» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
78 / 105
»»

goyts ::

RuN je izjavil:

A je mogoče, da bi ob poslušanju MP3 preko XT-ja moj reciever Yamaha RX-V463 vklopil tudi woofer?

Vem, da so komadi v stereo verziji (2 kanala), Yamaha ima pa možnost funkcije 5ch Enhancer, vendar mi manjkajo basi na wooferju !!!!

Kako bi rešil to?

imam 657 in ima funkcijo original, ko se vse ugasne in se prižge modra lučka, nato predvaja tako kot je original posneto, stereo komadi pa se najbolje poslušajo stereo, ne pa v 5ch, razen če imaš original že tako posneto

rembrandtm ::

goyts je izjavil:

RuN je izjavil:

A je mogoče, da bi ob poslušanju MP3 preko XT-ja moj reciever Yamaha RX-V463 vklopil tudi woofer?

Vem, da so komadi v stereo verziji (2 kanala), Yamaha ima pa možnost funkcije 5ch Enhancer, vendar mi manjkajo basi na wooferju !!!!

Kako bi rešil to?

imam 657 in ima funkcijo original, ko se vse ugasne in se prižge modra lučka, nato predvaja tako kot je original posneto, stereo komadi pa se najbolje poslušajo stereo, ne pa v 5ch, razen če imaš original že tako posneto

Imam Harman Kardona avr225, zvok pa gre preko optike iz XT, sub mi vseskozi dela, ali stereo ali v 5.1 nastavitvah. Res pa je, da imam aktivni Infinity foofer, samo se mi pa zdi čudno, da ti ne dela.Preveri kable in nastavitve,...

RuN je izjavil:

Kako bi rešil to?

Kolikor se spoznam na tehniko - naj me kdo popravi, če se motim - wofer nima veze, ali je glasba stereo ali 5.1. Karkoli spustiš preko ojačevalca, bi moral woofer delat, če je pravilno nastavljen in priklopljen. Sploh, če je pasivni. Jaz s tem nimam problemov.

Zgodovina sprememb…

terminator70 ::

RuN je izjavil:

Kako bi rešil to?

Meni normalno igra pri predvajanju MP3 aktivni subwoofer na Yamahi RX-V359.Poslušam pa v glavnem na 5CH STEREO. XTja imam povezanega preko opt.kabla.Tako, da poglej nastavitve na Yamahi.

kelly1 ::

Tudi meni normalno igra pri predvajanju MP3 aktivni subwoofer na Yamahi RX-V765.Poslušam pa v glavnem na 5CH STEREO. XTja imam povezanega preko HDMI. Če pa skozi XT spustim datoteke v DTS (glasba) formatu je pa sploh neverjetno. Škoda le da takih posnetkov ni veliko. Poglej na nastavitvah reciverja oz. izvedi reset !! :)

RuN ::

Fantje problem rešen. Prej nisem nikoli poslušal MP3 oz. muzike preko XT ali preko PC-ja, zadnjič me je pa nekaj zagrablo in se mi je zahotelo malo basov poslušat, pa ni in ni delalo, ker mi je tamala preklopila gumb na wooferju na drug vhod, grrrrrrrrrrr.

novitibo ::

zmer je pol tamala kriva :D

RuN ::

Tjah, kaj češ, če se pa vsepovsod plazi in pritiska :D

itak37 ::

Zadnje čase mi xtreamer ne predvaja epizod True Blood, IMMERSE 720p releasov. Imam pa predzadnji FW, mislim da je 2.14. A ima še kdo take probleme?

Modri dirkač ::

Vsi imajo/imamo, pa ne samo na xtreamerju.
Immerse = crap na kvadrat
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

itak37 ::

Not cool...

