» »

Abit ST6 +Celeron 1,2G pregrevanje

Abit ST6 +Celeron 1,2G pregrevanje

RudeBw ::

Ni mi jasno zakaj prhaja do tako močnega pregrevanja procesorja in celotnega sistema, kljub odličnemu hladilniku in zelo na tanko nanešeni termo pasti. Procesor se segreva tja do 55°C, plošča okoli 45-50°C. Kaj bi lahko bil vzrok. Pa samo ne mi prosim pisat o slabem hladilniku ali slabo nanešeni pasti in podobnih rečeh, saj imam s tem veliko izkušenj in tudi nameščanje hladilnika in nanos paste ter različne nastavitve v BIOS-u in druge stvari sem sem že vse poizkusil. A ima kdo kako izkušnjo ali nasvet?

perci ::

Nimaš dovolj zventilirane kište ali pa imaš zelo vroče v stanovanju, najverjetneje pa oboje.

Rešitve:
-nabaviš klimo in shladiš stanovanje
-montiraš dva do tri vente na kišto, da dobiš dober pretok
-poleti ne uporabljaš računalnika

Najboljša je kombinacija prvih dveh rešitev.

RudeBw ::

Nič od tega. Ali je možno, da je kriva plata in kakšne so sploh "normalne" temperature za Celerone 1.2G in kakšne bi smele biti na plati?

Spajky ::

Moj 1G@1,35 defolt Vcore ima pri 25°amb 40°C (Rain vključen, idle), lahko, da ti plata kaže preveč...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jos81 ::

imam p4 1.8 giga in asus plato temp proc. je 40 stopinj plata pa 35 stopinj imam odprto ohišje in nobenega dodatnega hlajenja morda ti res plata kaže preveč.Ali se ti morda sistem sesuva ?
jos

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
955608 (4324) Timmah
»

Big Typhoon CPU hladilnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191497 (985) GaS