» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
63 / 105
»»

telexdell ::

Preko 100Mb žične mreže ti bo prenašalo največ 10..12 MB/s torej full HD film okrog 20 minut. Xtreamer se na mojih XP preko USB obnaša kot normalen zunanji disk, brez posebnosti. Če je disk vredu (formatiran v Xtreamerju) potem te lahko zeza le WIN7. Sicer pa so že do sedaj govorili, da če kaj dela brez problemov pri Microsoftu je to virus.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

malix ::

:)
Disk je bil formatiran v Xtreamerju. Vendar ga preko USB ne vidim kot dodaten USB disk.
www.malix.si

digitalc ::

Ojla

Imam HDMI vprašanje.

Moj TV Philips 42PF9966 (1080i compatibilna - več ne gre, ter samo en dvi vhod) in receiver Onkyo TX-SR607.
Če povežem Xtreamer direktno na TV lahko izberem 1080i in vse deluje kot bi moralo.

Če pa povežem xtreamer najprej na receiver in nato iz receiverja na TV opcije 1080i na voljo. Sicer imam na voljo 1080P vendar to na TV ju ne deluje, manjše resolucije mi pa ne dišijo ker je vse skockano.

Ali kdo od ve če se da oz. kako bi lahko Xtreamerja prisil, da oddaja signal vedno v 1080i resoluciji.

OLIva ::

telexdell@ kako si dosegel takšne brzine prenosa. Če jest dam po mreži prenašat 4,5 Gb HD film, mam 3 ure časa delat kej druzga.

še to - zvezan po kablu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OLIva ()

clancy ::

digitalc

V A/V nastavitvah, pod TV sistem izberi 1080i in ti bo vedno oddajalo v tej rezoluciji. Ne razumem pa zakaj nebi Philips podpiral 1080p?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

goyts ::

vprašanje: Black.Hawk.Down.2001.BluRay.1080p, ima že vdelane AN in NL podnapise, dodal sem ext. SLO podnapise, pa mi ne delajo v nobenem primeru, kakšna ideja?
hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: goyts ()

psytoma ::

verjetno nimaš v windowsih nastavljeno da ti kaže končnice pri vseh vrstah datotek. Pa imaš potem narobe poimenovano, ni druge skoraj.

goyts ::

ampak pri drugih filmih, ki nimajo vdelanih podnapisov pa dela normalno, prav tako v BS playerju na PCju.
sem rešil, potegnil drug podnapis .srt, pa dela

Zgodovina sprememb…

• spremenil: goyts ()

OLIva je izjavil:

telexdell@ kako si dosegel takšne brzine prenosa. Če jest dam po mreži prenašat 4,5 Gb HD film, mam 3 ure časa delat kej druzga.

še to - zvezan po kablu.

V prejšnjem postu sem napisal maksimalno hitrost na 100Mb mreži. Realno mi na Xtreamer preko FPT gre 3,1MB/s kar za 4,4GB film pomeni 22 minut. Prenos preko sambe mi niha med 2..5MB/s. Imam pa občutek, da je povezava preko sambe povprečno malo hitrejša kot preko FTP. Imam pa na prenosniku nameščene XP in žično povezavo.

digitalc ::

clancy

Philips ne podpira ker je TV star ca 5 let in je bil takrat HD še precej v povojih oz. je bila to ena prvih televizij, ki je bila HD ready, ampak samo do 1080i...cena pa je bila tudi tako zasoljena, da mi ni sedaj kupovati nove TV. Je pa razlika med 480p, 576p in 1080i/p očitna, zato bi tudi rad imel to opcijo.

Sem poizkusil na način, da priklopim xtreamer direktno na TV, izberem 1080i, shranim, preklopim xtreamer na receiver, receiver na TV in ko se mi slika zbudi je slika avtomatsko na 480p. Problem je ker verjetno xtreamer ne vidi več 1080i resolucije ki naj bi jo podpiral in avtomatsko prestavi na opcijo, ki povsod deluje. Sicer mi ponudi 1080p, ki pa ne dela. Treba bi bilo nekako to nastavitev v xtreamerju shraniti tako, da se ne bi sama spreminjala na drugo vrednost.

Kakšne ideje?

Na isti receiver imam tudi priklopljen XBOX360, ki deluje BP na 1080i.

