» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
75 / 105
»»

telexdell ::

DarwiN je izjavil:

Misliš, za kar je Realtekov čip namenjen, to deluje že od prvega FWja naprej... Za to, kar je pa Xtreamer namenjen, oziroma natančneje, za kar vse so ga oglaševali, pa še danes dobro tretjino manjka...

Pri reklamah moraš 50% takoj odmisliti. Od preostanka moraš 50% jemat z rezervo. In če se ti izpolni več kot 50% od preostanka preostanka si lahko srečen. Če si ti dobil 2/3 od reklamiranega potem moraš biti več kot zadovoljen.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

RudeBw ::

laguna je izjavil:

Pozdravljeni

Sam sem sprobal nov FW 2.4.b18 in imam nekaj vprašanj.

Prvo me zanima, kako naj dodam moje direktorije z filmi npr. c/movies/filmi, c/movies/nmk, ... in tako dalje, da mi bo potegnil v MJ,saj vem, da piše, da morajo biti med priljubljenimi, vendar ne vem kako jih spraviti tja.

Drugo vprašanje pa je, sedaj ko je novi FW mi je potegnil v internet live xlive9, torej "uradno" verzijo, jaz bi pa poleg nje imel še xlive9 za slovenijo ter druge moje rss. Kako torej in kje naj sedaj nastavim, da mi bo dostopal tudi do drugega xlive za slovenijo, ali pa res moram na disku v datoteki rss/xlive/ prepisat "uradni" fail menu.rss. Rajši bi imel uradnega in še slovenskega - saj vem, da je slovenski kopija "uradnega" + dodatek, vendar za naprej.
LP

Iz začetnega okna greš v "moje povezave" ali nekaj podobnega, skratka nahaja se pod Priljubljenimi. Tam greš na "omrežni deljeni diski", ki pa so v veliki večini primerov prazni (ne vem zakaj). Notri bi morale biti tvoje sharane mape s končnico .smb. S tipko 8 na daljincu jih potem dodaš med priljubljene. Žal teh map pri kolegu jukebox ni poskeniral.
xlive9 sem rešil tako, da sem naredil dve mapi na USB disku: scripts in scripts1. Potem obe po želji na hitro preimenujem (s pomočjo PC-ja) in to je to. Sicer je bolj kavbojska rešitev, ampak deluje.

misek ::

Glede xLive: lahko v menu.rss dodate svoj item na slovenskega. Se pa bo v naslednji verziji dodal nove menu custom RSS, kot je to bilo doslej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

novitibo ::

yeah! RC3 prihaja

DarwiN ::

Pa res..
we are going to release 2.4 RC3 to all of you during this weekend probably saturday night 22:00 GMT+1 . stay tuned

Probably. :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Ali pa si fw poiščete že sedaj.

OldSkul ::

ja, na iboum jih dobite

laguna ::

Na iboum, hm... da ne bi kdo po pomoti dodal linka...:D
lagunaaaa

mitko25 ::

Ali je 2.4b20 enako kot 2.4RC3?
lagunaaaa

To verjetno ni tisto zadnje kar lahko pričakujemo v 2.4.RC3.
Imam naloženo b20 in JB v 1.30. Najprej sem moral izbrisati staro verzijo JB iz diska v X-u. Sedaj pa čakam, da mi ponovno poskenira vse filme.

mitko25 je izjavil:

To verjetno ni tisto zadnje kar lahko pričakujemo v 2.4.RC3.
Imam naloženo b20 in JB v 1.30. Najprej sem moral izbrisati staro verzijo JB iz diska v X-u. Sedaj pa čakam, da mi ponovno poskenira vse filme.

Kako si pa prišel do verzije 1.30? meni javi, da je verzija 1.30 na voljo za dovnload, potem ko potrdim, p ase ne zgodi nič. Ali je potem potrebno brisati celotno mapo JB iz prejšnjih verzij in potem download deluje ali kako je s tem?

