» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
76 / 105
»»

goyts ::

sem namestil Xtreamer_2.4.0b20, pa dela, če bo kaj narobe, bom šel nazaj na 2.3.1

novitibo ::

men 2.4 sploh ni všeč, ker moraš pritisniti prevečkrat na daljinca, da sploh prideš do jukeboxa in lahko zbereš kaj boš gledal.
Jukebox bi se moral pojaviti takoj na začetku, ko prižgeš predvajalnik!!!
Favorites menu je pa preveč računalniško folderski za media player.

Lahko pričakujemo podporo flasha oz html5 v fw 3.0? 8-)

gregyk ::

novitibo je izjavil:

men 2.4 sploh ni všeč, ker moraš pritisniti prevečkrat na daljinca, da sploh prideš do jukeboxa in lahko zbereš kaj boš gledal.
Jukebox bi se moral pojaviti takoj na začetku, ko prižgeš predvajalnik!!!
Favorites menu je pa preveč računalniško folderski za media player.

Lahko pričakujemo podporo flasha oz html5 v fw 3.0? 8-)

Mogoče bi bilo bolje da bi bila izbira na voljo, kaj se ti zažene ob startu; ali JukeBox ali pa standarden vmesnik. Jaz osebno JukeBox-a nočem tudi pogledat ne več ... ker je prepočasen - izgine vsaka zadovoljiva uporabniška izkušnja in je vse skupaj eno napenjanje. :)

misek ::

O izbiri jukebox-a ob zagonu razmišljamo.
Flash bo v v3.
Hitrost je pa relativna.

misek je izjavil:

Flash bo v v3.
Hitrost je pa relativna.

Moraš priznati, da je hitrost taka da ni mogoče tekoče pregledovanje zbirke ... ampak se vedno nekaj čaka in nalaga ... najbrž je težava v tem da vse temelji na RSS, ampak še vedno ... JukeBox me ni prepričal.

Bog ne daj, da bi bil ob zagonu omogočen samo JukeBox ... če boste developer-ji že integrirali zagon JukeBox-a ob zagonu X-a, mora biti obvezno izbira: JukeBox ali pa standardni vmesnik.

svejk ::

gregyk je izjavil:

misek je izjavil:

Flash bo v v3.
Hitrost je pa relativna.

Moraš priznati, da je hitrost taka da ni mogoče tekoče pregledovanje zbirke ... ampak se vedno nekaj čaka in nalaga ... najbrž je težava v tem da vse temelji na RSS, ampak še vedno ... JukeBox me ni prepričal.

Bog ne daj, da bi bil ob zagonu omogočen samo JukeBox ... če boste developer-ji že integrirali zagon JukeBox-a ob zagonu X-a, mora biti obvezno izbira: JukeBox ali pa standardni vmesnik.

ma spet eni negativci....jukebox je zakon ;)
edino ni mi uspelo usposobiti tipke delete....;)

Vedno je in bo izbira. Tudi pri predvajalnikih ;) Če ti ni všeč ga prodaš in kupiš drugega. Tako kot sem jaz naredil z WD TV. Predvajalnikov je namreč na desetine. Res da več na osnovi Realtec kot pa Syabas. Sicer pa ima tudi Syabas probleme s svojim Popbox-om.

svejk je izjavil:

gregyk je izjavil:

misek je izjavil:

Flash bo v v3.
Hitrost je pa relativna.

ma spet eni negativci....jukebox je zakon ;)
edino ni mi uspelo usposobiti tipke delete....;)

Negativci? :) Sploh ne - realist se reče takemu. ;)

badabim ::

Tudi meni deluje jukebox nemogoče počasi. Morda je krivo veliko število filmov, mogoče to, da so na usb disku.
Zadeva je zame neuporabna.

DarwiN ::

Za "optimalno" hitrost bi naj folder.jpg bil 300x450, fanart.jpg pa 1280x720. Tako da če imata te slike občutno večje resolucije, zna to biti težava za počasnost..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

OK.d ::

a potem moraš na roke popravljat resolucijo slik ali pa se da že to nastavit ko ti pobira slike?
LPOK.d

Z Emberjem se da nastavit, z drugimi boljšimi scraperji pa tudi najbrž..