Preizkusil sem še drugim USB kablom in Win 7 mi še vedno ne zazna diska v Xtremaerju kot USB disk.
Ima še kdo drug podobno težavo.
www.malix.si

RuN ::

Rabil bi eno pomoč.

A se da, preko RSS kako dobiti oddaje iz POPTV in sicer Lepo je biti sosed, da bi lahko moji otroci gledali na TV preko XT-ja???

misek ::

Ne vem ali sem jaz trapast saj jih še na spletu ne znam pogledati?

jbranko ::

Ena težava. Xtreamer uporabljam nekaj mesecev. Najprej sem imel shareane folderje na win7 in je delal ok. Potem sem preklopil na XP in instaliral HaneWinNFS. Opažam, da mi sedaj rahlo cuka sliko. A se da kaj narediti? Sem pa za test imel film Avatar tudi na ključku in ga vtaknil direkt v XTR, pa je vseeno malo cukal! Je kje kakšna nastavitev v XTR? Na tv sem probal 1080i in 1080P. Potem sem update-al firmware na 2.2 in še vedno cuka. Kaj storiti? Hvala za pomoč.

RuN ::

Xtreamer ::

Proizvajalec je najavil prihod nove verzije popularnega multimedijskega predvajalnika z nazivom Xtreamer Pro. Na prvi pogled se predvajalnik od predhodnika razlikuje v samem izgledu, ki ga je prevzel po eTRAYz. V Xtreamer Pro je mogoče vgraditi do 2 SATA trda diska velikosti 3.5 s skupno kapaciteto do 4TB.
Kdaj bo izdelek na trgu še ni znano, prav tako je zaenkrat neznanka tudi cena.

Tehnične podatke in ostale specifikacije si lahko ogledate v izvirni novici.
"Xtreamer! Zakaj bi plačevali več?!"
http://www.xtreamer.si

Morda še novica iz originalne strani?

misek je izjavil:

Morda še novica iz originalne strani?

Na nizozemski spletni strani je objavljen zgolj teaser (video), ki smo ga pripeli tudi k naši novici.

Blazz ::

tudi sam sem na večih spletnih straneh že zasledil iste slike, na uradni strani pa še ni ničesar glede PROja

Kolikor sem spremljal debato o tem na IRC-u je to sicer bil koncept že pred meseci. Ni pa rečeno, da bo končni produkt sploh tak. Upam, da bodo poslušali zahteve kupcev in uporabili močnejše procesor.

Tudi mi imamo že nekaj časa specifikacije, reklamne brošure in podoben material, vendar nam je bilo nedovoljeno širiti kakršnekoli informacije o izdelku po spletu. Do včeraj, ko so na uradni spletni strani objavili videoposnetek, v katerem je jasno razvidno za kaj gre:

clancy ::

jbranko je izjavil:

Ena težava. Xtreamer uporabljam nekaj mesecev. Najprej sem imel shareane folderje na win7 in je delal ok. Potem sem preklopil na XP in instaliral HaneWinNFS. Opažam, da mi sedaj rahlo cuka sliko. A se da kaj narediti? Sem pa za test imel film Avatar tudi na ključku in ga vtaknil direkt v XTR, pa je vseeno malo cukal! Je kje kakšna nastavitev v XTR? Na tv sem probal 1080i in 1080P. Potem sem update-al firmware na 2.2 in še vedno cuka. Kaj storiti? Hvala za pomoč.

Vsi trenutni releasi Avatarja, potegnjeni dol z "pašnikov" ali kako se jim že reče :D, so taki, da cukajo. Tako, da nič bat...z tvojim Xtreamerjem je vse vredu.

Wox ::

Zgleda v redu. Kdaj pa bo music pa movie jukebox, ki ju oglašujejo na strani že lep čas? Oz. kakršenkoli že multimedijski player z možnostjo iskanja in urejanja po knjižnici?
Se mi zdi, da tile pobje malo preveč reklamirajo svoje igračke z zadevami, ki jih pravzaprav sploh ni.

Wox, če bo sreča v v3.0. Bomo videli. Jaz ne pričakujem preveč.

novitibo ::

http://24ur.com/bin/simple.php?name=pod...

nekaj dela, nekaj ne, POPTV pač

jl ::

S tem Xtreamer PRO so ga pa udaril mimo kar se izgleda tice..IMHO :) Skoda...