RudeBw ::

Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s predvajanjem flac datotek in ID3 tagi. Ti se namreč ne izpišejo, pa tudi slikice albumov (front, back) se ne prikažejo. Nekje sem zasledil, da naj bi bili ID3 tagi z zadnjo 2.4 beta verzijo FW-ja poštimani. Pri večini MP3 datotek ID3 tagi delujejo OK, zato prosim za kakšen nasvet ali vaše izkušnje s flac datotekami. Uporabljam AudioShell 135, probal pa sem tudi z EasyTag 2.1.6. in Mp3tag 2.46a.

telexdell ::

Sam imam nekaj flac datotek od simon and garfunkel, katere uporabljam kot ozadje ob gledanju fotografij. Skladbe mi čudovito predvaj (kar mislim da je tudi namen glasbenih datotek!) v kakšne slikice in ID3 pa se še nisem poglabljal.
Sicer pa, le zakaj bi poleg glasbe potreboval sliko?!
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

telexdell je izjavil:

Sam imam nekaj flac datotek od simon and garfunkel, katere uporabljam kot ozadje ob gledanju fotografij. Skladbe mi čudovito predvaj (kar mislim da je tudi namen glasbenih datotek!) v kakšne slikice in ID3 pa se še nisem poglabljal.
Sicer pa, le zakaj bi poleg glasbe potreboval sliko?!

Ja, okusi so različni, meni je pač veliko do tega, da dobim še info o pesmi, slikica je pa tudi fajn. Je pa Xtreamer obljubljal, da bi naj to delovalo, zato sprašujem če ostalim to deluje, ker pri meni razen tega, da lepo predvaja flac komade, ostalih info ne prikaže, niti slikice. Meni je to pač pomembno, drugim pa verjetno nič od tega. Eni imajo XT-ja samo za gledanje filmov, jaz ga imam pa izključno za predvajanje muzike.

misek ::

Naloži nekaj nedelujočih FLAC datotek pa jih sprobam. Sicer sem se pred nekaj tedni igral z EXIF formatom za slike in ID3 tagi za glasbene datoteke in če se prav spomnim sem videl slikico pri FLAC-u.

OK.d ::

že spet za nocoj obljubljajo presenečenje-pustimo se presenetiti:P
LPOK.d

Nova verzija. Morda final?

svejk ::

misek je izjavil:

Nova verzija. Morda final?

ja zakonček ;)

nič ne bo nocoj-menda gre za novi jukebox
LPOK.d

DarwiN ::

Nov jukebox baje čez par minut.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Ja. Potekajo zadnja testiranja.

pri meni ne deluje scraping čez xt.,deluje samo čez brskalnik pravtako ne vidim coverjev na xt-ju, čeprav so v brskalniku vidni-prej je vse delovalo:P
LPOK.d

Pri meni pa ne deluje ne WI scan, niti direkten scan na XT-ju. Se že celo jutro igram pa ne deluje. Pobrisal tudi celo mapo xJukebox, pa nič. Žal sem si prejšnjo verzijo 1.3.0 povozil z updateom, in sedaj bo treba počakat na novo verzijo. Pri prejšnji verziji mi ni deloval automount map iz PC-ja in hitrost ravno ni bila za pohvalit, sedaj pa sploh več noče poskenirat map s filmi, čeprav jih pred začetkom skeniranja vse poklikam (mount-am). Kar se mene tiče, kar nekaj korakov nazaj.

Tarzan ::

Ne dela mi več HDD, ne dela mi več Live, ne dela več skoraj nič. Bom kasneje na novo naložil še FW in vse skupaj postavil na novo. :P

Matko ::

Jukebox 1.0.49 je očitno okvarjen. Pol stvari ne dela.
Prejšnja verzija 1.0.30 je bila OK

svejk ::

Matko je izjavil:

Jukebox 1.0.49 je očitno okvarjen. Pol stvari ne dela.
Prejšnja verzija 1.0.30 je bila OK

yp res je, ne deluje ;)

kmetek ::

Kako že najhitreje poslat fajle po zraku na XTREAMERJEV zunanji disk?

gregyk ::

kmetek je izjavil:

Kako že najhitreje poslat fajle po zraku na XTREAMERJEV zunanji disk?

Vržeš po zraku usb ključek z datotekami in ga potem priključiš na X. :)

e gregyk moj, kako samsung 27'' ? :P nočem preko usb, lepo po luftu.....nekam dolgo dela po klasični poti - copy/paste.

Imaš mogoče več opcij? Preko wirelessa se boš sicer načakal, ampak je preko mreže še najhitreje in edino brezžično. :)

Zgleda bo res prepočasi, bomo na klasiko, na zunanji disk pa naredil nekaj korakov.....Mah zadnje čase mi "trokira" predvajanje preko WLANA.....trza itd, enkrat dela pa potem spet ne.......kaj bi lahko bilo? Povezavo imam "N", blizu sem....signal naj bi bil dober.

kmetek je izjavil:

e gregyk moj, kako samsung 27'' ? :P nočem preko usb, lepo po luftu.....nekam dolgo dela po klasični poti - copy/paste.

