» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
72 / 105
»»

Blazz ::

a pa je tale beta8 blizu RCju al ne?

aja pa link ne dela, vedno mi na 59% zašteka download :S

clancy ::

Nekaj me zanima glede Jukeboxa.
Koliko sem videl po screenih in če se ne motim je to ene vrste "videoteka" za filme. Za vsak film posebej so lepo prikazani coverji, opisi in ocene filma. Ali to pomeni, da si bom moral za vsak film posebej sam iskat opise, coverje pa te fore, ali to Xtreamer sam poišče preko interneta?

misek ::

Če prav vem boš lahko delal na roke (ali vsaj delno), je pa jukebox zasnovan tako, da bo znal vse sam poiskati iz javnih baz, kot je imdb in podobne.

marS ::

Jaz nimam na xtreamerju nobenga diska ampak vse gledam iz šeranega pc-ja. Bo tale jukebox znal to predvajat?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Mislim da ja. Boš pa potreboval USB ključek, kamor ga boš namestil.

Xtreamer JukeBox Translations: http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Kdor se spozna lahko pomaga prevesti izraze za JukeBox v slovenščino ;)

Hvala gregyk!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

novitibo ::

koliko dni še do fw3.0?

uvz123 ::

Vsak dan smo en dan bližje!;)

Sicer pa, kako pa naj izdajo novo verzijo, če se bolj malo ukvarjajo s FW... raje kar naprej šraufajo forum in ban-ajo uporabnike, ki se pritožujejo! Njihov odnos je v p*!

azeed ::

tudi smrti smo vsak dan bližje. vprašanje kaj bo prej...
You gotta say YES to another excess!!!

serafko ::

Ali ura na tej strani stoji, tale dva posta nad mojim sta že 4 dni označena, da sta od 'včeraj'.

No, takoj ko sem komentiral uro, sta se pa spremenila n 3. junij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: serafko ()

DarwiN ::

uvz123 je izjavil:

... raje kar naprej šraufajo forum in ban-ajo uporabnike, ki se pritožujejo! Njihov odnos je v p*!

You have been banned from this board until Thu Jul 01, 2010 4:10 pm.
Reason given for ban: Breaking forum rules

Tako misliš? :))

Tile so na meji kriminala ja. Saj ne morem biti tiho ob vsem tem nategovanju, kljub temu, da še vedno velja, da je X vreden nakupa.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

novitibo ::

pol pa kupi Hyundai-Daewoo media player in imej fw 0.9 beta firmware forever, če nisi zadovoljen z X!
mularija...;(

astras ::

hehehehe...
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

RudeBw ::

novitibo je izjavil:

pol pa kupi Hyundai-Daewoo media player in imej fw 0.9 beta firmware forever, če nisi zadovoljen z X!
mularija...;(

No ja, kot, da je na trgu edina alternativa X-u samo Hyundai. Obstajajo tudi drugi zelo kvalitetni predvajalniki, NMT-ji itd. Osebno pa tudi sam ocenjujem delo XT-jevih software-ašev zelo skromno. V resnici bi v enem letu brez pomoči zunanjih entuziastov (med njimi prav gotovo tudi naš misek) verjetno tudi pri XT-ju imeli še vedno kakšno začetno beta verzijo FW-ja. Edino kar me tolaži in navdaja z upanjem je zavzeto delo zunanjih mojstrov.

marS ::

mah... brez veze to premlevanje... ko sem pred kake 3/4 leta kupil xtreamerja sem ga zato, ker - je imel mrežno podporo, predvajal vse medije in vse formate in proti drugim NMTjem bil še enkrat cenejši. in to je to. deluje k urca, iz dnevne sobe sem odstranil vso navlako razen TVja in zvočnikov in xtja. kaj bo z fw in kdaj...me sploh ne zanima....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Nimkapu ::

marS je izjavil:

mah... brez veze to premlevanje... ko sem pred kake 3/4 leta kupil xtreamerja sem ga zato, ker - je imel mrežno podporo, predvajal vse medije in vse formate in proti drugim NMTjem bil še enkrat cenejši. in to je to. deluje k urca, iz dnevne sobe sem odstranil vso navlako razen TVja in zvočnikov in xtja. kaj bo z fw in kdaj...me sploh ne zanima....

Točno tko :)

L.P. Črt

urosh ::

+1

DarwiN ::

Saj tu se vsi strinjamo, da je Xtreamer kul napravca. Brez dvoma, vednar predvsem po zaslugi malo nižje cene in pa realtekovega čipa, ki je zmožen predvajati vse.

Hudič je njihov marketing, nategovanje in laži. Hudič je, če si kupil zadevo zaradi Ad-hoc mrežne WIFI povezave. Jukebox prodajajo in obljubljajo že več kot leto dni. Na strani imajo vse od začetka prikazano kako lepo deluje na Xtremerju, na koncu bo ga skupnost morala sama narediti.
Popoln open source in posledično mali milijon bombončkov, kot je bilo obljubljeno takoj od začetka, bi popeljal Xtreamerja v nebesa, vendar na žalost je tudi to izpadlo kot nateg.
Software za tisto cheap WIFI antenco enostavno niso sposobni narediti kot se šika. Sem imel več mesecev anketo, ki je pokazala, da je WIFI uporaben in stabilen samo za ~10% hard core uporabnikov.
Da HD audia sploh ne omenjam.