D-PaX ::

jao jao katastrofa USB 30.nima :O ta izdelek je direktno za odpad :D
Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

gregor ::

kolikor vidim je ena večja pomanjklivost tega xt pro-ja
oba diska ne moreta biti istočasno v uporabi, na zadnji stramni je stikalo s katerim preklapljaš med diski
zelo čudna zasnova

se motim?
lp

clancy je izjavil:

Vsi trenutni releasi Avatarja, potegnjeni dol z "pašnikov" ali kako se jim že reče :D, so taki, da cukajo. Tako, da nič bat...z tvojim Xtreamerjem je vse vredu.

Sem preverjal z več filmi, recimo Up in the Air DVD Screener , ... Tudi filmi ki so prej delali ok bre cukanja sedaj malo cukajo. A so kje kakšne nastavitve? Me je skor začel mal najedat. Pa če priklopim direkt na usb ext disk se dogaja enako.

a video out mate ok nastavljen? mal zamenjajte, je ful opcij

Sem opazil da mi postavi na tv 1080/24p .Prej se mi zdi, da je bilo na 1080p. Sem potem prestavil na to ,pa sprva ni cukalo, potem pa zopet. Možno da zaradi scen ni bilo opaziti na začetku. Imam Sony Bravia, ki je do sedaj delala odlično. A bi lahko bil hdmi na TV kaj zjeban ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jbranko ()

Primerjalna tabela med Xtreamer Pro in Xtreamer 2.5":

Xtreamer Pro priključki:

Xtreamer 2.5" priključki:

Vir: Primerjava med Xtreamer Pro in Xtreamer 2.5"

OK.d ::

bravo misek so te tudi v xtreamer reportu pohvalili, upam da bodo tvojo lojalnost nagradili z kakšnim "pro-jem"

btw kdaj lahko pričakujemo 3.0?
LPOK.d

gregor ::

kako je sedaj z 2 diskoma v pro-ju
bosta vidna kot skupen disk ali bo potrebno ročno preklapljat, ve kdo?

očitno bo fw v3.0 za X isti kot fw v1.0 za Xpro

kdaj pa bo?

any leak? :)

Jaz še vedno ne vidim diska, ki je v Xtreamerju preko USB povezave na računalniku.
Baje je potrebno naložiti neko skripto na Xtremerja. Ampak ne najdem nič uporabnega.
Mogoče kdo ve kaj bi rabil in kako izvesti postopek.
www.malix.si

Ce uredim XTR z emergency recovery, je to bolj generalno "čiščenje" sistema kot pa če naredim samo update fw? Ker mi XTR še vedno cuka. Skoraj vsak film. Sem priklopi wifi anteno na verziji 2.2, pa se mi na youtube obesi. Moram še enkrat preverit, vendar se mi zdi, da nekaj ne bo štimalo. Do pred kratkim je delalo tako kot mora.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jbranko ()

Blazz ::

malce smešno je ko kot neke največje prednosti za xtreamer pro navajajo hdmi kabel, k v štacuni stane 4-5 eur.

xtreamer pro bi moral imeti najmanj usb 3.0, 1 gigabit mrežno, N wireless (pr PRO sploh antene ne vidm?) .

Kaj naj bi ta vgrajen namenski kontroler počel?

zgleda k da so v Etrayz xtreamer 2.5 vgradil in to je to.

OK.d, sedaj še enkrat pride v2.x nato pa v3. Verjetno aprila, maja.

malix, a ta zunanji disk vidiš preko web brskalnika na Xtreamerju, če izbereš na osnovni strani All? Jaz ne poznam nobene skripte za ta namen. Edina skripta ki je potrebna (včasih) je pri uporabi notranjega diska, ki je formatiran z EXT3.

jbranko, ja - emergency recovery menda počisti flash in vse stare datoteke, ... A youtube ti dela? Ker namreč uporabljajo kodek VP6, ki zaenkrat še ni podprt na Xtreamerju.

Blazz, namenski kontroler bo verjetno skrbel za komunikacijo med diski in mrežno kartico. Sicer pa nisem podrobneje prebral.

Uporabljam xtremerja z notranjim 500 GB diskom. Disk je bil formatiran preko Xtreamerja.
Disk preko mapirane mape vidim na PC-ju. Vendar je prenos zelo, zelo počasen.
Xtreamer imam s PC-je povezan s UTP kablom preko navadnega PLANET routerja.
Ali je lahko router kriv za počasen prenos?

