» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
70 / 105
»»

OLIva ::

laguna@: ne vem kje je fora, tud pri meni naredi črn ekran, pa gre poj enkrat noter - včasih pa pod istimi pogoji takoj. Kle mora bit en bug problem.

mayhem ::

Pozdravljeni...............

Do sedaj sem gledal na XT vse in je delalo tekoče tudi 720p in 1080p sedaj sem pa povlekel in torrenta nekaj 1080p filmov pa se kar zatika ali pa nima film glasa.na računalniku delije vse brez problemov.
Film ima pa 45,5 GB nekateri 11 ali 8 GB .Zanima me ali kateremu izmed vas tudi zatika bluray filme HD.

Imam pa povezano prek kabla na pc iz katerega sheram filme.
Vse ostalo deluje ..mislite,da je zaradi velikosti filma,ki ne prenese kabel hitrosti no nevem zakaj bi to zatikanje bilo.

Hvala vnaprej
Lep pozdrav.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mayhem ()

D-PaX ::

mayhem je izjavil:

Vse ostalo deluje ..mislite,da je zaradi velikosti filma,ki ne prenese kabel hitrosti no nevem zakaj bi to zatikanje bilo.

Hvala vnaprej

kopiraj na prenosni disk, pa potem priklopi prenosni disk v xtreamerja pa ne bo nič štekalo :)
Paxy

mayhem ::

D-PaX je izjavil:

mayhem je izjavil:

Hvala vnaprej

kopiraj na prenosni disk, pa potem priklopi prenosni disk v xtreamerja pa ne bo nič štekalo :)

A v tem je potem fora prenos podatkov je slab iz zunanjega diska direkt v xtreamer bo vredu.

No bom probal pa poročal....

Hvala
Lep pozdrav.....

D-PaX ::

Pomoč
Xtreamer Live!
meni napiše 404 ne najdem.
potegno sem live9.zip pa odpakiral na usb ključek pa dal usb v xtreamer pa šel na net/xtreamer live!

Please keep in mind that our R&D is working on ver3 firmware and this release was created mainly to test new features.

Download

http://gator884.hostgator.com/~xtreamer ... _2.3.1.zip

Download and installation instructions:

1. Download the file.
2. Save the file on your computer (any directory) and unzip\unrar it.
3. Copy XTR file to a USB memory stick (formatted FAT32) and use the USB host port on your Xtreamer.
3. Turn on your Xtreamer and navigate to the SETTINGS -> SYSTEM menu options.
4. Find and select the FIRMWARE UPGRADE option
5. Navigate to the USB memory attached to your Xtreamer containing the firmware update file.

PLEASE NOTE: We do not recommend to upgrade the firmware via your network shared folders, as a loss in connection to the network could cause a break in the firmware upgrade process.

7. Once you have located the file, highlight the file and press ENTER on your remote to begin the upgrade process.
8. The Xtreamer will reboot and the process will be done in matter of few minutes. Once done the Xtreamer will reboot itself.
9. After the process is finished, you may want to do a RESTORE DEFAULT in the SETTINGS menu.

** CAUTION: DO NOT POWER-OFF THE XTREAMER DURING THE FIRMWARE UPGRADE PROCESS **

Release Note Xtreamer ver 2.3.1

Bug fixes:

1. System crash during Flac/Ogg/Wav file playback. Fixed.

2. System crash during playback or navigation in the "Internet" section with an internal HDD formatted by another formatting tool and not by Xtreamer. Fixed

Opazo sem da nimam tega nujnega FW.
Delam točno po teh navodilih in mi ne gre :( uporabljam pa S video kabel.
Emergency Firmware Procedure

http://gator884.hostgator.com/~xtreamer ... ncy231.zip

Before starting the procedure of emergency recovery - Please make sure you are using the AV RCA cables and not HDMI. Some TV HDCP protocols may cause problem to show the procedure on TV.

