» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
87 / 105
»»

misek ::

jl ::

RudeBw je izjavil:

Ali mi zna kdo povedat, če je tale interni HDD združljiv z XT-jem, ker bojda so z nekaterimi težave
Western Digital WD3200BEVT - Scorpio Blue

Imel in je delal BP. Sedaj sem da dal ven, ker itak uporabljam NAS.

goyts ::

Gatsu je izjavil:

Mi lahko kdo odgovori glede predvajanja Blu-ray filmov iz ISO oz BDMV?

XT predvaja .iso brez problema

brabos ::

Ali kdo predvaja ISO oz BDMV file z mreže oziroma diskov ki jih ima v skupni rabi?
Meni se namreč film zelo zatika,tako da je negledljiv....Ko pa priklopim zunanji disk
direktno na XT pa zatikanje izgine in dela brez problrmov.

Kakšna ideja?

lp brabos

Gatsu ::

Je lahko kdo bolj konkreten glede predvajanja Blu-ray filmov? Ali predvajalnik samo požene največjo .m2ts datoteko ali tako kot npr popcorn a200 podpira lite meni in posledično zna predvajati tudi take filme kot je npr Inception ki ima cel kup 4-5gb velikih m2ts datotek? Imam občutek da vsi ponavljate to kar piše v firmware notesih, nihče pa zadeve ni sprobal v praksi.

Gatsu, predvaja .m2ts datoteko, ki jo izbereš. Potem pač konča s predvajanjem saj ne pozna strukture diska. Tudi ni kakšnega menuja tako kot pri DVD. Vsaj tako sem jaz razumel. In ravnokar preveril pri enem beta testerju. Torej so pri filmu Inception težave (nisem preverjal).

RudeBw ::

jl je izjavil:

Kje pa imaš inštaliran xLive in Jukebox, če jih sploh uporabljaš? Jaz bom nabavu notranji disk samo zaradi tega, ker se mi zunanji ne izklopi avtomatsko in ga moram stalno peš vklapljat in izklapljat. USB ključek pa se mi z Jukeboxom ne obnese. Sem jih vsaj pet sprobal, pa z nobenim ne deluje?

Tarzan ::

Menijev ni ne pri DVD ne pri BR diskih/ISO imageih. Lahko se film brez problema gleda, menijev pa na žalost ni. Upam, da kdaj bodo. :)

brabos ::

Tarzan
Meni meni pri DVD normalno dela,ne dela pa pri BR diskih ampak začne avtomatsko predvajati.

Ali kdo predvaja ISO oz BDMV file z mreže oziroma diskov ki jih ima v skupni rabi?
Meni se namreč film zelo zatika,tako da je negledljiv...

lp brabos

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brabos ()

brabos, potem so poštimali DVDje. Pohvalno. Sem pred časom probaval predvajati originalne DVDje preko zunanjega USB DVD-RW pogona, pa sem potem obupal, ker ni bilo uspeha. Bom en dan ponovil vajo. :)

Meni se namreč film zelo zatika,tako da je negledljiv...

Sem probal. Ni priporočljivo, ker v večini je bitrate previsok. Xtreamer je precej kilav, ko gre za prenos preko mreže. Predlagam, da zadevo preneseš na notranji vgrajen disk, če ga le imaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tarzan ()

jl ::

RudeBw je izjavil:

jl je izjavil:

Kje pa imaš inštaliran xLive in Jukebox, če jih sploh uporabljaš? Jaz bom nabavu notranji disk samo zaradi tega, ker se mi zunanji ne izklopi avtomatsko in ga moram stalno peš vklapljat in izklapljat. USB ključek pa se mi z Jukeboxom ne obnese. Sem jih vsaj pet sprobal, pa z nobenim ne deluje?

Probal Jukebox, pa me ni preprical, predvsem me je motilo pocasno delovanje. Pac ne bom imel fancy UI, po drugi strani je pa Xtreamer sedaj popolnoma neslisen (ceprav tudi z HDD ni bilo motece).

Gatsu ::

misek je izjavil:

Gatsu, predvaja .m2ts datoteko, ki jo izbereš. Potem pač konča s predvajanjem saj ne pozna strukture diska. Tudi ni kakšnega menuja tako kot pri DVD. Vsaj tako sem jaz razumel. In ravnokar preveril pri enem beta testerju. Torej so pri filmu Inception težave (nisem preverjal).