Praktično vsak teden nova laž, nova obljuba in nov nateg, ki privabi nove kupce. Samo ta neiskren odnos je problem.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

urosh ::

čito tak, moja 2 evra - jaz sem ga kupil čisto na začetku v namene predvajanja glasbe in gledanja filmov. In to mi dela vse. Je na kablu in nimam nobenih težav. Naknadno sem tudi kupil etrayz (bil eden prvih, ki smo ga dobili) in od kar sem s pomočjo hijackerja naložil gor transmission za torrente nimam nobenih pripomb. Dela mi točno to, za kar sem ga kupil in to dela odlično.
Res, da so našteli kar nekaj "featuer-jev", ki jih še kar ni in ni na spregled, a po resnici povedano (vsaj kar se mene tiče) jih niti ne pogrešam. Mogoče pa, ko jih bom začel uporabljati, se bom vprašal "kako sem lahko do sedaj brez tega živel", a zaenkrat se ne.

lp

Moje mnenje je podobno kot ga ima urosh. A vseeno se zavedam da so določeni ljudje kupili zadevo ravno zaradi teh featurjev, ki meni osebno pač niso pomembni. Nimamo vsi enakih preferenc.

G-Rega ::

Nekaj bi vprašal, čeprav bom mogoče izpadel kot en butel. Na Xtreamerju 2.3.1 namreč ne najdem funkcije za nastavit sistemski datum in uro. Stare verzije so to imele. Sem imel naložen XMP, pa mi ni delal posodabljanja ure, prav tako ne IPTV snemalnik. A kdo lahko pomaga?

psytoma ::

Tudi jaz imam eno čisto praktično vprašanje. Mi bo xtreamer predvajal ta release

U2 360 Degrees at the Rose Bowl - Blu-Ray - 1080p - AVC - [DDR]

Source..............[ Blu-ray 50GB ]
| Ripper..............[ MikeKhan ]
| Runtime.............[ 4:11:00 (approx) ]
| Resolution..........[ 1920x1080 ]
| Framerate...........[ 29.970 FPS ]
| BR Disc Size........[ 40.2 GB ]

| Video Codec.........[ AVC ]

Audio Info..........[ 1. LPCM 5.1 ]

3. DTS-MA 5.1

telexdell ::

Priznam, da ne vem. Glede na stream tam 22Mb/s pa domnevam, da bi ga moral. Vsaj z diska ali kabelske povezave.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

format kot sam pa odpre ?

psytoma je izjavil:

format kot sam pa odpre ?

Če imaš kak krajši trailer, dolžine nekaj 10 MB prilepi link, pa ga lahko preverim. Drugače pa sam dobim datoteko in če je XT ne predvaja dobim drugo. Nikoli še nisem podrobneje preverjal avdio in video zapisov. Je pa res, da mi do sedaj nista delali le dve datoteki, kateri sta imeli neke 3 warp točke namesto le ene. In je res tudi, da nikoli nisem poskušal datotek takšnega streama kot je tvoj.

astras ::

blueray ima naceloma nekje notri m2ts datoteke.. in le te lahko z Xtreamerjem predvajas... preverjeno
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

bom poiskusil, samo še moram prej 40gb dl ker ni sampla

lukar ::

Kdo ve, kaj je treba pri kombinaciji Panasonic G20 plazma in Xtreamer (pro) nastavit, da ne bo XT vedno, ko prižgem TV, prevzel signala? Vedno skoči na HDMI. Rad bi tja preklapljal sam, ko hočem, sicer pa naj se zbudi tam, kjer je bil nazadnje. Na XT mi laufa transmission in ga pač ne ugašam. Sklepam, da tukaj ni razlike med XT in XTPro.

G-Rega ::

A res noben nima podatka kako nastaviti datum in čas na Xtreamerju 2.3.1?

G-Rega, potrebuješ XMP (Xtreamer mod pack). Mislim da z njim gre. Sicer pa v naslednjem fw to pride integrirano.

misek je izjavil:

G-Rega, potrebuješ XMP (Xtreamer mod pack). Mislim da z njim gre. Sicer pa v naslednjem fw to pride integrirano.

Misek imaš ti, kateri so bolj pri "koritu" kakšno informacijo glede movie jukeboxa (baje so celo odstranili temo iz foruma?!), ali mogoče glede FW 3.xx? Ne, da bi to življenjsko rabil ampak bolj iz firbca.
Sam moram priznati, da mi je nova oblika foruma precej tuja. Tako sem se (po domače) malo izgubil in nisem več na tekočem z načrti in potekom aktivnosti. Najbolj pa me moti, da s klikom ne pridem na prvi neprebrani post v določeni temi (mogoče ta možnost obstaja a je še nisem odkril).