(1) Download the Xtreamer Emergency file
(2) Extract the file install.img
(3) Format a USB stick FAT32 and copy the "install.img" file to the root.
(4) Disconnect all the cables, remove WIFI antenna and any other USB storage devices. Take the unit out of the electricty power on the wall for 30 minutes. Plug the power in again.
(5) In Remote control, press "Home"(release button) -> "3"(release button) -> "Power"(release button). Press the buttons with a 1 sec pause.

Any other sequence will fail and nothing will happen as the call for this procedure is initiated by HOME button pressed first...

If the firmware is not in the root of the USB the process will fail as the process seek the .img in the USB root.

Process Emergency upgrade should be visible on the screen if done correct.

Please note : After "intro" screen, if system boots without further update procedure, re-try emergency firmware update while powering-off the unit. It means you did not do it in the correct way. PRESS the HOME first and after 3 and after POWER while the unit is OFF.

končno ratalo
Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

Nimkapu ::

Živjo, se popravljam, očitno za ugašanje ni krivo pregrevanje, ampak HD Motorola STB od T-2. Oboje imam preko optike povezano na ojačevalec in če obe napravi lavfata hkrati, se xtreamer v random razmakih sam ugaša.

L.P. Črt

mariosala ::

Fantje,kako se doda podnapis(srt) v m2ts datoteko,da bo delalo na xtreamerju.Najhitrejsa resitev

uvz123 ::

mariosala je izjavil:

Fantje,kako se doda podnapis(srt) v m2ts datoteko,da bo delalo na xtreamerju.Najhitrejsa resitev

Kaj je pa s tem narobe, če bi podtaknil podnapis z istim imenom datoteke kot je ime filma (razen končnice)?

mariosala ::

Ja,pri pearl harbourju dela,pri avatarju pac ne.

Dekinio ::

Pa podpira blueray-e?
Pa kje ga je mogoče najceneje kupit?

astras ::

:D .me ;)
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

uvz123 ::

mariosala je izjavil:

Ja,pri pearl harbourju dela,pri avatarju pac ne.

Dvomim! Preveri, če je podnapis v pravem formatu. Namreč enkrat sem imel jaz tudi podoben problem, ker mi podnapis pri enem filmu nikakor ni hotel delati. VLC in podobni programi so ga pa predvajali brez problema. Po eni uri živčne vojne zakaj ne dela, sem končno ugotovil, da je bil podnapis s končnico SUB, vsebina je bila pa v formatu SRT (oz. obratno). V glavnem XTR je glup in se obeša na končnico, namesto da bi po vsebini ugotovil v katerem formatu je podnapis in ga predvajal ne glede na končnico datoteke!

RudeBw ::

Mi zna kdo raztolmačit, kaj dobim, če Xtreamerjevo anteno zamenjam za tole??
Ali bo to izboljšalo prenos med N routerjem (300Mbps? Ker Xtreamerjeva antena podpira prenose samo do 150 Mbps, tale druga pa do 300 Mbps. Ali pa je finta v zatikanju 1080p filmov kje drugje. Sicer povezava deluje v večini primerov OK, se pa na mestih z največjim bitrate-om pojavi problem zatikanja. In imam občutek, da je ozko grlo prav XT-jeva antena?

laguna ::

Rude BWai - mislim da nič, mogoče boljši in močnejši signal, glede prenosa pa tudi za hd 1080p potrebuješ max prenose do 40Mbps.

LP
lagunaaaa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: laguna ()

Mogoče je pa prav jakost signala z XT-jevo anteno vzrok, da slika občasno zatika. Je mogoče že kdo sprobal kakšno boljšo anteno na XT-ja povezat in kako se obnese? Sam sem namreč že zamenjal (reklamiral) XT-jevo anteno in so ugotovili, da so nihanja v signalu izjemno velika. Zamenjana (nova) antena je sicer veliko boljša, ni pa predvajanje brezhibno. Bom zgleda moral raskirat in nabavit tole anteno, pa da vidimo ...

misek ::

A si poskusil anteno priključiti na krajši (nekaj 10 cm dolg) podaljšek? Menda to pomaga.