Najprej sem moral izbrisati staro verzijo JB iz diska v X-u.
Torej v mapi scrips imaš JB, ki ga enostavno izbrišeš.
l.p.M

OK, hvala - deluje!

Ko poskeniram z JB filme na zunanjem USB disku je vse ok. Ko pa probam poskenirat še mape na PC-ju se pojavi težava: Ob izklopu ali restartu XT-ja se vse informacije o filmih ohranijo v mapah, ob vklopu JB-ja pa se pokaže vse razen slik. Kot, da jih ne zna ponovno naložit. Potreben je ponoven sken, ob izklopu XT-ja pa se slike spet izgubijo. V mapi s filmi pa seveda slike še vedno so, tako da je ponovni sken dokaj hiter, ni pa to tio kar bi moralo bit. Enako se zgodi v web pregledovalniku (info o filmu je, slike pa ne). Obstaja kakšna rešitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RudeBw ()

Še enkrat in JB filmi. Kot že našpisal imam naložen jb 1.3 in mi napiše da ni dodanih filmov.

Torej še enkrat vprašam, imam filme na zunanjem usb disku v mapi movies/akcije/imefilma1.avi, movies/akcije/imefilma2.avi, ..., movies/komedije/imefilma1.avi, movies/komedije/imefilma2.avi, ... in tako naprej, .... Kako bi lahko dopovedal JB, da se filmi nahajajo v teh mapah in jih naj poskenira oz. kam morem vpisati te povezave, oz. kako jih dati v priljubljene (najvišja izbira v začetnem menuju) - mislim da je favorites. Ko to odprem mi ne pokaže nobenega diska, spodaj je le številka 8 za function in 0/= favorites, zgoraj pa tri pike kot za vrnitev v prejšnji direktorij. Ko pritisnem 8 se zgoraj v levem kotu pojavi prečrtan korg, kot za nepravilen ukaz. Torej...

LP
lagunaaaa

Laguna....
Napisal ti bom postopek za dodajanje priljubljenih vsebin pod predtvezo, da imaš nastavljen slovenski jezik menija.
1) Greš pod Moje vsebine, se ti odpre meni
2) stisneš USB in ti odpre vse zunanje diske, ki jih imaš priklopljene.
3) označiš disk (jaz imam dva) Z OSMICO (8) NA DALJINCU se ti odpre več možnosti in potrdiš z Dodaj med priljubljene. Postopek ponoviš z morebitnim drugim USB diskom.
4) Če imaš vgrajen HDD v X-u je postopek enak.
To je to, potem samo preveriš pod Priljubljeni.
L.p:M

RuN ::

Kaj za JB moraš imeti notranji HDD al ne?

gregyk ::

RuN je izjavil:

Kaj za JB moraš imeti notranji HDD al ne?

Ne

Kak pa potem hudiča gor inštaliraš?

RuN je izjavil:

Kak pa potem hudiča gor inštaliraš?

A se ti ne inštalaira sam avtomatsko na USB ključ/disk? Seveda po tem, ko si priklopljen na internet, izbereš "MovieJukeBox" v glavnem meniju in pritisneš rdečo tipko "1".

Ne.

Ne dela. Če se postavim na MovieJukebox in pritisnem OK mi napiše da ni HDD-ja. Če dam tipko 1 - mi odpre Recently watched.

Če grem pod internet in pa update in izberem JB mi poišče posodobitve in napiše da najde verzijo 1.3. Vpraša če jo hočem inštalirat, dam OK amapk zgodi se pa nič.

RuN je izjavil:

Ne.

Ne dela. Če se postavim na MovieJukebox in pritisnem OK mi napiše da ni HDD-ja. Če dam tipko 1 - mi odpre Recently watched.

Če grem pod internet in pa update in izberem JB mi poišče posodobitve in napiše da najde verzijo 1.3. Vpraša če jo hočem inštalirat, dam OK amapk zgodi se pa nič.

Pa ti spozna normalno USB ključ/disk, ki ga imaš priklopljenega - gori ikona za USB in lahko gledaš filme?

