» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
73 / 105
»»

svejk ::

Mišek saj veš, da sem redko kdaj kaj pošinfal....sem pa res zdajle nekaj mesecev bil odsoten s tega foruma, ker je cel kup slamanja....Ti vidim, da si še vedno priden v tisti temi o IP TV...pohvalno....moram spet po dolgem času to preizkusit....;) pač postaja toplo pa TV ni več tako aktualen ....

RuN ::

@misek

A ti maš tudi slabe kritika nad betami ?

OLIva ::

MovieJukeBox - a je to kr tko zraven, a nej bi to tud kej delalo ?
" You have to run webservier this and this... " - WTF ?!

misek ::

@RuN, jaz že ne, saj sem bil zraven pri nekaterih ;)

Jukebox bo v fw 2.4. Ne vem pa še ali bo dostop iz main menija ali iz menija Live. Še ni dorečeno.

RuN ::

Jaoo, kaj delajo. Še nekaterih stvari sploh nimajo dorečenih, ta Jukebox pa reklamirajo že od samega začetka prodaje prvih XT-jev.

misek je izjavil:

@RuN, jaz že ne, saj sem bil zraven pri nekaterih ;)

Jukebox bo v fw 2.4. Ne vem pa še ali bo dostop iz main menija ali iz menija Live. Še ni dorečeno.

torej Mišek bo Jukebox kaj kmalu v b različici?

Bo, bo. Od ponedeljka se delajo optimizacije na hitrosti. Celoten team dela od jutra do večera, pa še ponoči.

misek je izjavil:

Bo, bo. Od ponedeljka se delajo optimizacije na hitrosti. Celoten team dela od jutra do večera, pa še ponoči.

super....mišek si ti tudi v razvoju?
ideje imaš namreč hude, znanje linuxa tudi očitno?

Sem zraven ja (vendar samo Linux sistemska podpora). V PHP kodirajo drugi.
Idej je en kup, samo filozofija firme je pač taka kot je. Lahko bi naredili čuda, vendar...

hja nova beta ze ima MJB gumb...vendar se ni nic spodaj....oziroma nekaj napol....pa tudi skine se bo ocitno dal dodajat....super ;)

aha in dobili smo iradio.....no ena fajn novost ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svejk ()

eos ::

kdaj (če sploh) lahko pričakujemo za xtreamer kakšne zoom možnosti (16:9, fit to screen itd.)?? Zame je to ena večjih pomanjkljivosti.

DarwiN ::

Folk jih za tole (predvsem za fit to screen) nenohno prosi že več kot leto dni.. Žal r&d team tega ni sposoben omogočiti.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

no dobro zakaj pa potrebuješ preklop med formati?
ali ne omogoča tega že sam TV...??

Nope, preko HDMIja na X-u ne špila tista funkcija. Vsaj večini ne, če sploh komu?..

OldSkul ::

na panasonic plazmah špila ;)

Ahiles ::

Polek fit to screen manka se podpora HD youtube ker ko gledas zadevo na 42"LCDju en hd film potem pa prižges youtube zmazk 100x100 ti kar slabo pride.

Pa če maš kakšen mkv z vobsubi zedeva krešne player in se zadeva resetira.

In koker sem bral forume skor ni upanja da bi kero kol zadevo dodal/popravil.

Za vobsube so rekl da so si pač uni krivi k nestandardne hd sube dodajajo zravn za HD youtube pa da ni/nebo hardware podpore(kao krivec realtek).

novitibo ::

HD youtube mora Xtreamer plačat dodatno, za1x še ni

OldSkul je izjavil:

na panasonic plazmah špila ;)

Jo imam sam in ne špila... "samodejno", torej fit to screen ne špila, pri čemer mora sam zaznat do kje sega slika.
Ostali formati špilajo ja, ampak so neuporabni, ko pa moraš vsakič sam nastavit, isto kot zoom na xtreamerju.

RudeBw ::

Danes sem probal predvajat navaden Audio CD preko Xtreamerja in na moje veliko presenečenje ugotovil, da tega formata (CDA) sploh ne pozna. To se mi zdi pa totalno nesprejemljivo. Če se motim, naj me kdo popravi in mi prosim sporoči, kako audio CD pripravit do delovanja na XT-ju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RudeBw ()

zee ::

Zripaj ga.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

zee je izjavil:

Zripaj ga.