Vprašal si za "najhitrejšo" pot in zato tak odgovor. :)

Samsung dela (tok, tok) zaenkrat.

kmetek je izjavil:

Zgleda bo res prepočasi, bomo na klasiko, na zunanji disk pa naredil nekaj korakov.....Mah zadnje čase mi "trokira" predvajanje preko WLANA.....trza itd, enkrat dela pa potem spet ne.......kaj bi lahko bilo? Povezavo imam "N", blizu sem....signal naj bi bil dober.

Velike datoteke, kot so npr. filmi, se ti bolj splača kopirat na zunanji disk tako, da ga odklopiš iz XT-ja in priklopiš direktno na PC, po možnosti SATA priklop, če ti to disk dopušča.
Kar pa se WLAN-a tiče, ti pa svetujem, da se poigraš s share-anjem datotek preko NFS serverja in ne preko sambe, kot ima to privzeto XT. Odkar sem prešaltal na NFS je predvajanje brez vseh problemov in občasnega štekanja. Edina težava je še vedno omejitev WiFi prenosov pri filmih 1080p pri visokih bitrate-ih.

Finalna verzija FW 2.4.0 ???
Xtreamer_2.4.0.zip

in še za PRO
Xtreamer-Pro_2.4.0.zip

Bo potrebno preverit, če gre posodobit direktno preko menija v FW.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matko ()

Deycek ::

Vidim da je kr 78 strani o xtreamerju in tudi wd live jih ima veliko. Dajte mi malo pomagat moram se odlocit za ta tv predvajalnik katerega naj vzamem wd live ali xtreamer navadn ali xtremer pro in se kup teh predvajalnikov je, kaj mi priporocate. Sam bi uporabljal za predvajanje hd 1080p filmov mkv format s slo podnapisi mogoce bi ga povezal kdaj tudi na racunalnik in iz njega predvajal filme na tv. Zvocnikov oz hisnega kina pa nimam mogoce pa si nameravam v prihodnosti tudi kupit torej kaj mi priporocate? hvala lp

uvz123 ::

Finale ob 2:40 so se že začele!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: uvz123 ()

dolphin ::

Zdravo. Sem bolj ali manj laik pri xtreamerju. Priklopljenega direktno na SIOl za gledanje TV-ja.Kolega mi je naložil skripta 0.4.1 in 0.4.2 do prejšnega tedna nekje je vse delalo glatko. Pol pa večino programov več ni odpiral. Ponovno bnaložili firware in skripte nič razlike nakar sem ugotovil da je siol spremenil IP programom. Sedaj pa sprašujem mi lahko poveste na katerem linku lahko loadam skripta 0.4.1 in 0.4.2 oziroma ply listo kjer bi lahko popravil ip in kako. Misek če lahko prosim pomagaj. Zakaj gledam preko xt zato ker imam slabo linijo in tako en TV gledam preko mpeg2 in siolovega komunikatorja drugo pa preko XT preko mpeg4 kjer paso sedaj spremenili IP. Pa še nekaj a kdo kaj ve o novem načinu pri siolu ki ga mislijo uvedet jeseni da naj bi potem bili programi zakodirani tudi na iptv-Lep pozdrav hvala za odgovor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolphin ()

Matko je izjavil:

Finalna verzija FW 2.4.0
Bo potrebno preverit, če gre posodobit direktno preko menija v FW.

Dela, brez problemov.
Na prvi pogled ni opazit razlik glede na zadnjo beto.

Meni je desetkrat zaštekalo pri poskusu nadgradnje. Najprej preko menija, potem pa še z ustaljenim dosedanjim postopkom s trdega diska. Potem sem naredil emergency flash z verzijo 2.1 in ga lepo nadgradil brez problemov. Tokrat je bil malo bolj nadležen. ;)

Trupl0 ::

Go To funkcija ne deluje med predvajanjem.
Poskusil ene 10x pri DivX datotekah in enkrat pri MKVjih.