Govorim za scrappanje preko računalnika, morda pa bluzim mimo, v kolikor online scan preko Xtreamerja že sam po defaultu potegne te "prave" resolucije?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

RudeBw ::

Ali je že kdo od prisotnih v forumu poskusil shareat vsebine iz PC-ja preko NFS (večinoma je govora o HaneWin NFS serverju, ki se inštalira na PC)? Meni ga nikakor ne uspe pripravit do delovanja. Na Xtreamerju mi prikaže mapo s filmi, ki jo lahko todu odprem in v njej so vidni vsi filmi in njihova velikost. Ko pa film poženem, se krogec v sredini ekrana vrti ene 2 minute, zgodi pa se nič. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

uvz123 ::

Ali ima še kdo težave s forumom? Meni že drugi dan piše:
We perform upgrades and maintenance on the forum. Back into the air in a few hours.

Mrko ::

Ja tut jst ne morem gor. Očitno imajo probleme.

uvz123 je izjavil:

Ali ima še kdo težave s forumom? Meni že drugi dan piše:
We perform upgrades and maintenance on the forum. Back into the air in a few hours.

... Back into the air in a few hours ... few hours je za njih vedno treba jemati kot few days ali celo weeks. Enako so oglaševali novi 2.4 FW.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RudeBw ()

OldSkul ::

zihr so offline zarad novga 2.4 FW, ki ga ni od nikjer (razen polno enih beta verzij).

Eni pa res imate veselje ;)

Če bi jaz bil na vašem mestu bi že zdavnaj prodal Xtreamer in kupil nekaj drugega. In to sem tudi naredil z WD TV. Pa nisem non-stop težil kako mi ne deluje kot bi želel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

astras ::

neumorni :D hehe
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

aspire ::

Pozdravljeni!

Na spodnjem linku si lahko snamete najnovejši in delujoči slovenski paket za Xtreamer Live. V bistvu je dodatek za Xtreamer Live! #9.1. Najprej si je potrebno preko najnovejšega FW 2.4b20RC3 instalirati originalen Xtreamer Live!. Nato samo prekopirate (unzipate) vsebino spodnjega arhiva zip v mapo:

/tmp/usbmounts/sda1/scripts/xLive/

Mapa "scripts" se je z novim FW razdelila v "xJukebox", namenjena za MovieJukebox in na "xLive", namenjena za vsebino skript Xtreamer Live!

Povezava za slovenski dodatekV3.2 k xLive V9.1:
http://dl.dropbox.com/u/8699967/SloPack...

Lp
aspire

plattfuss ::

Včeraj sem prejel naročenega Xtreamer Sidewinder-ja, ki je imel gor FW 2.3.2s.
Pa sem update-al na 2.4.b20 RC3.
Pognal vse instalacije za JukeBox in xLive.
Pregledal, če so še kje kaki popravki....a IPTV mi tudi pod razno ni šel skozi..niti 0.4.1 niti 0.4.2 verzija.
Na kateremkoli PCju pa preko VLCja dela OK.

Ali ve kdo, kje se da sneti originalen FW 2.3.2s za Xtreamer Sidewinder?

misek je izjavil:

Eni pa res imate veselje ;)

Če bi jaz bil na vašem mestu bi že zdavnaj prodal Xtreamer in kupil nekaj drugega. In to sem tudi naredil z WD TV. Pa nisem non-stop težil kako mi ne deluje kot bi želel.

mišek nismo vsi negativno naravnani....to že veš ;)
tko da jukebox je čist fajn reč...valda boste pa še zadeve popravili kot vedno....potrplenje je božja mast ;)

Mislim, da ni preteg potegniti vzporednico in reči, da je forum down le še ena nova "marketinška"..
Ljudje so namreč zasuli forum s tem novim FWjem in kar precej je bilo negativne reklame, zatorej ena takšna rešitev, kako se stvari umiri.

In misek, eni izpostavljamo nepravilnosti samo zato, ker imamo močan občutek pravičnosti. Eni smo v tem modernem svetu postali prav alergični na marketinške natege, sploh ko vidiš milijone "opečenih" ljudi.

Res, lahko bi zadevo kar prodal, vendar produkt sploh ni slab, le podjetje je uber nateg. Veliko huje kot nek Solo.si, pa vendar ljudje odpirajo nitke in opozarjajo. Ljudje pač morajo vedet kaj in od koga kupujejo in ves ta "bitching", ki tebe tako moti, jaz štejem kot nekaj pozitivnega, kot uslugo potencialnim kupcem.