Poizkusi najprej "reset to default", potem vtakni disk/ključ v drugi USB zadaj, kot zadnjo možnost pa vtakni drug ključ/disk.

Tudi jaz sem imel ta problem, da mi je JB pisal ni HDD. Rešil tako, da sem šel na računalnik, na disku na lokaciji ../scripts/xlive/... zbrisal cel direktorij juke box, potem ga priklopil na XT, ga prižagla, v meniju izbral juke box, me vpraša za prenos, ga prenesem, inštaliram ... in potem mi več ni pisalo, da ni HDD-ja. Glede dodajanja filmov pa sem uredil, kot je napisal mitko 25 in dela!!!. Na mojem usb hd imam filme poimenovano slovensko in sem dodajal slike za filme kar prek računalnika, povezanega v isto mrežo kot je xtreamer. Tako lahko tudi popravljaš naslove filmov, menjaš slike, opise, ...., torej lahko sam napišeš kar želiš, v brskalnik vpišeš http:/myxtreamer/jukebox in se ti pojavi urejavlnik. Zadeva se mi zdi zelo zanimiva in vredu.

LP
lagunaaaa

še mičkn...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

Zamenjal HDD in kljček in zdaj dela.

Hvala gregyk in laguna.

Že v enem od prejšnjih postov sem opisal moj problem skeniranjem filmov, ki so sharani iz PC-ja. Teh enostavno ne poskenira, čeprav se nahajajo mape dodane med priljubljene. Potem sem ugotovil, da mi jih JB poskenira samo takrat, če predhodno v priljubljenih mapo tudi odprem. Brez tega JB gladko preskoči mapo (če te nisem predhodno odprl). Kako bi rešil ta problem, da mi ne bi bilo vedno potrebno odpirat vseh sharanih map. Drugi problem je ta, da mi pri ponovnem zagonu XT-ja ne prikaže več slik v JB-ju, ostale informacije o filmu so normalno vidne, prav tako so v mapah s filmi tudi vse potrebne že prej poskenirane slike filmov.
Prosim za kakšen nasvet.

RudeBw je izjavil:

Potem sem ugotovil, da mi jih JB poskenira samo takrat, če predhodno v priljubljenih mapo tudi odprem.
It should mount the folder automaticaly before scan. Which version of jukebox?

misek je izjavil:

RudeBw je izjavil:

Potem sem ugotovil, da mi jih JB poskenira samo takrat, če predhodno v priljubljenih mapo tudi odprem.
It should mount the folder automaticaly before scan. Which version of jukebox?

Verzija JB je zadnja, vsaj mislim tako (1.30) in ne, očitno ni automatskega mountanja. Sem poskusil tudi preko web JB-ja, kjer ponuja automatsko mountanje, a tudi to je brez uspeha.

Ahiles ::

A kdo ve kako je z youtube HD sem zasledu na forumu da nej bi podpiral po novem HD sem z beto20 mal gledal pa mal dvomim da izbere 1080 kvecjemu kaksn 480 a obstaja kje kaksna nastavitev da mu določis da nej 1080 streem izbere?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ahiles ()

zee ::

So na Xtreamerju že zrihtali sinhronizacijo z NTP strežniki? Malo debilno je namreč leta 2010 imeti datoteke z letnico 2000 (default na Xtreamerju).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

rs1975 ::

sem danes naložil nov fFW in inštaliral JB. imam pa nekaj vprašanj v zvezi z njim:
1. sam imam že od preje spisek filmov v arhivu narejen z programom Art Movie Catalog, v katerem so v enem .xlm fajlu zbrani vsi filmi. tu sem si zraven vsakega filma uredil v slovenskem jeziku kratek opis filmov. ali je možno kako ta .xml fajl naložiti v JB? vem, da je varianta, da bi preko http strani pri vsakem filmu zamenjal obstoječi opis, vendar je to zamudno...(cca. 500 filmov)
2. opazil sem, da pri nekaterih filmih JB povleče iz baze napačne podatke. primer: za film Nine (2009) on povleče animirani film 9 (2009). se da kako to ročno popraviti?

zee je izjavil:

So na Xtreamerju že zrihtali sinhronizacijo z NTP strežniki? Malo debilno je namreč leta 2010 imeti datoteke z letnico 2000 (default na Xtreamerju).

