» »

Kater kompaktni digitalec, DMC-LX3, DMC-TZ7 ... ?

Kater kompaktni digitalec, DMC-LX3, DMC-TZ7 ... ?

bastadu ::

Že neka časa se odločam za nakup kompaktnega digitalca; v preteklosti imel že tudi DSLR-a Nikona D80, ki je sicer bil ql fotkič, vendar nekako prevelik za udobnejše prenašanje sem ter tja na dopustu ... Pač odločil sem se tega prodati in nabaviti kompakta, ki ga lahko dam tudi v žep, hkrati pa z njim delam tudi dovolj kvalitetne fotke ... V oči mi je padel Panasonic DMC-LX3, ki je na dpreview.com ocenjen kot "highly recomended" med kompakti. Edina večja zadeva, ki me moti je razmeroma majhen zoom, ki ga ima le 2,5x. Pravijo pa, da če ima leča velik razpon zooma, leča ni tako kvalitetna in tako ne moreš v celotnem razponu zooma delati enakovredno kakovostne posnetke .... Po drugi strani pa mi je v uč padel tudi njegov sestrič DMC-TZ7, ki pa sicer ima 12x zoom in podobne specifikacije, z dodatkom snemanja HD videov ... sedaj pa nevem, ali naj raje ostanem na LX3 ali bi bil TZ7 boljša izbira, cenovno je LX mogoče malenkost dražji ...

Kaj bom slikal? Dosti slik bo v makro tehniki (slikanje rož), sicer pa od splošne uporabe pa vse do tursitičnih fotk z dopusta ...

Torej sem v dilemi, prosim za vaš nasvet. Hvala!

pirlo ::

Tudi jaz imam enako vprašanje. Jaz se trenutno bolj odločam med canon sx200 in sony dsch20. DMC-TZ7 se mi zdi predrag. Bi pa rad fotoaparat ki snema tudi v hd in in med snemanjem lahko zoomiraš.

pirlo ::

Si že kupil kaj? Zdaj sem videl da je tz7 v grazu kar 60€ ceneje kot tu, tako da ta cena zgleda kar privlačna. Je kaj boljšega za ta denar?

Highlag ::

Imam skoraj nov Tz6, ki je praktično enak kot Tz7, le ne podpira HD videa. Kupil sem ga ker je cenejši od Tz7, snemanja videa praktično ne rabim. Slike so kar vredu, pogrešam kakšno manualno nastavitev, slike praktično nimajo popačenja oblike (sodček) Tako, da sem zaenkrat še kar zadovoljen.
Never trust a computer you can't throw out a window

Tincka ::

Bom kar tukaj vprašala, ko je že govora o digitalcih, ki me zanimajo. Torej, kupujem nov digitalni fotoaprat, cena nekje 300EUR. Nagledane imam 4 pa ne vem za katerega se naj odločim...prosim za kakšen pameten predlog, nasvet,...!

http://www.mimovrste.com/artikel/173035...

http://www.mimovrste.com/artikel/173030...

http://www.mimovrste.com/artikel/173029...

http://www.mimovrste.com/artikel/173035...

Mogoče veste, jaz namreč nisem nikjer zasledila, ali se da pri Canonu in Sony-ju zoomirat med snemanjem video ponetkov?
Ima mogoče kdo že kakšne izkušnje s katerim od teh digitalcev? Pozitivne/negativne?

Hvala za odgovore!!!

LP, T

sss ::

Osebno si lastim Panasonic TZ7 in sem navdušen

bastadu ::

Jaz sem potem takrat kupil DMC-LX3 in pravtako navdušen, zelo zmogljiva zadevca :P

mastah ::

TZ7 je res super, imajo ga v lecleru v akciji ce koga zanima

Sem videla akcijo, ja. Amapk me nekako vleče h Canonu :) Sam nikjer ne najdem podatka o zoomiranju med snemanjem video posnetkov...

Pa ta novi SOny se mi tudi zdi super zadeva... :)

A pol vnaprej veš kaj boš kupila sam rabiš potrditev svoje izbire?

Hm... Če bi vedla kaj bom kupila ne bi spraševala... :) Sony in Canon sta favorita in je fajn slišat kakšno menenje nekoga, ki ta fotoaparat ima. Sploh če na uradni strani Canon-a napišejo da verjetno zoomiranje med snemanjem videov ni mogoče...

Pyr0Beast ::

Zoomiranje med snemanjem videov ni mogoce zaradi hrupa ki ga motorcek povzroca. Drugace ni neke omejitve.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Sony zumira med snemanje, in ni nobene panike zaradi motorčka, razen mogoče, če snemaš v čisti tišini.

Za fotkanje na počitnicah in potovanjih je Sony HX5 super - ima recimo vgrajen GPS in kompas in ti na Googlovem zemljevidu pokaže, kje in v katero smer si fotografiral. Novi Panasonic TZ10 ima sicer tudi vgrajen GPS, nima pa kompasa in na zemljevidu ne vidiš, v katero smer si imel obrnjen fotoaparat. Sicer se bo to morda komu zdelo brezveze, ampak je res kul bonbonček, za popotniško fotografijo. Če slikaš doma na žuru, pa lahko to tudi izklopiš:-)

O.

Tincka, Canona tokrat spreglej.

Zdej je čist odvisno kaj rabiš.
Panasonic TZ10 ima boljši LCD zaslon in večji zoom (10x vs 12x), več Mpix (imo ne igra vloge pri boljši kvaliteti fotografije)
Sony HX5 pa ima višjo ločljivost snemanja, kompas pri GPSu in še kakšen bombonček

Backup22 ::

Jaz bi vezl Sony-ja. Geotagging je zakon :)
//

Hvala! Sem se odločila za Sony HX5.

LP

Okapi ::

Evo, dva primera, kako je GSP v fotoaparatu videti v praksi.

Tule sem testno slikal med vožnjo. Fotke so lepo prikazane na cesti (resnici na ljubo GPS ni vedno tako zelo natančen;-)

Tole sem pritisnil na letališču.

Je pa res, da GPS rabi kakšno minuto, da zazna položaj. Če vzameš fotoaparat iz žepa, ga vklopiš in takoj škljocneš fotko, bo na njej podatek od prejšnjega položaja, ali pa nobenega.

O.

swamigi ::

Imam eno vprašanje
A se splača kupit tale fotoaprat,cena je okoli 300EUR
http://www.olympus.si/consumer/29_digit...
In če se za ta denar dobi kakšne bolše fotoaparate.
Ima pa 30x optični zoom in mi je zaradi tega pritegnil pozornost

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8728152 (19760) bela120
»

Kateri fotoaparat do 250 EUR?

Oddelek: Kaj kupiti
209337 (8798) Matej_K