@plattfuss, naloži si slovenski dodatekV3.2 k xLive V9.1 (objavljen malce zgoraj). Vsebuje gledanje IPTV preko RSS.

@svejk, vem ja. Sam onih drugih je očitno več oz. so bolj glasni.

@DarwiN, mene nič ne moti. Sam smešno se mi zdi.
Forum pa je down zaradi nadgradnje in ne zaradi novega fw. To me pa moti, ko ljudje kar na pamet nekaj pišejo. Sicer se ne sekiram ampak vseeno. In ti problemi z novim fw so v večini zaradi nepoznavanja zadeve in pričakujejo, da je v tej mali škatlici en i7 procesor, kot ga imajo na mizi. Seveda so problemi in se bodo počasi odpravljali. Obstajajo pa uporabniki, ki jim jukebox deluje "s prve". Torej le ni vse tako črno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Seveda ni tako črno, zato pa pravim, da je Xtreamer še vedno kul stvarca. Tudi jukebox verjamem, da bo hud, in povsem normalno je, da so ob izidu določene pomanjkljivosti in težave.

Glede foruma pa se nebi strinjal..Prvič, ne updejtajo, še kar naprej piše "par ur", čeprav mislim da že teče tretji dan. Neodgovorno, pa tudi, bile so že tri kompletne preobleke foruma in vedno je bila posledica zmanjšana transparentnost. Le zakaj bi to počeli, ko pa so bile vse različice zadovoljive.

Sicer pa naj kar posodabljajo. Me niti ne moti, čeprav to "začuda" počnejo v trenutku, ko je forum najbolj potreben. Le en zanemarljiv detajl pač.

pa vseeno...mišek se že pojavlja kaka nova beta?
pa še neki....kako iz jukeboxa flikneš ven nek film? je to komu uspelo---beri: delete?

laguna ::

svejk

z računalnikom preko http://xtreamer/jukebox potem prideš v urejavalnik in isto kot dodajaš slike, opise, ... lahko tudi brišeš.
Pa še nekaj, povsod pišete, da morate napisati namesto kot jaz xtreamer svoj oz. xt ip naslov, no nevem, meni dela kar z besedo xtreamer, je pa res, da imam žično povezavo (lan).

LP
lagunaaaa

laguna je izjavil:

svejk

z računalnikom preko http://xtreamer/jukebox potem prideš v urejavalnik in isto kot dodajaš slike, opise, ... lahko tudi brišeš.
Pa še nekaj, povsod pišete, da morate napisati namesto kot jaz xtreamer svoj oz. xt ip naslov, no nevem, meni dela kar z besedo xtreamer, je pa res, da imam žično povezavo (lan).

LP

aha samo preko weba...direktno na xtr pa ne....ok bom poizkusil ;)

JayKay ::

ok, zdaj razmišljam da bi to zadevo kupil. 76 strani mi je malo preveč, zato prosim če lahko nekdo na hitro razloži zadevo oz. odgovori naslednje

- kako dela 1080p na tv? ob predpostavki da je source video FHD kvalitete. se ob daljši upoarbi zatika? (pregrevanje)
- povezava s pcjem (se pravi sharanje folderja). predpostavljam da nima diska ta tanki (ne pro). Povezava možna samo žično ali tudi wireless? uporaba Windows media player library in media streaming.
- povezava na net (streamanje YT in ostalega)
- prednosti PRO (razen diska)
- podnapisi?

in še kaj tekega kaj bi se število v plus pri odločitvi za nakup

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

RuN ::

Forum že deluje.

RuN je izjavil:

Forum že deluje.

vau res je ;)

So ga ''polepšal''
Sedaj je po moje bolj pregleden....

frasal12 ::

V kolikor ima kdo probleme z instalacijo firmwareja,jukebox-a,XtreamerLive in InternetRadio naj naredi sledeče:
V USB priklop je potrebno priklopit USB ključek,na katerega se naloži zgoraj omenjena softwerska oprema in se tudi naloži iz USB ključka,na zunanji trdi disk pa firmwera ne bo naložil, saj se firmware nalaga in posodablja iz USB ključka,govorim pa o firmware Xtreamer_2.4.0b20 (Beta verzija),ki je išla pred nekaj dnevi.
Meni stvar deluje. Povem naj še to, da je potrebno izklopiti zunanji trdi disk na Xtreamerju in priklopiti samo USB ključek !

misek je izjavil:

... In ti problemi z novim fw so v večini zaradi nepoznavanja zadeve in pričakujejo, da je v tej mali škatlici en i7 procesor, kot ga imajo na mizi. Seveda so problemi in se bodo počasi odpravljali. Obstajajo pa uporabniki, ki jim jukebox deluje "s prve"...