So.

rs1975 je izjavil:

2. opazil sem, da pri nekaterih filmih JB povleče iz baze napačne podatke. primer: za film Nine (2009) on povleče animirani film 9 (2009). se da kako to ročno popraviti?

http://ip-od-xtreamerja/jukebox (web server mora biti na X omogočen)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Folk je zasul forum z različnimi JB bugi, tko da kaže, da bodo morali zavleči uradni 2.4 release še vsaj kakšen teden ali dva.

zee ::

@gregyk:
zee je danes ob 10:53:22 izjavil:

So.

Hvala. Bom nadgradil FW (trenutno na 2.2).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zaradi številnih težav sem naredil emergency upgrade zadnjega FW-ja (2.40b29. Mislim sem, da bom stem rešil problem izginjanja slik v JB ob ponovnem zagonu XT-ja. Sedaj pa sploh več ne vidim omrežnih deljenih diskov iz PC-ja, ki bi jih dal med priljubljene. Prav tako mi ne pusti mountat map, ki bi jih sharal preko NFS strežnika. Skratka čista polomija. JB sem ponovno downloadal in potrdil inštalacijo, ki je zamrznila, tako, da je bilo potrebno resetirat XT-ja. Ob ponovnem zagonu pa mi pri ponovnem poskusu dovnloada javi, a ni nove verzije, kot da je JB že inštaliran. Ob vsem tem mi je vedno bolj jasno, da bo treba it nazaj na FW z verzijo 2.3. Tam je vse delalo dokaj solidno.

uvz123 ::

astras je izjavil:

To kar se pa dodaja zraven (razni dodatki) so pa samo dodatki in nic drugega. Za to kar je Xtreamer namenjen opravlja odlicno že od prvega FW naprej!!!

Ali ti sploh kdaj prebereš za sabo? Najbrž ne, drugače bi opazil, da pišeš traparije! (nočem se spuščat na osebni nivo, vendar take izjave me pa pogrejejo)

To niso nobeni dodatki! To bi moralo biti "out of the box" in to že eno leto nazaj! Ravno tako kot bi moral biti HD audio v prvih verzija XTja, sedaj se pa izgovarjajo na Realtek!

astras ::

1 leto nazaj ti nisi vedel kaj je Xtreamer pa zdaj nekaj tu nabijas poste s tem da nekaj ni narejeno tako kot bi moralo biti... ne razumem zakaj se sploh razburjas nad takimi stvarmi...

Xtreamer pa NI BIL promoviran z JukeBOxom, tako da ni bilo to misljeno OUT OF THE BOX!!!

v vsakem primeru ta zadeva je blizu konca in vso razburjanje je odvec
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Zgodovina sprememb…

• spremenil: astras ()

OldSkul ::

RudeBw je izjavil:

Zaradi številnih težav sem naredil emergency upgrade zadnjega FW-ja (2.40b29. Mislim sem, da bom stem rešil problem izginjanja slik v JB ob ponovnem zagonu XT-ja. Sedaj pa sploh več ne vidim omrežnih deljenih diskov iz PC-ja, ki bi jih dal med priljubljene. Prav tako mi ne pusti mountat map, ki bi jih sharal preko NFS strežnika. Skratka čista polomija. JB sem ponovno downloadal in potrdil inštalacijo, ki je zamrznila, tako, da je bilo potrebno resetirat XT-ja. Ob ponovnem zagonu pa mi pri ponovnem poskusu dovnloada javi, a ni nove verzije, kot da je JB že inštaliran. Ob vsem tem mi je vedno bolj jasno, da bo treba it nazaj na FW z verzijo 2.3. Tam je vse delalo dokaj solidno.