Eh to je pol popolnoma neuporabno zame, bo treba pač dodat 70€ in kupit popcorn 210 :)

s51as ::

Živjo,

Če lahko, naj prosim kdorkoli sproba, če mu Xtreamer predvaja filme z Youtube
It's just me myself and I

goyts ::

Gatsu je izjavil:

Je lahko kdo bolj konkreten glede predvajanja Blu-ray filmov? Ali predvajalnik samo požene največjo .m2ts datoteko ali tako kot npr popcorn a200 podpira lite meni in posledično zna predvajati tudi take filme kot je npr Inception ki ima cel kup 4-5gb velikih m2ts datotek? Imam občutek da vsi ponavljate to kar piše v firmware notesih, nihče pa zadeve ni sprobal v praksi.

jaz imam 2 interna diska v skupni rabi in enega na USB v PCju, pa mi filme normalno predvaja, tudi Inception sem pogledal, prav tako ni problemov s predvajanjem DVDjev, v PCju imam CD v skupni rabi in dela!!! Imam fw 2.3.1

refosk ::

s51as je izjavil:

Živjo,

Če lahko, naj prosim kdorkoli sproba, če mu Xtreamer predvaja filme z Youtube

Pri meni youtube dela BP, tako direktno preko xtreamer vmesnika kakor tudi preko xtreamer live.

s51as ::

@Refosk, hvala za odgovor, meni nikakor noče delovati. Vpisal sem siolov DNS v omrežne nastavitve Xtreamerja. Mogoče veš kako bi usposobil to finkcijo?
It's just me myself and I

laguna ::

Pozdravljeni

Tu je ena rss povezava za naše najmlajše - zbirka risank (češki rss, vendar je več ali manj risank brez govora):

http://www.metafeeds.com/channel/detske...

Do omenjenih risank lahko tudi pridete tako, da vam ni potrebno spreminjat in dodajat v menu.rss,in sicer tako, da greste na extreamerju na internet/xtreamer live!/socialne mreže/metafeeds - RSS/ go to chanall.. in tu vpišete detske

LP
lagunaaaa

Pozdravljeni

Zunaj je že tako dolgo napovedovan FW 2.5.2.:D

Link in opis na uradnem forumu

http://forum.xtreamer.net/topic/18061-2...

Če je že kdo naložil naj napiše izkušnje z novim FW

LP
lagunaaaa

RudeBw ::

laguna je izjavil:

Pozdravljeni
Zunaj je že tako dolgo napovedovan FW 2.5.2.:D
Če je že kdo naložil naj napiše izkušnje z novim FW

Zame je bolj malo uporaben, saj gre samo zadodano platformo izu katere se potem navezuješ na jukebox, xLive in še nekaj ostalih zadev, ki pa po mojem ukusu ne prinašajo nekih posebnih bonitet. Je že vse to prej na 2.4.2 delvalo. Kvečjemu zna bit spet kakšen nov bug. V primeru da je XT povezan samo v omrežje in nima priklopljenega HDD-ja, so vse novitete brez uporabne vrednosti. Jaz bom raje počakal na v3, ki bi naj prinesel še kaj več.

Zgleda, da so precej naredil na IPTV predvajanju. Zdaj preko RSS zadeva dela kot mora, ne rabim tiščat pavze ko se priklopim na TV kanal, da bi mi začel normalno delovati zvok. Bolj podrobno pa še nisem preverjal.

novitibo ::

2.5.2.:
-lastnosti internet videa preko "info" tipke ni več, samo time bar
-IPTV kanal: ni možnosti izbire podnapisov (misek?), je pa predvajanje bolj gladko
-ko narediš upgrade all v Xtreameringu, vedno pokaže, da obstaja novejša verzija, upgrejda pa ga ne
-sprehod po menujih je hitrejši

novitibo: v rss datoteko, kjer je seznam kanalov, dodaj na začetku tole
<onEnter>
	SwitchViewer(7);
</onEnter>
torej bo nekako takole
<?xml version="1.0"?>
<!--Xtreamer Community 2010 - xLive9.2 csb-->
<rss version="2.0" xmlns:media="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/">

<onEnter>
	SwitchViewer(7);
</onEnter>

kelly1 ::

laguna je izjavil:

Pozdravljeni

Tu je ena rss povezava za naše najmlajše - zbirka risank (češki rss, vendar je več ali manj risank brez govora):

http://www.metafeeds.com/channel/detske...

Do omenjenih risank lahko tudi pridete tako, da vam ni potrebno spreminjat in dodajat v menu.rss,in sicer tako, da greste na extreamerju na internet/xtreamer live!/socialne mreže/metafeeds - RSS/ go to chanall.. in tu vpišete detske

LP

Pozdravljen Laguna !

