» »

C++ obseg paralelograma ?

C++ obseg paralelograma ?

kratos ::

mam za nardit program ki nardi in izpise obseg paralelograma, pa me zanima kako bi se to nardilo ? je to na tak princip kot pri krogu oz. kvadratu ?

using namespace std;
int main(){
double stranica=5.0, obseg, ploscina;
obseg = 4*stranica;
ploscina = stranica * stranica;

system("pause")
return 0;
}
tko je za kvadrat zdej pa je pravilno ce nardis po istm principu ? al je kako drgac ?
aja in se to me zanima, kaj nardi/pomeni:
-double
-if
-const

hvala za odgovore
lp

Nuke_H2 ::

- double se uporablja za definicijo decimalne številke,
- if je pogojni stavek primer if(a>b), if(če ) je a večji od b bo izvedel nek del kode

tako je pri javi in mislim da pri c++ ni nič drugače... za const, ti pa nezanm povedat

ponavadi se obseg paralelograma izračuna tako da sešteješ dolžine vseh štirih stranic, kot pri kvadratu, pravokotniku, itd.
edino ploscina se izračuna kot p=a*višina na a oz. p=a*višina na b.
Po istem principu lahko nardiš kot si naredil za kvadrat. samo da morš pazit da sta pri paralelogramu po dve in dve stranici enako dolgi in ne vse štiri.

Templater ::

Pozdrav vsem! H20, imas prav. If se v vseh programskih jezikih uporablja kot pogojni stavek, C++ ni nobena izjema. double si že povedal, se uporablja za definicjo decimalnega števila spremenljivke.... Aja, kratos, ne pozabi, pred System pause se dodaj znak {. Ce bi pa rad, da ti program izpise vrednosti ploscina, obseg, potem uporabi cout. Aja, const se uporablja za deklaracijo konstante spremenljivke, vsaj nekaj podobnega. klik LP
Ubi bene ibi Patria

Zgodovina sprememb…

Tutankhamun ::

const je pač konstanta. Konstanete se inicializira na začetku, kasneje ni mogoče spreminjati njene vrednosti. Ti bo že prevajalnik javu error, če boš hotu kej tazga izvajat.

tako je pri javi in mislim da pri c++ ni nič drugače

Ne samo pri javi pa c++, ampak pri useh :P
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

Ktj ::

ploščina paralelograma je:
a × b = |a|*|b|*sin(α), pri čemer sta a in b vekrotja.

ok, hvala vsem za odgovore je zelo pomagalo :)
lp

Edit: aja se to, kako potem nardim obseg=2*stranica a+2*stranica b ? s katerimi znaki ?
pa kako dodam se drugo stranico, ker pri kvadratu so obe enake in ima double stranica = 5.0, kako je pa ce ima 2 stranici ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

Nuke_H2 ::

double stranicaA=5.0;
double stranicaB=7.0;
double obseg=(2*stranicaA)+(2*stranicaB);

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nuke_H2 ()

hvala h2o ! :D

#include iostream>
using namespace std;
int main(){
double stranicaA=5.0;
double stranicaB=7.0;
double obseg =(2*stranicaA)+(2*stranicaB);
double ploscina = stranicaB*stranicaB;
system("pause");
return 0;
}

evo tole je zdej verjetno prou, sam a bi moglo kej izpisat al ne ? ker men nc ne izpise xd... sam napise: ce zelite nadaljevati pritisnite poljubno tipko...

Ni prov!
Noben program avtomatsko ne izpisuje na zaslon rezultate, al pa kar koli. Dela točn to kar ti napišeš. Za izpis pa naredi
std::cout << "Obseg=" << obseg << std::endl;
std::cout << "Ploscina=" << ploscina << std::endl;

Valda moreš dodat še #include "iostream".

Nop. Ne bo izpisalo, dokler ne boš dodal ukaza cout, kot ti je že napisal Tutankhamun. Poglej moj zgornji post, kjer sem to že omenil. Za izpisovanje pa uporabiš cin.:)

p.s: Za kaj mi vedno, ko hočem nekaj napisat vrže ven Pozabili ste zaključiti html oznako? Tako ne morem ničesar koristnega napisat...:|

LP

templater, cin je za branje iz tipkovnice pri kaksnem programu kjer vneses stevila/besedila.