Jst tud ne morem dat med priljubljene moj Synology NAS. Glede na to koliko časa so imeli za izpopolnitev firmweareja (ko so čakali na jukebox), sem razočaran.

Xtreamer pa NI BIL promoviran z JukeBOxom, tako da ni bilo to misljeno OUT OF THE BOX!!!

Šaljivec, se vidi, da jih prodajaš. Ti bi bil dober za njihov marketinški stroj.

Xtreamer je bil oglaševan z vsemi teoretično možnimi funckijami že od junija lani. Za jukebox je od prvega dne bil prikazan opis in pa slike (cel interaktiven wall poln slik jukeboxa), kako lepo zadeva funkcionira. HD-audio, open source, ad-hoc (pravzaprav kar kompleten wireless, kar lepo kaže tudi to, da je Xtreamer nad antenami kar obupal), to so samo še nekatere funkcije, ki bi naj bile out of the box.
To je ravno tisti njihov marketing. In nato so seveda vse te stvari napovedovali za vsak naslednji firmware in če upoštevaš še vse ostale laži, ki si sledijo tedensko, se jih je nabralo že milijon..

Darwin, uvz123 - prav imata
lp vsem

telexdell ::

Nekateri so pa zares dobri. Nekdo se jim kar naprej laže in ne izpolnjuje obljub sami pa še kar vztrajajo pri njihovih izdelkih. Sam bi dal lepo oglas in tak izdelek poskušal prodati, in se naslednjič od daleč ognil take firme, ne pa biti zagrenjen in jezen celo svoje življenje.
Sam sem probal famozni JB, pa me ni kaj prida navdušil. Primeren je mogoče za hvaljenje pred prijatelji. Sam še vedno grem raje direktno na interni ali mrežni disk in izberem film, kateri želim gledati. O kvaliteti filma pa se itak prepričam preden ga kupim.
TrueHD napravica pretvori v 5.1 zvok in torej lahko gledaš takšne filme, če sploh katerega s tako posnetim zvokom najdeš za kupiti. Sam bi se pa počutil malo nelagodno, da bi prijateljem kazal več tisoč EUR vreden 7.1 sistem poleg pa bi stala Xtreamerjeva plastična škatlica.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Ali mogoče komu, ki ima shareane mapa iz PC-ja, JB deluje v redu? Ali tudi ostalim slike izginejo po ponovnem zagonu XT-ja, medtem ko ostale informacije o filmu ostanejo? Sam sem poskusil namestit tudi emergency FW 2.40b20, pa ista težava. Mislim, da je krivo to, da XT ob zagonu ne naredi automounta sharanih diskov. To bi se po mojem dalo relativno enostavno rešit, samo žal tega sam ne znam.

goyts ::

vprašanje: nenadoma mi je nehal predvajati flac - kakšna ideja?

flac2mp3 :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: novitibo ()

ja, vem, da lahko konvertiram, samo potem imam za en teden dela, mene zanima ZAKAJ, ker je do dveh dni nazaj predvajal normalno, pa včeraj mi ni hotel predvajati določene MKV 720p datoteke, vse ostale pa normalno - ali bo začel izbirati, kaj bi in kaj ne heh

kateri fw? je bila kaksna druga sprememba? kam je xtreamer priklopljen? tv, receiver?
lp

2.3.1, priklopljen prek HDMI na TV in optika na receiver, nobene spremembe

goyts je izjavil:

2.3.1, priklopljen prek HDMI na TV in optika na receiver, nobene spremembe

Ponovno namesti FW, najbolje da "emergency" varianto.

yp, emergency ...
po ta novi beti mi je začel X delat kot žmigavec: prižgal se je in sam resetiral, prižgal se je in sam resetiral, prižgal se je in sam resetiral,...

sem ga kr z 2.3.1. emergency stabiliziral in do nadalnjega ignoriram beta fw edicije!
««
75 / 105
»»