Tole za najmljajše si pa super spisal,.. tako da sedaj že sami uporabijo pot: internet/xtreamer live!/socialne mreže/metafeeds - RSS/ go to chanall.. in tu vpišete detske

Ali morda veš, kako bi na enak način prišel tudi do slovenskih oddaj, ki so dostopne na TV SLO, POP TV ali celo NOVA TV.

kaj bi moral vpisati, npr za pogled serije moji, tvoji, najini na RTV SLO, ali lepo je biti sosed na POP TV ali pa Supertalent na Nova TV.

Vsak konkreten namig oz. "navodila za telebane" (se pač tako ne spoznamo) zeloo dobrodošela !

Hvala !

Pozdravljen kelly1

Scripto za te risanke dejansko nisem naredil jaz, ampak kot je že napisano je to neka češka rss.

Glede slovenskih programov pa je tako, da je mislim da od 11 meseca letošnjega leta poptv plačljiv, tako da oddaj iz tega ni mogoče dobit, glede rtv slo pa se dajo dobit več ali manj vse oddaje, vendar so ti v manjši ločljivosti in v rm formatu, ki pa ni problematičen za predvajat na xtreamerju.

Glede oddaj na rtv slo imam sestavljene štiri skupine oddaj in sicer:
- otroški program - tu je not film dvojne počitnice in slovenska nanizanka kako sem videl svet pod mizo,
- nadalje sem naredil par oddaj za razvedrilo (evrosong, cez planke, ...),
- potem pa sta se dve funkciji slovenskih filmov (ta starejših)

za vse pa se vpise rtv-slo-vod (isto kot za risanke).

Za zagon videa je potrebno malce počakat (5-10 sec, vendar pa videi preverjeno delajo. Že par postov zgoraj sem pisal, da so te nanizanke (filmi) tudi v boljsi locljivosoti, vendar ne morem priti do url-ja (.flv).

Glede rtv slo se pa dajo na enak način narediti več ali manj vse oddaje, ki so na tem naslovu rtvslovenije:
http://tvslo.si/

pod rubriko oddaje.

Saj so zanimive oddaje vendar kot sem že pisal, dokler ne bo kdo iznašel metode za dobiti url za .flv se ne splača kaj preveč trudit in delat večje rss feede. Ko bo pa to ugotovljeno pa mogoče bo pa res zanimivo.

PS: pod razvedrilo sem dodal včerajšno serijo moji, tvoji, najini
LP
lagunaaaa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: laguna ()

Blazz ::

in spet ni linka do emergency fwja...jao ta xtreamer site...

novitibo ::

laguna, kje se da sneti lejtstedišn xLive Slo?

novitibo

Mislim da je zadnja verzija xlive slo 4.4.3 na tej povezavi

http://dl.dropbox.com/u/8699967/SloPack...

Ostalo pa kaj se dogaja s xlive slo na uradnem forumu pa lahko preletiš na uradnem forumu in sicer:

http://forum.xtreamer.net/topic/11244-n...

LP
lagunaaaa

dsapac ::

@laguna: poglej na cem delam na uradnem forumu za xlive slo. Tudi tvojo spletno kamero sem dodal. Skoda je da so slike staticne.

lp, dsapac

dsapac, slike so res statične, vendar se menjuje vsakih cca 10 -15 minut. Če mogoče veš internetni naslov za video v živo, mi prosim sporoči in bom poskusil kaj naredit v videom. Jaz nikakor ne morem najti, tisti ki so pa na snežnem telefonu pa tudi sami ne delajo.

LP in kar pogumno v projekt
lagunaaaa

@laguna: rabil bi siolove in tusove nove playliste. Usposobil sem tudi video na zahtevo. Ampak imam dva linka v hd in rabis linijo da tekoce predvaja. Trenutno se zajebavam z radijem ker se mi ne dopade ta katerega sem uporabil ( vidis ga lahko na uradnem forumu ). Bom probal od rusov spremenit kodo ali pa bom prosil vpetra za pomoc.

lp, dsapac

@laguna: mogoce ves kako ima novitibo link na metafeeds za spletno kamero, ker bi jo rad dodal ali je mogoce ta hxxp://www.metafeeds.com/channel/logatec/rss

lp, dsapac

dsapac

Link je ta, osnovni rss pa kot sem gledal ima istega kot ga ima jaz za snežnitelefon in web kamero. Torej v mojem bi bilo potrebno spremeniti le povezavo do logatec.rss.