No ta je pa vrhunska. Zdaj bom namesto tega, da vstavim cd, ripal celo kolekcijo starih audio cd-jev. To, da ni podpore za kakšen bolj eksotičen audio format mi je še jasno, da pa ne pozna .cda se mi pa zdi res začetniška napaka.
@misek: kolikor vem, si ti na vezi z XT-jevimi razvijalci, zato bi te prosil, če lahko posreduješ, da se uredi podpora za klasičen audio CD format. To je res čisto osnovna funkcija, ki ne bi smela manjkati.

Ahiles ::

Pa mogoče še gramofonske plošče?

Sem enemu naročil naj zadevo sproba pa javim. On je trdil da dela. Bomo videli ;)

Hvala misek za tvoj trud, tudi jaz upam, da bo to delalo.

Novi FW !
A se kermu dogaja, da občasno X navadnega jpg formata ne zna kazat - invalid file pokaže pa take traparije.
Obenem tud .mkv ne dela pravilno, pa z ext podnapisi so tud težave.

OLIva je izjavil:

Novi FW ! ...?

Keri FW pa uporabljaš? Meni 2.3.1 deluje v redu.

Blazz ::

kot sem že napisal, mkvji od kakih čudnih grup (ala flawl3ss itd.) ne delujejo, ker so problemi z DTSMA ali pa celo s kakim video kodiranjem samega filma. Do sedaj vsi mkvji narejeni po 'scenskih pravilih' delujejo brez problema.

z ext. podnapisi jaz še nisem imel težav, delajo prav pri vseh serijah/filmih k jih gledam.

laguna ::

Pozdravljeni

V temi na tem naslovu

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

zadnja dva posta od ASPIRW

sem zasledil switch CNP-D05P (petportno stikalo znamke Canyon stane cca. 13,00 EUR) in me zanima, ali bo 100% delovalo, da bi v switch pripeljal dva signala data (internet) in video (iptv tus telekom) in ga priklopil na XT? Torej, da bi imel dva signala v EXT preko lan (ne brezžično - ali pa tudi to bi lahko????) in če mi potem avtomatsko preklaplja med internetom in IPTV na XT brez mojega posredovanja - torej nekje v ozadju bi sam zaznal ali rabim internet ali pa IPTV signal.

LP
lagunaaaa

laguna ::

Pozdravljeni

Mišek ali bi lahko posredoval spodnje RSS naslove ASPIRU na uradnem forumu, kjer ureja xtreamer live prilagojen za Slovenijo. Spodaj so podcasti od 24ur, katere bi bilo lepo vključiti v xtreamer live za Slovenijo.

http://rss.24ur.com/podcast_lastnews.xml
Najaktualnejše video novice 24ur.com

http://rss.24ur.com/podcast_articles.xml
Video članki 24ur.com

http://rss.24ur.com/podcast_emissions.x...
Oddaje 24ur.com

Lep pozdrav
lagunaaaa

telexdell ::

laguna je izjavil:

Pozdravljeni

V temi na tem naslovu

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

zadnja dva posta od ASPIRW

sem zasledil switch CNP-D05P (petportno stikalo znamke Canyon stane cca. 13,00 EUR) in me zanima, ali bo 100% delovalo, da bi v switch pripeljal dva signala data (internet) in video (iptv tus telekom) in ga priklopil na XT? Torej, da bi imel dva signala v EXT preko lan (ne brezžično - ali pa tudi to bi lahko????) in če mi potem avtomatsko preklaplja med internetom in IPTV na XT brez mojega posredovanja - torej nekje v ozadju bi sam zaznal ali rabim internet ali pa IPTV signal.

LP

Sam imam na podoben način povezan Xtreamer in dva prenosnika. Pa povsod dela internet in IPTV popolnoma avtomatsko. Imam pa na Xtreamerju Miškovo skripto 4.1.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

kmetek ::

Čudna fora, kar naenkrat ne morem dostopati od mojega PCja, kjer imam router do Xtreamerja.

Še bolj čudno, pa to, ko dodam nekaj map v sharing, mi vsebina xtreamer ne vidi.