Jukebox bo zelo kmalu. Je v zaključni fazi. Malo prej sem gledal screenshote. Tema pa ni umaknjena ampak samo zaklenjena. Še vedno je an forumu. Za fw v3 pa ne vem.

Matko ::

FW 2.4b9
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...

opisa sprememb NI

Matko je izjavil:

opisa sprememb NI
Ker so samo sistemske za potrebe jukeboxa.
Tule je pa dober komentar na vse te fw izdaje: http://www.iboum.com/pr/XTREAMER.php

Pozdravljeni,

rad bi pripravil RSS za gledanje kanalov iz tega spiska http://www.novisf.com/wbb3/satelitski-r...

Recimo SLO2 (lahko gledate nogometne tekme v tujini): http://89.212.147.100:8080/stream/?chan...

Žal ga Xtreamer ne predvaja, saj ni v pravem container-ju (MPEG-TS).

Mediainfo vrne tole:
General
ID : 4BC7
Complete name : slo2live_test.avi
Format : MPEG-TS
File size : 1.66 MiB
Duration : 12s 948ms
Overall bit rate : 1 076 Kbps

Video
ID : 69 (0x45)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Baseline@L4.1
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 3 frames
Duration : 12s 960ms
Width : 704 pixels
Height : 400 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive

Audio
ID : 68 (0x44)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : No
Muxing mode : ADTS
Duration : 13s 212ms
Bit rate mode : Variable
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Video delay : -243ms
Če ima kdo kakšno idejo kako ga on-the-fly pretvoriti na Linuxu (pravzaprav na Xtreamerju) naj mi sporoči. Ne sme pa biti prekodiranja, saj je CPU za to prepočasen.

Pa še info glede jukeboxa (upam da ne bom kaznovan za to 8-O): pripravlja se verzija za Xtreamer R&D, ki ga bodo optimizirali. Torej bo na voljo v kratkem (2 tedna?).

Ja, danes so pa naši nogometaši dali vetra mojemu Xtreamerju. Obrate venta imam naštimana tam okrog 110, tekmo sem hotel gledati v HD streamu in zvok preko ojačevalnika. Zunaj, še bolj pa v dnevni peklensko vroče. Nekje v 70 minuti se mi je XT enostavno resetiral, tako da sem konec našega uspeha dočakal s Sagemom in nadomestkom od zvoka preko TV.
Če bodo naši nadaljevali tako, si bom reso moral omisliti kakšen Kaza ali vsaj obrate venta dati na max.

Matko ::

@misek podpora za NTP je že uradna, kaj pa ugašanje HDD?

Matko, ja, NTP je definitivno noter, ker je potreben za delovanje jukeboxa. Za njegovo delovanje pa sporoči, ko ga boš uporabljal.
Za ugašanje diskov pa nič ne vem.

joze67 ::

@telexdell, si imel pač vsaj malo sreče (glede na igro bi bilo bolje, če bi se resetiral okoli 7. minute). Pri meni je vdano predvajal do konca (XT z neuradnim (prvim) pasivnim hlajenjem, brez diska).

laguna ::

Pozdravljeni

Misek, tu je povezavo do xxxl strani na metafeeds.com, mislim da je to ista povezava, kot jo ti iščeš, preveri.

Z XT ta povezava ne dela, saj je kodirano z WMV, delala bo z novim FW, dela pa na računalniku z xtfeedom.

http://www.metafeeds.com/channel/xxx-li...

LP
lagunaaaa

svejk ::

Matko je izjavil:

FW 2.4b9
http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...

opisa sprememb NI

opa nekaj popravkov pa je....prva ki mi je padla v oči so ročno uploadanje podnapisov....
druga zadeva pa je baza medijev, ki si jih extreamer ustvari...sicer kje bi to uporabil ne vem ;)
nič novega pa v internet svetu....kak browser in email bi prav prišel ;)

svejk, nasledn FW bo prinesel xtreamer sensing. XT bo zaznaval recimo če boš žejen in ti bo avtomatsko poklical ženo da ti ga prnese.... ne se hecat no z emailom no lol.. eni hočte pa iz NMTja za 100 eur narest HAL 9000....

Blazz je izjavil:

svejk, nasledn FW bo prinesel xtreamer sensing. XT bo zaznaval recimo če boš žejen in ti bo avtomatsko poklical ženo da ti ga prnese.... ne se hecat no z emailom no lol.. eni hočte pa iz NMTja za 100 eur narest HAL 9000....

ja Blaz kaj pa je enemu linuxu poslat se mail ven...to pa res ni nek big deal ;)

RuN ::

Je kdo že probal te nove bete verzije 2.4 ?

Seveda. Ta zadnjo v10.

misek je izjavil:

Seveda. Ta zadnjo v10.

in kako zgleda mišek....boš objavil kak linkec ponesreči ;)

RuN ::

@svejk

ponesreći :P

RuN je izjavil:

@svejk

ponesreći :P

no bom potestiral še tega danes popoldan ;)
upam, da so še kaj dodelali....ker so v vsakem kar dodali nekaj bombončkov ;)

svejk, očitno si ti prvi, ki nima samo kritike nad temi betami ;)
««
72 / 105
»»