LP
lagunaaaa

dragoslo ::

Lep pozdrav

Jaz se zanimam za Xtreamer SideWinder + Antena kak je to da na xtremer.net stane 119EUR + poštnina 30EUR. Pri nas pa na www.xtreamer.me stane Xtreamer SideWinder 137EUR + Antena 21EUR + poštnina 6EUR.
Tak da če naročim iz tujine plačam 149EUR.
Če pa naročim iz Slovenije pa plačam 164EUR.

Zanima me če so lahko kaki problemi če naročim iz tujine?

gregyk ::

dragoslo je izjavil:

Lep pozdrav

Jaz se zanimam za Xtreamer SideWinder + Antena kak je to da na xtremer.net stane 119EUR + poštnina 30EUR. Pri nas pa na www.xtreamer.me stane Xtreamer SideWinder 137EUR + Antena 21EUR + poštnina 6EUR.

Nobenih problemov, razen da v primeru uveljavljanja garancije moraš stvar pošiljati nazaj v tujino.

frenkb ::

gregyk je izjavil:

dragoslo je izjavil:

Lep pozdrav

Nobenih problemov, razen da v primeru uveljavljanja garancije moraš stvar pošiljati nazaj v tujino.

75% vseh uporabnikov te mašince jo je itak kupilo zunaj :)

zvitorepec ::

Ali je mogoče naložiti (uspešno, tako da deluje, seveda) firmware od xtreamerja pro na sidewinder?
Glede na to, da imata enak hardware, ne bi smelo biti problemov
HOWGH!

laguna je izjavil:

glede rtv slo pa se dajo dobit več ali manj vse oddaje, vendar so ti v manjši ločljivosti in v rm formatu, ki pa ni problematičen za predvajat na xtreamerju.
..........Že par postov zgoraj sem pisal, da so te nanizanke (filmi) tudi v boljsi locljivosoti, vendar ne morem priti do url-ja (.flv).....Glede rtv slo se pa dajo na enak način narediti več ali manj vse oddaje, ki so na tem naslovu rtvslovenije:
http://tvslo.si/predvajaj
Saj so zanimive oddaje vendar kot sem že pisal, dokler ne bo kdo iznašel metode za dobiti url za .flv se ne splača kaj preveč trudit in delat večje rss feede. Ko bo pa to ugotovljeno pa mogoče bo pa res zanimivo.
Že kar nekaj časa se ukvarjam z uporabo FLV streamov preko RTMP protokola, ki jih uporabljajo vse večje hiše. Na tem deluje britanski BBC iPlayer, kanadski CBC.ca Player, danes sem delal na švedskem svtplay.se in zatorej bi bil čas da nekaj naredim tudi za RTV SLO. Možno je narediti kompleten predvajalnik vseh oddaj na naslovu http://tvslo.si/predvajaj z ustrezno navigacijo - Oddaje: Informativne, Športne, Izobraževalne, ... Priporočamo, Zadnje oddaje... Uporaba brez metafeeds, saj je potrebno parsati strani, za vsako oddajo pa je potrebno parsati še eno dodatno datoteko. Na koncu se dobi rtmp naslov, ki ga predvaja program rtmpdump ali pa rtmpgw.
V kolikor bi takšna aplikacija bila zanimiva se jo lotim. Lepo počasi.

Jutri naložim še file oddaje Moji, tvoji, najini, družinska serija, 9/35 za test. H264 kodiranje, resolucija 512x384.

@misek: hvala za cgi_direkt. Mi je prav prisla tudi pri mediadirect. Se ze veselimo tvojega predvajalnika.

lp, dsapac

svejk ::

laguna je izjavil:

novitibo

Mislim da je zadnja verzija xlive slo 4.4.3 na tej povezavi

http://dl.dropbox.com/u/8699967/SloPack...

Ostalo pa kaj se dogaja s xlive slo na uradnem forumu pa lahko preletiš na uradnem forumu in sicer:

http://forum.xtreamer.net/topic/11244-n...

LP

ja ampak kako točno tole naložit da ne pokvariš original instalacije?

Tole je en naključen primer flv-ja s tvslo: Moji, tvoji, najini, družinska serija, 9/35, 100 MB

gospodar ::

zvitorepec je izjavil:

Ali je mogoče naložiti (uspešno, tako da deluje, seveda) firmware od xtreamerja pro na sidewinder?
Glede na to, da imata enak hardware, ne bi smelo biti problemov

NE, lahko pa nas presvetliš, kaj bi s tem sploh pridobil.
lp
I n t e l & N v i d i a

@svejk - pravilom če samo unzipaš datoteke ne moreš pokvariti nič. Če nisi prepričan ali bo šlo vse v redu ti svetujem naslednje. Sedanji delujoči xlive, ki je v scripts/xlive/.... spremeni (rename) scripts/xlive3/... torej, tu boš imel delujoči xlive, če se ti slučajno ne posreči naložiti novega s slo paketom. Torej če ne bo šlo naložit, samo pobrišeš (delite) direktorij scripts/xlive/... !!!samo xlive!!!!, greš na xlive3 .. rename xlive in imaš spet staro delujočo varianto.