JB dela morda v redu tistim, ki imajo notranji disk ali usb disk. Tisti, ki imate mape shareane iz PC-ja ali NAS-a pa ne svetujem inštalacije beta FW-ja. So same težave in JB ne dela kot treba, saj ob ponovnem zagonu XT-ja ni zagotovljeno avtomatsko mountanje map v priljubljenih. To pomeni, da slike v JB niso več vidne in je potrebno vse mape še enkrat manualno odpret, da se izvede mount in potem ponovno skeniranje, skratka neuporabno. Iz web UI-ja pa tudi avtomatsko mountanje ne deluje. To dokazuje npr. XT-jev forum ( http://forum.xtreamer.net/topic/12516-x... ). Poleg teh težav se pojavijo še stalna zamrzovanja v različnih stanjih XT-ja. Eden od bugov je tudi, če se v mapi s filmi pomaknemo na ikono Filmi, kar povzroči avtomatski zagon filma in posledično zamrznitev sistema. Skratka zame je to pomenilo vrnitev na FW 2.3.1.
Toliko v pomoč nekomu, ki ni preveč naklonjen Xperimentiranju ...

hejaho ::

Jest nevem no ali je spoh kakšen tukaj ,ki mu dela xtreamer live ? ali katermu dela juke box ? NE NE DELA NOBENMU !! Same zajebancije in en kup cajta u brez veze pa kdo ma cajt vsak dan par ur da probava pa se jejba ? Uglavnem dela men samo iz usb in prek mreže da bere filme in ostale datoteke in zato sem tudi kupil to škatlo,za ostalo srajne se pa samo cajt zabija. Juke box zalavfam pol vidm da je treba dat filme med priljubljene pol to skenira je mem že ene dve ure,probam poiskat filme mi meče ven kao da ni povezave ,vmes se jejbam z daljincem ker ga moram stalno držat kot pištolo točno v tarčo !Evo pol pridem do filma na jukebox seveda ni nobene slike in opisa ampak samo naslov, ok kliknem čakam...čakam...čakam ..ma pejt u rt !
Ko bodo teli kitajci nardil datoteko pa da vse dela nič zatika,nič not found,ali reset nazaj med brskanjem ter zamrznitev in obvezen reset pol povejte ! Ker zdej sem že preveč cajta zabil pa roka me boli od cilanja z daljincem in križ od vstajanja in resetiranja ter noge ker imam comp spodaj in moram letati gor in dol da nalagam datoteke na usb ključ in apdejtam pa čakam in nič ne dočakam ampak še bolj čakam in čakam vmes pa dobivam sive lasje. A se sploh zavedate kaj počnemo ?

Pizzicato ::

Meni lepo dela tako JB kot Live! z izjemo, da IPTV (T-2) ne deluje oz. deluje samo z RSS (imam SLO verzijo Live). Ne vem zakaj imate eni take grozne težave???

P.S.: V mnogih Live video vsebinah mi napiše da medija ne more predvajati (nekatere pa predvaja). V čem je štos?
Bogo

Meni je včeraj začel delovati IPTV na Xtreamerju.....ne z RSS. M3u lista....:D
JukeBox bo pa deloval, ko bo baza na eTRAYz-u urejena....

Pizzicato je izjavil:

Meni lepo dela tako JB kot Live! z izjemo, da IPTV (T-2) ne deluje oz. deluje samo z RSS (imam SLO verzijo Live). Ne vem zakaj imate eni take grozne težave???

P.S.: V mnogih Live video vsebinah mi napiše da medija ne more predvajati (nekatere pa predvaja). V čem je štos?