Zato bi Xtreamerja povezal s PC-jem preko USB kabla, kjer je prenos veliko hitrejši.
Vendar PC ne vidi nove USB naprave, kaj šele USB diska.
www.malix.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: malix ()

Aja, ti misliš preko USB. A Windowsi na začetku zaznajo priključitev? V nadzorni plošči pod administrative tools, disk management se pojavi kaj novega?
Mogoče bi lahko vmes priključil kakšen USB hub z dodatnim napajanjem?

Koliko je pri tebi "počasi" preko mreže? Z FTP ali preko sambe?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

gregor je izjavil:

kako je sedaj z 2 diskoma v pro-ju
bosta vidna kot skupen disk ali bo potrebno ročno preklapljat, ve kdo?

Na sliki piše, da je v napravo možno dati 4GB diske in s stikalom izbirati, kam se bodo podatki kopirali. Ker je stikalo zunanjo je očitno namnejeno za zunaji disk in opcijo disc copy.

in kaj morajo še porihtat, da mora bit pred v3 še v2.xx?

misek je izjavil:

Aja, ti misliš preko USB. A Windowsi na začetku zaznajo priključitev? V nadzorni plošči pod administrative tools, disk management se pojavi kaj novega?
Mogoče bi lahko vmes priključil kakšen USB hub z dodatnim napajanjem?

Koliko je pri tebi "počasi" preko mreže? Z FTP ali preko sambe?

Prenos preko lana (mrežne mape/diska) je 1.7 MB/S 1G = 10 min
Xtremerja sem preko USB kabla, USB HUB-a z zunanjim napajanjem povezal s PC-je.
Tudi tako ga PC ne vidi.
www.malix.si

malix, ja to pa je res počasi.
Si poskusil Xtreamer najprej priključiti na računalnik in ga nato priključiti na napajanje in obratno?

Končno!
Ampak samo na pol.
Če imam Xtreamer izključen. USB kabel vključim v PC. Potem se vključi Xtreamerjev disk, ki ga na PCju vidim kot USB disk. Vendar Xtreamer ne deluje.
Ko izključim kabel iz PCja, lahko vključim Xtreamer.
Če je Xtreamer vključen in v PC vključim USB kabel se ne zgodi nič.
Ful čudno!!!

Zakaj imam preko mrežne mape tako slab prenos?
www.malix.si

gregyk ::

malix je izjavil:

Končno!
Ampak samo na pol.
Če imam Xtreamer izključen. USB kabel vključim v PC. Potem se vključi Xtreamerjev disk, ki ga na PCju vidim kot USB disk. Vendar Xtreamer ne deluje.
Ko izključim kabel iz PCja, lahko vključim Xtreamer.
Če je Xtreamer vključen in v PC vključim USB kabel se ne zgodi nič.
Ful čudno!!!

Zakaj imam preko mrežne mape tako slab prenos?

Če je Xtreamer priključen kot USB disk, nikoli ne bo deloval tudi kot predvajalnik obenem. Eno ali drugo.

RudeBw ::

ja, res bi lahko v Pro verzijo vključili USB 3 in giga LAN priključek. To bi res bil kar velik korak naprej in bi pomenil močno konkurenco novim NMT-jem, tako pa ... čez eno leto ga bo težko še komu prodat. Bi blo bolj pametno na nov chipset počakat in potem dajat ven novi izdelek, do takrat bi pa raje dodelali FW za obstoječega XT-ja. Ker ko bo pro zunaj, lahko kar hitro pozabimo na podporo prejšnji različici, tako to običajno zgleda.

misek je izjavil:

OK.d, sedaj še enkrat pride v2.x nato pa v3. Verjetno aprila, maja.

malix, a ta zunanji disk vidiš preko web brskalnika na Xtreamerju, če izbereš na osnovni strani All? Jaz ne poznam nobene skripte za ta namen. Edina skripta ki je potrebna (včasih) je pri uporabi notranjega diska, ki je formatiran z EXT3.

jbranko, ja - emergency recovery menda počisti flash in vse stare datoteke, ... A youtube ti dela? Ker namreč uporabljajo kodek VP6, ki zaenkrat še ni podprt na Xtreamerju.

Blazz, namenski kontroler bo verjetno skrbel za komunikacijo med diski in mrežno kartico. Sicer pa nisem podrobneje prebral.

Ne. Youtube ne dela. Se vse skupaj obesi.Internet radio dela. Pa XTR se cca. 20sec dlje nalaga.
««
63 / 105
»»