Forum » Izdelava spletišč » brez .html končnice
brez .html končnice
simonagobec ::
Lepo pozdravljeni,
prosim za pomoč, glede izdeleva spletišč.... kako se naredi, da se ne pokaže .html na koncu.
primer:
www.24.ur/kontakt.html
naj bo
www.24.ur/kontakt
hvala
prosim za pomoč, glede izdeleva spletišč.... kako se naredi, da se ne pokaže .html na koncu.
primer:
www.24.ur/kontakt.html
naj bo
www.24.ur/kontakt
hvala
misek ::
Hide file extensions in URLs with .htaccess files
RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}\.html -f RewriteRule ^(.*)$ $1.html
bluefish ::
To, kar je napisal misek enostavno prilepiš v Notepad, daš Save As > pod Save as type izbereš All Files > pod Filename pa vneseš .htaccess > shraniš. Nato pa to datoteko enostavno preneseš na server kjer je index strani.
KoMar- ::
hej,
tole samo z "golim" html ne bo šlo, al se motim ?
Kaj točno ima HTML tukaj zraven? Gre za imena datotek.
HardFu ::
ni nujno, mod_rewrite se uporablja tudi za emulacijo drevesne strukture, drugacen prikaz spremenljivk,...
http://codeable.io
Loki ::
hej,
tole samo z "golim" html ne bo šlo, al se motim ?
znalo bi iti, probaj. samo ne sme biti direktorija z enakim imenom kot datoteka.
I left my wallet in El Segundo
misek ::
Potem pa naredi direktorij kontakt, v njem pa datoteko index.html. Potem ne rabiš pisati .../kontakt/index.html ampak samo .../kontakt/.
MisterR ::
Naletel sem na en problem, dostop do vsebin je mogo preko www.domena.com/index.php?p=kontakt
zato sem uporabil mod_rewrite ampak je težava v tem, ker so sedaj vsebine dostopne preko www.domena.com/kontakt.html
uporabljam
Če uporabim
dobim na www.domena.com/kontakt/
404 Not found
na www.domena.com/kontakt
pa
500 internal server error
Ima mogoče kdo idejo?
zato sem uporabil mod_rewrite ampak je težava v tem, ker so sedaj vsebine dostopne preko www.domena.com/kontakt.html
uporabljam
RewriteEngine On RewriteRule ^([^/]*)\.html$ index.php?v=$1 [L]
Če uporabim
RewriteEngine On RewriteRule ^([^/]*)$ index.php?v=$1 [L]
dobim na www.domena.com/kontakt/
404 Not found
na www.domena.com/kontakt
pa
500 internal server error
Ima mogoče kdo idejo?
MisterR ::
Za kaj takega se mi zdi da je prepozno, ker je celotni cms že postavljen in bi zahtevalo preveč dela/časa da bi spisali za vsako stran posebaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mod_rewrite - prosim za nasvetOddelek: Programiranje | 1402 (1278) | carota |
» | URL in struktura datotek na serverjuOddelek: Izdelava spletišč | 1463 (1208) | technolog |
» | htaccess - ce obstaja - serviraj, v nasprotnem primeru ....Oddelek: Izdelava spletišč | 1094 (1014) | Lion29 |
» | mod_rewriteOddelek: Izdelava spletišč | 1203 (1145) | techfreak :) |
» | .htaccess rewrite za poddomenoOddelek: Izdelava spletišč | 1435 (1355) | alessio2 |