Kaj bi lahko bilo?

misek je izjavil:

Sem enemu naročil naj zadevo sproba pa javim. On je trdil da dela. Bomo videli ;)

Je mogoče že kaj znanega v zvezi s podporo CD Audio formatu?

kmetek @:takih for je not kr nekej, brez dodatnih nastavitev zadeva
naslednji dan deluje ali pa ne, pač kakor kdaj. Bug-ov še kar nekaj očitno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OLIva ()

Nimkapu ::

kmetek: meni je pomagalo, da sem nanovo naredil share in xtreamer userja

L.P. Črt

@kmetek: težavo, kot jo imaš, sem rešil z nadgradnjo fw-ja oziroma sem povozil prejšnjega z emergency verzijo in je spet vse delovalo.

bom nadgradil potem, imam 2.3.1 če se ne motim.

a fora je, da vsebino "share" datotek na drugem disku normalno dela....hehe

Moja varianta pa je bila taka, da sem imel na enem računalniku dva sistema in iz obeh sharane iste mape. Naenkrat pa XT ni več prepoznal enega userja, z drugim je še vedno vse delovalo brezhibno. Po ponovni namestitvi FW-ja je XT spet pravilno prepoznal oba sistema (userja) in sedaj vse dela, kot treba.

a dam zadnjo beto?

kmetek je izjavil:

a dam zadnjo beto?

ja dej no ;)

mitko25 ::

Fantje, imam majhen problemček.
Pri predvajanju filmov iz usb diska mi na začetku predvajanja napiše ''neznana start koda'' in potem film malo zašteka, zatem pa ga začne normalno predvajat.Ta zadeva mi dela pri 80% vseh filmov.Zanima me, če ima še kdo takšne težave? Imam naloženo beto verzijo 2.4 10, vendar mi je tudi pri uradni 2.3.1 to delalo. Vem pa, da mi pred časom tega ni počelo.
Hvala za odgovor.

sem dal zadnjo beto pa nič ne pomaga.

krneki :P

kmetek je izjavil:

sem dal zadnjo beto pa nič ne pomaga.

Potem pa res poskusi z novim uporabniškim profilom in ustvarjanjem Share datotek ...

zgleda da moraš guest dodati tudi v security tabu?

Res fora no, drugi disk - zunanji - z njega share-a ok.

to je bilo, še security tab naštimat userje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

JayDee ::

V share tabu naštimaš, kdo ima oddaljen dostop do datotek. V security tabu pa moraš naštimat, kdo nasploh ima dostop do datotek.
Torej, če je v security tabu nek user, ni pa v sharing tabu, bo lahko samo lokalno dostopal. Če pa je v sharing tabu, ne pa v security tabu, pa ne bo mogel sploh dostopat...

Če si z zunanjega diska share-a ok, je mogoče zunanji disk FAT32, kjer teh zadev s security ni, notranji disk imaš pa NTFS in moraš tut security naštimat.

RudeBwai, je znanec sprobal predvajanje audio CD-ja z zunanjega pogona in mu je zadevo predvajalo. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe pri tebi.

jaydee: točno to je bilo, notranji je ntfs in treba še security :P

goyts ::

mišek, z zunanjega mogoče samo ne vidim fore, ker imam DVD priključen na ojačevalec, s PCja pa ne predvaja

misek je izjavil:

RudeBwai, je znanec sprobal predvajanje audio CD-ja z zunanjega pogona in mu je zadevo predvajalo. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe pri tebi.

Ne vem točno kaj naj bi ta zunanji pogon točno pomenil, mogoče zunanji USB DVD pogon? Sam imam preko PC-ja share-ana dva DVD pogona, ki DVD-je, DivX-e in vse ostale multimedijske datoteke predvajata, kot je treba. Audio CD-ja pa enostavno ne prepozna oziroma zgleda, kot da v pogonu sploh ne bi bilo ploščka. V čem bi lahko bil problem.

clix ::

Da ni kakšna zaščita proti kopiranju?

clix je izjavil:

Da ni kakšna zaščita proti kopiranju?

To po mojem ni razlog, sicer bi tudi DVD-ji ne delovali, pa tam vse štima.
««
73 / 105
»»