Jutri poizkusim emergency FW pa potem, da vidimo.
If you are going through Hell, keep going !

Trupl0 je izjavil:

Go To funkcija ne deluje med predvajanjem.
Poskusil ene 10x pri DivX datotekah in enkrat pri MKVjih.

Pri meni (2.4 final) dela GoTo OK.

Pizzicato ::

Po nadgradnji - slika zamaknjena v levo. Ugotovil sem, da samo takrat ko imam v video nastavitvah pri resoluciji 60Hz, ko dam 50 Hz je slika lepo na sredini (prej tega ni bilo). V čem je sploh fora imet npr. 1080p60Hz ali 1080p50Hz?
Bogo

Pizzicato je izjavil:

Po nadgradnji - slika zamaknjena v levo. Ugotovil sem, da samo takrat ko imam v video nastavitvah pri resoluciji 60Hz, ko dam 50 Hz je slika lepo na sredini (prej tega ni bilo). V čem je sploh fora imet npr. 1080p60Hz ali 1080p50Hz?

50Hz = PAL sistem (večina Evrope)
60Hz = NTSC sistem (ZDA)

Ali Xtreamerju znese priklop večih USB naprav, npr. USB antena, USB zunanji disk, USB zunanji DVDrom in morda še kaj. Dva USB porta na XT-ju bi povečal na npr 3 ali 4 z ustreznim razdelilcem (USB hub). Ima morda kdo kašne izkušnje s tem in ali jih XT normalno vklopi ob zagonu? Zunanji DVDrom bi priklopil zaradi predvajanja audio CD-jev, ker v primeru shareanega DVD pogona iz PC-ja audio CD-ji ne delujejo.

RudeBw je izjavil:

Ali Xtreamerju znese priklop večih USB naprav, npr. USB antena, USB zunanji disk, USB zunanji DVDrom in morda še kaj. Dva USB porta na XT-ju bi povečal na npr 3 ali 4 z ustreznim razdelilcem (USB hub). Ima morda kdo kašne izkušnje s tem in ali jih XT normalno vklopi ob zagonu? Zunanji DVDrom bi priklopil zaradi predvajanja audio CD-jev, ker v primeru shareanega DVD pogona iz PC-ja audio CD-ji ne delujejo.

Jaz osebno imam na X priklopljen samo 1 zunanji disk, ampak kot vidim na Mavvy-jevi strani, njegovo konfiguracijo - ima preko hub-a priklopljenih 6 zunanjih diskov na 1 USB:

http://www.mavvy.net/reviews/xtreamer/t...

RudeBw, uporabi hub z dodatnim napajanjem.

Pa lahko nekdo pošlje dolphin-u novo playlisto?

misek je izjavil:

Zakaj pa navaden USB hub brez napajanja ni OK?

RudeBw je izjavil:

misek je izjavil:

Zakaj pa navaden USB hub brez napajanja ni OK?

Če boš imel zunanje diske in zunanji DVD s svojim napajanjem - potem je v redu hub brez napajanja. Če boš pa imel npr. 2.5" diske in DVD ki se napaja preko USB-ja - potem pa USB na Xtreamer-ju ne bo mogel teh stvari "poganjati" (zagotoviti dovolj toka).

gregyk je izjavil:

Če boš imel zunanje diske in zunanji DVD s svojim napajanjem - potem je v redu hub brez napajanja. Če boš pa imel npr. 2.5" diske in DVD ki se napaja preko USB-ja - potem pa USB na Xtreamer-ju ne bo mogel teh stvari "poganjati" (zagotoviti dovolj toka).

Hvala, zdaj mi je jasno.

Pizzicato ::

a kaj zgubljam na kvaliteti videa, če imam sedaj nastavljeno na 1080p50Hz (prej pa 1080p60Hz)?
Bogo

Hanzo ::

OK imam problem in sicer pri predvajanju nadaljevanke Sopranos. The Sopranos - 1x01 - Pilot.avi pobral sem dol podnapis The Sopranos - 1x01 - Pilot.""txt"" in ga preimenoval v The Sopranos - 1x01 - Pilot.""srt"" vendar podnapis ne deluje? Je sploh možnost, da bi ta podnapis deloval ?

hvala
««
78 / 105
»»