-.-' sm res bedak, gruntam pa nism pomislu na izpis -.-
no hvala zdej dela :D
obseg je: 24
ploscina je: 49
zdej grem lahko naprej na krog.
hvala se 1x :D

Zgodovina sprememb…

Aja a površino si prov zračunu?

povrsino ?

aja -.- spet sm se zmotu names stranice je ploscina ... ze 7 popravlam moj post xd

templater, cin je za branje iz tipkovnice pri kaksnem programu kjer vneses stevila/besedila.

-.-' sm res bedak, gruntam pa nism pomislu na izpis -.-
no hvala zdej dela :D
obseg je: 24
ploscina je: 49
zdej grem lahko naprej na krog.
hvala se 1x :D

Ja, no saj nekaj takega sem mislil. Za izpis pa se uporablja cout. Za cin sem samo omenil. lp:)

Ploščina/površina kokr hočeš. Nimaš je prov zračunane!

ja sem opazu, moglo bi bit Double ploscina = stranicaA*stranicaB , jz sem meu narjeno pa stranicaB*stranicaB

Aja sam to je bla napaka. Zanimivo. A ti to računaš ploščino pravokotnika al paralelograma?

to je blo zdej pravokotnik ce se ne motm ?
za paralelogram je isto al kako ?

aja sm mislu da je to obseg pa plošina paralelograma. Če je pravokotnika pol pa prov. Paralelogram ti je pa že ktj napisu formulo...

PaX_MaN ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

black ice ::

Za izpisovanje pa uporabiš cin.:)

Za izpisovanje uporabiš ukaz cout. Za vnos pa cin.

Usak se zmot.

techfreak :) ::

S je tudi a * v na a (kakor je nekdo že omenil)

Torej v vsakem primeru potrebuješ ali stranico in njeno višino, ali pa dve stranici in vmesni kot.

se dve "lahki" nalogi ki je ne razumem...
1.Napisi program za deset vnesenih celih stevil, ki izpise stevilo pozitivnih in stevilo negativnih stevil.

2. napisi program, ki izpise vsa naravna stevila od 1 do 12, razen stevilk 3 in 5. Stevila naj bodo locena z vejico.
sanja se mi sam nevem kako bi zacel -.-.
hvala

ERGY ::

se dve "lahki" nalogi ki je ne razumem...
1.Napisi program za deset vnesenih celih stevil, ki izpise stevilo pozitivnih in stevilo negativnih stevil.

2. napisi program, ki izpise vsa naravna stevila od 1 do 12, razen stevilk 3 in 5. Stevila naj bodo locena z vejico.
sanja se mi sam nevem kako bi zacel -.-.
hvala

1. if (num < 0) neg++; else if (num > 0) poz++; else std::cout << "nula\n";
2. for(int i = 1; i < 12; i++){ if ( i != 3 && i != 5) std::cout << i; if ( i != 11 && i != 3 && i != 5 ) std::cout << ","; }

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ERGY ()

to je c++ ? O.o

to je c++ ? O.o

Kaj te muči ?

edit. sm popravu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ERGY ()

aha ok, hvala.
sam se zanima me kaj pomen std ? za kaj se uporabla ?

aha ok, hvala.
sam se zanima me kaj pomen std ? za kaj se uporabla ?

Ce napises pred mainom "using namespace std", ti ne bo treba pisat tega std. Je pa to namespace, preko katerega klices cout, cin in ostale.

aha, ok. sam to me je zmedlo in se zmer me mede k si napisou v vrstici... v c++ pises pa v "kitici", bi lahko prosm napisou v "kitici" ker v vrstici bol mal razumem.
hvala.

v C++ lahk pišeš use v eni vrstici lahk u kiticah, lahk s presledki.... Eni se prov izživlajo z izgledom kode, tko da na konc pride vn kšna slikca :P.
Nared copy/paste pa oblikuj pri sebi kot hočeš. Sej pride sam 3 vrstice :P

Seveda.