Ja tudi to sem probal, pa kljub temu pri visokem bitrate-u zatika. Antene routerja in Xt-ja sta vidni brez ovir na razdalji 7 m, tako da so pogoji dokaj dobri. Tudi router sem nastavil tako, da je povezava maximalna.

lithium ::

RudeBw je izjavil:

Mi zna kdo raztolmačit, kaj dobim, če Xtreamerjevo anteno zamenjam za tole?

Ne bo delalo, ker xtreamer ne podpira tega chipseta.
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070

lithium je izjavil:

RudeBw je izjavil:

Mi zna kdo raztolmačit, kaj dobim, če Xtreamerjevo anteno zamenjam za tole?

Ne bo delalo, ker xtreamer ne podpira tega chipseta.

NO, hvala za opozorilo. Čudi pa me, da imata oba chipseta isti gonilnik (Ralink RT3070 - Ralink RT2770 + RT2720)?

zacetnik11 ::

Ojla

Sem mal prebral in me zanima samo še sledeče, če ima že vgrajen torrent odjemalec, torej da lahko prenašam torente kar na vklučen disk na Xtreamerju?

Ali mi ga priporočate, ker je to moj prvi media player?

Hvala za pomoč!

rembrandtm ::

zacetnik11 je izjavil:

Ojla

Sem mal prebral in me zanima samo še sledeče, če ima že vgrajen torrent odjemalec, torej da lahko prenašam torente kar na vklučen disk na Xtreamerju?

Ali mi ga priporočate, ker je to moj prvi media player?

Hvala za pomoč!

Moje skromno mnenje je, da ti ga toplo - vroče - priporočam. Če boš gledal filme, ali .avi, ali .mkv, ali dvd - je, poslušal glasbo in se ne preveč obremenjeval z njim (določene ''obljube'' s strani izdelovalca še zdaj niso izpolnjene), potem je za to ceno odlična izbira. Priporočam, da že v osnovi montiraš pasivno hlajenje, ker je ventilator izredno moteč. In če boš imel še povezanega z računalnikom (priporočam kabel, ne brezžično), potem boš šarmiral še tako zahtevno dekle - ali frende.Manjka sicer napredni Music Player, ki je že dolgo obljubljen, a za filme in slike je Xtr. fantastičen. Jaz ga imam že od novembra lani in mi dela brez nevšečnosti. To, da ga pa na vsake kvatre enkrat malo resetiraš(izklopiš iz štroma in priklopiš nazaj) , pa sploh ni moteče, ker se to le poredko dogaja. Imam nov Philipsov dvd, pa mi je večkrat zmrznil kot Xtr. .Zdaj imam že kak mesec stalno prižganega in še vedno noče ''crknit'' :).
Za Torrente pa ti naj kdo drug svetuje, jaz jih furam preko računalnika.

lp

Kolikor spremljam menda torrenti čisto dobro delujejo če je disk formatiran v EXT3 in transmission pametno skonfiguriran (ne preveč povezav pa verjetno še kaj). Ni pa to PC, ki bi lahko prenašal z bliskovito hitrostjo veliko datotek. V tem primeru pač cel poklekne.

Ro! ::

Uspelo mi je nekoliko izboljšati "domet" daljinca. Žal ne deluje, kot smo sicer dandanes vajeni pri ostalih aparaturah (recimo - obrnjen vstran od aparata ali v strop), dovolj je če je cca. v tisto "smer neba" kjer je postavljen xtremist. Je pa vseeno precej boljše, kot pa "ciljanje".
... Zamenjal sem IR-LED (crknil je starejši Sony TV). :P
verjetno bi s kakšno močnejšo LEDiko daljinec deloval "normalno" - najbrž na račun krajše življenske dobe baterij..
Je pa malo nerodno odpreti daljinca, skoraj nemogoče na tak način, da se pozneje nebi videlo, da je bil odpiran..

OLIva ::

A kdo kej ve, kdaj bo kak nov FW na spletu ?

Sportmania ::

Pa kdaj bojo cene šle kaj dol zdaj je pa že zunaj kako leto pa je cena šla iz 100EUR akcijske na 120 - 140EUR.

MISKO_GR ::

Nekaj podatkov o FW napredku: http://forum.xtreamer.net/wordpress/?p=...