Poglej sej si povedal da ti dela JB in Live ,sam kako ane .Sej men tut dela live sam več kot polovica videov napiše not found in po nekajkratnim poizkusih ogledov različnih videov mi resetira xtreamer ali pa zašteka da moram resetirat škatlo od kitajca ! JB ti dela kako ti dela dej mal razloži al tko da pritisneš enih petkrat na daljinca in ti najde film in začne predvajat vse skupaj v manj kot minuti ?? Malo morgen. Kako dela siol nevem ker še nisem prišel do tja,ker nevem če je moje življenje vredno tolko cajta .

laguna ::

Moje izkušnje z novim FW

JB mi dela, imam filme samo na usb disku, je res počasen, vendar dela, prikazuje mi tudi slike in posterje ter opise (kjer jim imam), je pa res da je počasen. Včasih tudi zmrzne.

Glede xlive pa bi napisal, da mi v osnovi dela, vendar kot je že na uradnem forumu napisano, so za live programe spremenjeni naslovi, tako da več ali manj ti ne delajo, delajo pa na tem (cap), da bi jih spet usposobili. Slovenski xlive oz. domače povezave pa zaenkrat delajo (gledam predvsem podcaste rtvslo in vreme (radarska slika)). Včasih tudi meni zmrzne oz. se resetira xtreamer. Saj kot pišejo, v osnovi kot je in za to ceno je xt vreden svojega denarja, to kar pa je dodatek oz. kaj zdaj delajo, pa so res težave, vendar me kaj preveč ne moti, saj nisem "odvisnik" od te škatle, če kaj ne dela pa lepo vse skupaj ugasnem.

LP
lagunaaaa

OK.d ::

-ne pozabit da je to samo rc verzija oz. beta, mogoče bo kasneje bolje ko bojo še malo dodelali stvari
-sam bom zadevo nadgradil po počitnicah:), ker bi mi drugače otroci skoz težil da nekaj ne dela
- po tem kar sem prebral bo še nekaj časa delal na 2.3.1
LPOK.d

Kaj ti nuca en kup dodatnih zadev če je daljinec tako neuporaben da je že dost da najdeš film in pol gledaš, ne pa da brskaš pa se loviš.

Ahiles ::

Pa "dalinc" tko slabo lovi da morem zmeri roko dvignt pa namert točno v napravo da deluje. En najslabših kar sem jih kdaj kol mel pri vseh teh tisočih napravah.

novitibo ::

Dalinc še nikoli ni nič ujel :))

OldSkul ::

Dalinc je zanič, tako da uporabljam harmony, ki pa lagira, kar me precej moti.

Sem malo probal jukebox, pa je trenutno počasen. Mogoče ga bojo kej pohitrili, samo pomoje se na tej realtek platformi ne da kej dost... Jst sem tudi mal razvajen s hitrostjo. Imam doma vu+ duo linux sat sprejemnik, ki ima 400Mhz MIPS procesor, pa na njem vse leti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

Trupl0 ::

joj boge babe, ko toliko komplicirate =)

Xtreamer je SUPER! Daljinec, če zamenjaš baterije, tudi lepo hvata hehe
If you are going through Hell, keep going !

Baterije niso stare niti 1 mesec sam tolk :)

po pravici povedano sploh ne vem, zakaj se toliko ubadate z JB, saj je XT narejen za predvajanje filmov, kar počne odlično. Sam sem inštaliral JB, pa je trajalo, na koncu je napisal, da nimam filmov v datotekah, potem je zamrznil in sva opravila za vekomaj. Glasbo in filme in slike in nadaljevanke pa predvaja ok, zato je vsak dodatek brez veze. Še to, jaz imam Harmony One namesto šestih daljincev in je odličen.
LP

Isto zame je JB neuporabn 95% stvari je na mreži tam pa JB ne dela da bi pa skoz kopiral stvari ki jih hočem gledat na interni disk pa gledal z JB je pa zguba cajta mrbit če kdaj dodajo JB z mrežno podporo da bi bla zadeva delno uporabna.

goyts je izjavil:

sem namestil Xtreamer_2.4.0b20, pa dela, če bo kaj narobe, bom šel nazaj na 2.3.1

je delalo zelo počasi, sem šel nazaj na 2.3.1 in sedaj zopet predvaja tudi flac. vprašanje tistim, ki ste pri razvijanju: ali bi bilo možno urediti kontroliranje XT s PCja, razlog je za tiste, ki veliko poslušamo glasbo z računalnika in moraš za vsako izbiro prižigati TV.

goyts, imaš že v samem fw web remote control (osnovna stran, levo spodaj RC2). Pa tudi jukebox vsebuje malce naprednejšega. Pripravljam pa še boljšega.
««
76 / 105
»»