1.
  if (num < 0) 
       neg++; 
   else if (num > 0) 
            poz++; 
   else 
       std::cout << "nula\n";

2. 
   for(int i = 1; i < 12; i++)
   { 
     if ( i != 3 && i != 5) 
         std::cout << i; 
     if ( i != 11 && i != 3 && i != 5 ) 
         std::cout << ","; 
   }

v C++ lahk pišeš use v eni vrstici lahk u kiticah, lahk s presledki.... Eni se prov izživlajo z izgledom kode, tko da na konc pride vn kšna slikca :P.
Nared copy/paste pa oblikuj pri sebi kot hočeš. Sej pride sam 3 vrstice :P

Sm pisal direkt v browser, zto ni tabulatorjev in novih vrstic. Se bo že privadu ;)

ok hvala lepa vsem ! :D
evo sm si naredu tkole:
//mogoce kdo ve zakaj mi napise: Uporabili ste neveljavno / nedovoljeno HTML oznako ko dam include iostream ?
using namespace std;
int main(){
for(int stevilo = 1; stevilo < 12; stevilo++)
{
if ( stevilo = 3 && stevilo != 5)
cout stevilo; //isto mi napise pri cout stevilo
if ( stevilo = 11 && stevilo != 3 && stevilo != 5 )
cout ", ";
}
system("pause");
return 0;
}

to zdej dela sam za 1. neznam zmotat skup

using namespace std;
int main(){
if (num < 0)
neg++;
else if (num > 0)
poz++;
else cout "nula\n";
system("pause");
return 0;
}

Zgodovina sprememb…

ok hvala lepa vsem ! :D
evo sm si naredu tkole:
//mogoce kdo ve zakaj mi napise: Uporabili ste neveljavno / nedovoljeno HTML oznako ko dam include iostream ?
using namespace std;
int main(){
for(int stevilo = 1; stevilo < 12; stevilo++)
{
if ( stevilo = 3 && stevilo != 5)
cout stevilo; //isto mi napise pri cout stevilo
if ( stevilo = 11 && stevilo != 3 && stevilo != 5 )
cout ", ";
}
system("pause");
return 0;
}

to zdej dela sam za 1. neznam zmotat skup

using namespace std;
int main(){
if (num < 0)
neg++;
else if (num > 0)
poz++;
else cout "nula\n";
system("pause");
return 0;
}

Ti maš težave z osnovami. Spremenljivka, tip, funkcije, pogojni stavki, itd. Začni se učit. Za oznake pa moraš navodila prej prebrat. Začne se tu

ja sej osnove se ucim sam ne iz knige ampak direkt iz programov, napisem program, ga prestuderam in pol pogruntam kaj je za kej oz. za kaj se uporabla. Znam napisat ze ene par programu sam ce bi pa dobu kaksn program k ga se nikol nism resu pa zmrznm ker nevem tocno kako zacet, zato bi rad vse programe k smo jih v soli jemal resu in se jih naucu tako da bi znou in razumu. Ker mam popravca in se ucim in upam da se bom do takrt naucu ... je kasn lazji nacin oz. bolsi nacin ucenja c++ ?

Seveda, KNJIGA, pa lepo po vrst bereš, pa sprot pišeš na računalnik pa gledaš kako stvar dela...

ja sej osnove se ucim sam ne iz knige ampak direkt iz programov, napisem program, ga prestuderam in pol pogruntam kaj je za kej oz. za kaj se uporabla. Znam napisat ze ene par programu sam ce bi pa dobu kaksn program k ga se nikol nism resu pa zmrznm ker nevem tocno kako zacet, zato bi rad vse programe k smo jih v soli jemal resu in se jih naucu tako da bi znou in razumu. Ker mam popravca in se ucim in upam da se bom do takrt naucu ... je kasn lazji nacin oz. bolsi nacin ucenja c++ ?

Če mi pustiš mejl na privat ti lahko pošljem kako knjigo, drugače pa idi kr v knjižnico po knjige.

Sej mam uvod v programeranje in programski jezik C++, sm brau knjigo ampak nisem skor nic razumu zato sm su kr na racunalnik in morm rect da sm se vec naucu kot v knjigi
aja pa res hvala k mi pomagas !

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# testiranje

Oddelek: Programiranje
121265 (970) Yacked2
»

Funkcija kvadrata...

71340 (1247) kratos
»

Funkcije==>naloge

131741 (1581) brulc
»

[C++][Naloga] Kako z for/while zanko izrisati trikotnik in deltoid?

94169 (3995) Keki
»

C++ in en začetniški problem

111180 (1049) Person

Več podobnih tem