OK.d ::

ja nič bomo pa potem testirali 3 po dopustu:D
LPOK.d

Kot kaže bo že verzija 2.4 imela kar nekaj všečnih dodatkov:
"... search function and jukebox in a way you never saw before will be implemented already in version 2.4 ..."

Upajmo, da čimprej in ne tik pred izidom v3!

badabim ::

Ne dela mi Doctor Zhivago (1965) Blu-ray CEE 720p AVC DTS 5.1 AtZLIT.mkv.

S čim naj ga prekodiram kar najhitreje?

OK.d je izjavil:

ja nič bomo pa potem testirali 3 po dopustu:D
Sicer časa izida ne poznam, vem pa da boš imel kaj testirati. Ne boš ostal ravnodušen ;)

badabim, kaj pa je sploh narobe? Kaj ti javi MediaInfo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Misek, mediainfo pravi tole:
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.0
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Muxing mode : Container profile=Unknown@4.0
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 3h 19mn
Bit rate : 3 433 Kbps
Nominal bit rate : 3 499 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.155
Stream size : 4.79 GiB (68%)
Title : AtZLIT 2010
Writing library : x264 core 89 r1471M 1144615
Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / wpredp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=3499 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=25000 / vbv_bufsize=25000 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 / pulldown=0 / nal_hrd=vbr
Language : English

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Duration : 3h 20mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 24 bits
Stream size : 2.11 GiB (30%)
Language : English

...
Text #10
ID : 12
Format : VobSub
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Language : Slovenian

p.s. Isti problem pri Wonders of the Solar System 2010 Season 1 Blu-ray 720p x264-playHD

gregyk ::

badabim je izjavil:

...
Text #10
ID : 12
Format : VobSub
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Language : Slovenian

p.s. Isti problem pri Wonders of the Solar System 2010 Season 1 Blu-ray 720p x264-playHD

Težava je zaradi "VobSub" podnapisov (sem preveril in testiral z "Wonders of the Solar System 2010 Season 1 Blu-ray 720p x264-playHD").

Uporabi "MKVmerge" in odstrani "stezo" s podnapisi in "remux"-aj film (stvar minute, dveh), potem stvar deluje brez problema.

gregyk, hvala

Za vse tiste ki ne spremljate uradnega foruma: Xtreamer MovieJukebox Coming Soon !!

OK.d ::

bravo misek spet razturaš pri moviejukebox-u:)
LPOK.d

rembrandtm ::

Zadnje čase opažam čedalje več filmov, ki imajo končnico .avi, a so zripani na 480p ali 720p, dolžina pa je od 1.4 g pa tja do preko 3 giga. Kakšna je razlika med temi filmi in tistimi, ki so končnice mkv. Nisem še probal teh dat v dvd player, ker vseskozi furam XTR,. me pa zanima, če dvd predvaja te avi filme, ki so kao zripani hd filmi. No, kdorkoli kej več ve o tem, bi prosil za podrobnejšo obrazložitev.Nihče od mojih frendov nima XTR :( pa jih zalagam z avi formati, samo tile omenjeni so mi pa res čudni. Meni na računalniku delajo in na XTR tudi.
Kdorkoli, prosim, ali pa kak link, da si preberem in osvežim znanje.
hvala

misek je izjavil:

Za vse tiste ki ne spremljate uradnega foruma: Xtreamer MovieJukebox Coming Soon !!

Hja, ne vem kaj bi mi brez teh fantov imeli danes na svojih policah? Xt-jevi razvijalci pa kar spijo , al kaj? Se prav nikamor ne premaknejo od svojih obljub ...
Bravo misek in kompanija!

astras ::

bravo mišek...
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

OldSkul ::

zelo huda zadeva, čestitke!

