» »

Must see na poti v Francijo

Must see na poti v Francijo

MiCkEyCE ::

Zdravo!

Vidim, da so nekateri med vami že kar doberšnji del Evrope prepotovali, zato bi potreboval par okvirnih informacij. S punco načrtujema potovanje z avtom na jug Francije(v okolici Marseilla imam teto), pri tem pa bi rada izkoristila pot, da vidima še kaj od Italije in preostanka Francije. Kje bi se morala obvezno ustaviti in za koliko časa?
Kar na plan z idejami, bolj podrobno pa bom že sam raziskal.

Lp Miha

nejcek74 ::

vsaj v eno smer (ponavadi nazaj) grem jaz čez Verdon - Gap - Maunt Dauphin - Briancon - Montpeiler in potem na Torino. da se ne voziš samo ob morju in po avtocestah. Franzoci imajo zelo lepe in načeloma kar poceni campe, tako da ni problema se vmes ustaviti za eno noč. Azurna obala mi gre precej na živce, draga pa zelo hitro te OKRADEJO. Provanca je veliko lepša. Pojdi pogledat še Aix de Provence etc. V glavnem, v notranjosti imaš prekrasne kraje in naravo. Če imaš čas in se malo potikaš tam boš videl, kako smešni smo slovenci ko se hvalimo z našo pokrajino (ni slabša ampak lepša pa tudi ne).

Na poti do tja, kaj pa vem, cela severna italija je polna zgodovinskih mest, vsako je krasno. Če boš želel priti brez težav pa po AC do Brescie, potem pa Piacenza, pa v smeri Alessandrie, potem pa moraš nujno zadeti ta bolj zahodno od AC (greš najprej na prvo pa pol po povezavi na drugo), ki te pripelje naprej od Genove. Stara AC proti Genovi je ovinkasta ko hudič pa še po nepotrebnem se boš gužval. Lahko zgubiš par ur. Gledaš za Ventimiglio (zadnji italijanksi kraj v smeri FR).

Pa malo bolj napiši kaj te zanima:
- morje
- mesta
- narava

gzibret ::

Glasujem za Cinque Terre blizu Genove. Pa morda ogled kamnolomov svetovno znanega marmorja v Carrari.
Vse je za neki dobr!

MiCkEyCE ::

Hvala za odgovor... Avtocesta mi sploh ni prioriteta, po eni strani grem še raje po lokalnih cestah, saj je cestnina nenormalna draga (mislim, da vse skupaj nanese 160€ v obe smeri, 150€ pa diesel za 2400km). Gradovi so že ena izmed stvari, kar bi si ogledal pa malo poslikal. Drugače pa tudi mesta (kakšen sladoled pa sprehod, pa pičimo naprej) in kakšen zanimiv muzej. Po vsej verjetnosti boma šla tudi z juga na sever v Pariz, pa potem proti domu, tak da boma naredila en tak lepi krog. Potovanje pa naj bi trajalo 10-14 dni.

Lp Miha

fosil ::

Zanimiva varianta bi bila čez Firenze in Piso.

Stari del Firenz je res lep. Če si kulturno navdahnjen je pa tam tudi svetovno znana galerija Uffizi.

Kar se lokalnih cest tiče je pa tako, da so to kar precej velike razdalje in če hočeš v doglednem času kam pridet, so avtoceste kar nujne. Razen za kakšne krajše odseke.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

nejcek74 ::

če imaš rad lokalne ceste le pojdi tako po Franciji kot sem ti rekel (čeprav sem ti opisal v drugo smer), nazaj pa potem pojdi čez Švico in Avstrijo.

overlord_tm ::

Se en glas za Aix en Provense. Mi smo se ze veckrat ustavili tam, ker je res lepo mesto. Potem v okolici MArsseila imas Avignon, pa Carcasone, ampak to ni ob poti.

Ob poti si lahko na hitro pogledas Nico (nic posebnega, samo lahko reces da si bil tam :p), potem Monako (zapravis kakih 10e v igralici in si ogledas ferrarije & co pred igralnico, nad monakom je neka vasica, kjer je neka parfumerija (sem bil se premajhen da bi si kaj vec zapomnil, tud nevem zakaj smo sli ravno tja, ampak zgleda da je znana parfumerija). No, lahko punco tja peljes :D. Pomoje je to to

V Antibesu imas marinaland. Ta mi je ostal v zelo lepem spominu :D

V cannesu si gres ogledat rdeco preprogo, pomeris katera roka katerega zvezdnika je najbol podobna tvoji in gres, kopanje odsvetujem, razen ce rad plavas na smetiscu. (Mogoce se je kaj spremenilo, ampak vcasih so lastniki jaht radi kake uporabljene zenske vlozke in podobno vrgli kar v morje, in jaht je v okolici cannesa kar veliko).

V Monaku imas se ocenografski muzej, zanimiva stvar.

Koliko dni pa si nameravata vzeti za pot do Marsseila? Oziroka koliko casa nameravata ostati pri teti tako da vidimo koliko casa ostane za pot :D

Cveto ::

Kraj nad cannesom ki je znan po pafumerija je Grasse. Če boš šel tja priporočam da se zapelješ še naprej od tega kraja po impresivni gorski pokrajini do kanjona Verdon, kjer lahko iz ceste ki vodi okoli opazuješ čudesa narave.

Kar se tiče obmorskih krajev se splača pogledati vse navedene (Monte Carlo, Nica, Cannes), razen če je to res med najhujšo sezono ko je prehuda gužva. Je pa treba v te kraje zvečer, ko je vse zelo lepo osvetljeno, sploh par km dolga promenada v Nici je res lepa. Saint Tropez zna biti tudi zanimiv, a že izven sezone je gneča precejšnja.

Priporočam še že omenjeni Aix-En-Provence in provanso nasploh, malo naprej pa Avignon, nekaj časa tudi sedež papežev.

Glede prevoza je tako da se preko italje ne splača kaj preveč po navadnih cestah, potem ko si enkrat ob morju pa, čeprav pobere precej časa. Splho odsek ob Mentona (ob meji) do Cannes-a je zasoljeno drag. Po notranjosti Francije se potem tudi splača po navadnih cestah ker so večinoma štiripasovne in lepo označene.

noraguta ::

kaj pa vem , če se splača kaj dosti silit v mesta. odvisno od časa katerega si misliš vzet. za na hitro sta ne pravdaleč od avtoceste stara fiatova tovarna lingotto , ter v neposredni bližini tudi soliden avtomobilski muzej.

lingoto je sedaj preurejen v konferenčni ter nakupovalni center v muzeju pa je bila 3 leta nazaj tudi dokaj dobra hiša eksperimentov na temo kaosa.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pot z avtom za 3 clansko druzino z avtom iz Ljubljane do Barcelone (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10322174 (19149) peko_deko
»

Ogled Dunaja - 31.10 - 2.11.

143188 (2369) SuperVeloce
»

Po Evropi z avtomobilom

103985 (3334) fosil
»

Najcenejša pot na morje

Oddelek: Na cesti
418409 (6342) GrimReaper
»

Električni avtomobilčki, za znoret! (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
566617 (5159) imagodei

Več podobnih tem