje tudi ne bo šlo. V povezavi s PHP-jem je dobro poznati še MySQL.
Lahko za snovo uporabiš tudi nek že izdelan CMS (Joomla, Drupal,...) in nato zanj le prirediš predlogo (template) in dodaš ustrezne module.
Dreamweaver je sicer res eno boljših orodij na tržišču, vendar je za popolnega začetnika overkill, saj niti slučajno ne boš izkoristil njegovih zmogljivosti. Tako je dovolj kak brezplačni oz. odprtokodni urejevalnik ala Notepad++, Aptana,...
Če prav razumem tej CMS omogočajo ažuriranje delov strani tudi takim, ki v bistvu komaj znajo uporabljat računalnik (btw kaj vsi tečejo skozi php)?
No v glavnem več kot 1-2 krat na teden verjetno ne bomo spreminjali strani, tako da vsaj za zdej bo upam le html dovolj.
Najlepša hvala za dosedanje napotke :)
No v glavnem več kot 1-2 krat na teden verjetno ne bomo spreminjali strani, tako da vsaj za zdej bo upam le html dovolj.
Najlepša hvala za dosedanje napotke :)
1 + 1 = 1
Če prav razumem tej CMS omogočajo ažuriranje delov strani tudi takim, ki v bistvu komaj znajo uporabljat računalnik (btw kaj vsi tečejo skozi php)?Res je, praktično je potrebno zadevo le namestiti in to je vse.
Večina je osnovana na PHP, morda se najde tudi kaj na ASP,...
LapD ::
V bistvu bi bil za dodajanje/spreminjanje vsebine na obstoječi strani prav Dreamweaver bil zelo primeren. Oziroma nek drug podoben urejevalnik. Vse bi uredil grafično (skoraj kot v wordu), ne bi se rabil poglabljati v kodo.
Je pa res da je na take strani ponavadi priklopljen nek cms, če pa ni, pa mogoče lahko naročiš pri firmi, ki je izdelala stran, da to uredi. Potem boste vsi na firmi s par kliki preprosto urejal vsebino.
Glede na to, da si govoril o oblikovanju, je tretja opcija tudi izdelava nove strani, ki bo imela vse to že urejeno
Je pa res da je na take strani ponavadi priklopljen nek cms, če pa ni, pa mogoče lahko naročiš pri firmi, ki je izdelala stran, da to uredi. Potem boste vsi na firmi s par kliki preprosto urejal vsebino.
Glede na to, da si govoril o oblikovanju, je tretja opcija tudi izdelava nove strani, ki bo imela vse to že urejeno
web&motion designer
Adrijan0 ::
Res je, praktično je potrebno zadevo le namestiti in to je vse.
Večina je osnovana na PHP, morda se najde tudi kaj na ASP,...
Temu da je treba zadevo le namestiti se lahko samo smejem. Prej sprogramiram uporabno stran sam, kot pa da bom sposoben uporabit joomlo, ker mi je tako glupa da ne morem verjet.
Prej sprogramiram uporabno stran sam, kot pa da bom sposoben uporabit joomlo, ker mi je tako glupa da ne morem verjet.Pisal sem na splošno za nek CMS/Blog in ne specifično za Joomlo.
Ravno včeraj sem se malo igral z enim sistemom in sem ga namestil v dveh ali treh minutah, še malo je bilo igračkanja z nastavitvami in sistem je bil pripravljen za uporabo.
Adrijan0 ::
Sistem je lahko pripravljen za uporabno, vendar da bo namenjem tistemu kar on potrebuje, bi se lahko igračkal še cel teden. Lahko ga je namestiti, potem ga je pa potrebno še tako nastaviti da bo služil namenu. Če bi v ta desing rad integriral kak tisti CMS, potem kar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Adrijan0 ()
Ja, to pa drži. Sama namestitev sistema v ozadju je preprosta, seveda pa je potrebno predelati še obstoječo stran, da sodeluje s CMS-jem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava spletne strani festivalaOddelek: Izdelava spletišč | 2386 (1482) | Phantomeye |
» | Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 13992 (12408) | Goran's Blog |
» | Kateri CMSOddelek: Izdelava spletišč | 2414 (1677) | GaS |
» | Slovenjen CMS?Oddelek: Izdelava spletišč | 4192 (744) | gnomee |
» | Revolucija!Oddelek: Izdelava spletišč | 1778 (1119) | Utk |