RudeBw je izjavil:

Xt-jevi razvijalci pa kar spijo , al kaj? Se prav nikamor ne premaknejo od svojih obljub ...
No, tole sploh ne drži. Ta zadeva je narejena z roko v roki z razvijalci Xt-ja. Prav tako Xt-jevi razvijalci ne spijo. V prihodnosti boste prav presenečeni nad vsem, kar se pripravlja. Vsaj jaz sem bil ko sem videl screenshote. Xtreamer nikakor ni firma, ki bi obstala samo kratek čas. Napredek bo. Se splača počakati :D

zacetnik11 ::

Imam še eno vprašanje, preden kupim Xtrema.
Zanima me če se da predvajad DVDje ki so v določeni mati. Primer v file dvd_filmi imam pod direktorije robin_hood, drty_dancing,.., znotraj vsakega direktorija pa seveda VIDEO_TS file, ali mi bo to predvajalo brez težav?

Hvala za pomoč

zacetnik11, to deluje. Lahko pa je DVD tudi v ISO datoteki če se prav spomnim.

Dusan_HD ::

zacetnik11 je izjavil:

Imam še eno vprašanje, preden kupim Xtrema.
Zanima me če se da predvajad DVDje ki so v določeni mati. Primer v file dvd_filmi imam pod direktorije robin_hood, drty_dancing,.., znotraj vsakega direktorija pa seveda VIDEO_TS file, ali mi bo to predvajalo brez težav?

Hvala za pomoč

Jaz imam video koncerte v .ISO in vse v isti mapi ter deluje BP. Preveč map tudi škodi, če drugemu ne - ženskam pri hiši ;)
raY_

misek je izjavil:

RudeBw je izjavil:

Xt-jevi razvijalci pa kar spijo , al kaj? Se prav nikamor ne premaknejo od svojih obljub ...
No, tole sploh ne drži. Ta zadeva je narejena z roko v roki z razvijalci Xt-ja. Prav tako Xt-jevi razvijalci ne spijo. V prihodnosti boste prav presenečeni nad vsem, kar se pripravlja. Vsaj jaz sem bil ko sem videl screenshote. Xtreamer nikakor ni firma, ki bi obstala samo kratek čas. Napredek bo. Se splača počakati :D

Ok, mogoče res nekaj delajo, ampak brez zunanje podpore, ki jih rine naprej, se mi zdi, da ne bi prav dosti ali pa vsaj ne tako hitro zagrabili za dodelave.
Misek, kdaj pa naj bi ta 2.4.x ugledala luč sveta med navadnimi smrtniki. Ali je že kaj znano? MovieJukebox že kar predolgo čakamo ...

Roka ne poznam. Bo pa vsekakor v kratkem. Karkoli že to pomeni...

Blazz ::

misek,

dej ti prosm vprasi tvoje XT razvijalce, kdaj bodo porihtali, da se bo xtreamer normalno prizgal, ce imam ze prizgan TV. Namreč čim prižgem lcd tv (LG 47LH3000) se nato xtreamer noče prižgati z daljincem, dokler ga ne potegnem vn iz elektrike in nazaj... problem je čisto pri vseh firmwareih, dal sm tud recovery FW in nanovo FW pa je isto. Čim pa imam xtreamerja na samsungovem LCDju (enem starem 32 incnem) pa nimam nikoli teh težav...

aja pa well done za jukebox, kako beto nam lohk predstavis, da stestiramo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

2CrazyFish ::

ah, tudi meni se občasno ne prižge na panasonic TV

Veliko bolj pa je moteče da se EXT3 USB disk na cca. vsake pol ure neuporabe premapira v read-only!!! ??? Kakšna ideja???

Zgodovina sprememb…

antireal ::

Verjetno plazma odbija signal od remote-a. Takih naprav je malo morje ki nagajajo zaradi plazme.

Blazz ::

kaka plazma?... nimam jaz tega.. pa meni se čisto vsakič sedaj ne prižge xtreamer, čim prej prizgem TV. lohk grem z daljincem na 1 cm od xtreamerja pa nič ne pomaga.

Blazz, tudi jaz imam lg plazmo s podobnimi problemi. Xtremer se včasih ne prižge tudi če je tv v standby.
Na tem forumu mi je bilo povedano, da je to zaradi napake pri hdmi sinhronizaciji. Rešitve nisem našel.
««
70 / 105
»»