Če se pa ti ne mudi, pa mislim (moj občutek), da bo @dsapac v kratkem izdal skupno skripto xlive, ki bo vseboval xlive s slovenskim dodatkom. Če je @dsapec kje tu na forumu, bo mogoče znal napisat kaj več glede izdaje xliva.

@misek, ja res bi bilo super, če se boš potrudil in naredil vlc predvajalnik za rtvslo, saj je kar dosti uporabnih oddaj na njem.

LP
lagunaaaa

@laguna Tu sem dodal nekaj slik, da si folk lahko ogleda na cem delam. Z tem da bom odstranil pop tv ker linki ne delajo oziroma je postal placljiv stream. Tudi glede dailymotion premisljujem ker je v francoscini. Vsi ostali streame so v anglescini. Spremenil sem graficno podobo glede ikon, ozadij, izgled nasploh. Potem sem preveril vse linke tako da so vec ali manj vsi delujoci. Spremenil sem adult sekcijo katera je zdaj na novo vsi linki so delujoci. Sicer je php koda, isto sem naredil za video na zahtevo. Zdaj glede glavnega menuja je koda iz tanovega od csb-ja nekaj je od repoman nekaj oziroma vecinoma pa od ebode katere sem jaz prilagodil za xtreamer. Sicer se imam nekaj stvari za dokoncat ampak tesko usklajujem sluzbo, zasebno zivljenje in racunalnik. Tako, da se bom potrudil cim bolj, da bom lahko koncal pravocasno. Sicer bi rad dodal se od domisola radio in od vpetra tale nov player o katerem govori in ga verjetno v tem casu ze razvija. Na rtv slo se najdejo zanimive oddaje. Vsaka stvar je dobrodosla in z tem pokazemo svetu svojo inovativnost in sposobnost se kosati z ostalimi drzavami.

lp, dsapac

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dsapac ()

@dsapac - zadeva napreduje, upam, da bo ta xlive doživel čim prejšnjo izdajao, mogoče vsaj tja za božička, če že ne prej. Glede slik pa mogoče za mlajše ni primerna xxxll...

LP
lagunaaaa

Zgodovina sprememb…

Pozdravljeni !!!

Fantje super ste,....

Ali lahko vključite v ta paket tudi : //videoteka.novatv.hr/">http://videoteka.novatv.hr/

bilo bi super,.. tkole mal za božička !!

hvala in SREČNO !!!!!:)

@kelly1 in kaj konkretno bi bilo za pogledat na novatv.hr?

LP
lagunaaaa

............ mogoče supertalent ? 8-) ali lud, zbunjen , normalan,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kelly1 ()

@kelly1

na internet/socialne... / saj veš kako dalje, kot za risanke, vpiši novatv, tam sem dodal vzorčno par serij (od vsake par oddaj) ter 5 polfinalov supertalenta ter finale.

Uživaj

Pa še nekaj, na tej povezavi

http://forum.xtreamer.net/topic/18533-r...

je predstavljena še ena super zadeva za xtreamer in nas uporabnike.

LP

LP
lagunaaaa

Zgodovina sprememb…

marS ::

zanima me če kdo uporablja tole - Tiskalniški strežnik Patriot Gear Box, rad bi not prklopu še en WD Disk 2Gb.
Zdi se mi najbolj ugodna varianta za NAS in printserver. Nimam pa nobenih izkušenj s tem.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

@laguna: Glede domisolovega radia! Zadeva dela samo ce so mp3 streame. Koda pa izgleda tako

[playlist]
File1=http:// ip_naslov : vrata
Title1= Naslov
Length1=-1
NumberOfEntries=1
Version=2

V bistvu ze pripravljam playlisto z ikonami. Imam pa eno tezavo z prenosnikom. Zgodila se mi je mehanska okvara ekrana. In bom moral jutr poriktat glede garancije. Tako, da bo za vikend pripravljen playlist z ikonami. Ampak poudarjam samo mp3 streame ( kvaliteta pa je odvisna od bitrate streama )

lp, dsapac
««
87 / 105
»»