» »

Podatkovna kartica in ActivClient v sporu

Podatkovna kartica in ActivClient v sporu

flukturr ::

Pozdrav!

Imam nerešljivo težavo.

Za dostop do interneta sem dobil PCMCIA katrico Globetrotter. Imam tudi ustrezno SIM kartico. Zadeva na preizkušenem računalniku deluje normalno.
Težavo pa imam na lastnem računalniku, tistem na katerem bi želel reč uporabljati.

Na računalnik z Visto sem inštaliral SiMobilov Vodafone Mobile Connect. Modul se je lepo inštaliral. Ko dam noter Simobil SIM kartico pa mi po vtipkanju PINa takoj ponovno ponudi vnos PINa. To lahko ponavljam v nedogled.
Isto dela z original Globetrotter Connect programsko opremo. Včasih celo napiše SIM failure. Skratka, nikakor se ne prijavi v omrežje...

Zanimivo je, da ko varno odstranim podatkovno kartico, se oglasi ActiveClient in javlja da je pametna kartica odstranjena.

In tu očitno tiči težava.

Nameščen imam tudi ActivClient programsko opremo za USB ključek s certifikatom za elektronsko bančništvo ki ga potrebujem, ne deluje pa brez interneta.
Driverji zanj se verjetno tepejo z Globetrotterjevimi... Če jih onemogočim se namreč podatkovna kartica prijavi v omrežje, a povezave kljub vsemu ne uspe vzpostaviti.
Žal jih rabim imeti na računalniku in trajna odstranitev ne pride v poštev...

Zanima me, če kdo mogoče ve kako bi zadevo lahko rešil, tako da bi hkrati delovala podatkovna kartica in ActivClient USB ključek. Eno brez drugega mi je namreč na poti neuporabno....

LP,F
  • spremenil: flukturr ()

noraguta ::

Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

flukturr ::

http://www.crea.si/WWW/Pages/PomocInPod...


Noraguta, NAJlepša hvala za link!

Upam da bo že kar točka 1 rešila težavo, sporočim!

LP, F

flukturr ::

Noraguta, točno tu je bila rešitev.

Lepim še tekst če komu pride prav. Meni google namreč ni nikakor našel nič uporabnega, sem pa nekako naivno iskal le nize v angleščini ;) Kdo bi si mislil da imamo tako lepo opisano pomoč v našem jeziku!

lpF

********

1. Medprogramje ActivClient ali ActivCard Gold ne prepozna pametne kartice, uporabljam pa še UMTS/GPRS ali EDGE kartico. Zakaj imam težave?

Medprogramje ActivClient prepozna čitalnik kartice SIM na kartici UMTS kot bralnik pametnih kartic, ker ga med bralnike pametnih kartic namesti operacijski sistem. Ta bralnik pa je potem na razpolago vsej programski opremi, ki zna komunicirati s pametnimi karticami. Medprogramje ActivClient v tem primeru najprej preveri kartico, ki jo vidi vstavljeno v bralnik na UMTS kartici (kartice GSM SIM). Te kartice pa medprogramje najverjetneje potem ne prepozna, zaradi tega tudi takšna napaka. Za odpravo napake svetujemo, da se poskusite držati sledečih navodil:

* zaženite | Start | Control Panel | System | zavihek Hardware | Device Manager,
* poiščite vejo Smart card readers in jo razširite s klikom na znak + na začetku vrstice,
* videti bi morali najmanj dva vnosa, od tega je eden "ActivIdentity USB SIM", drugi pa bi moral biti čitalnik, ki je na UMTS kartici,
* kliknite z desnim gumbom na čitalnik, ki pripada UMTS kartici,
* izberite možnost "Disable this device",
* sistem vas vpraša, če želite res izključiti napravo, izberete možnost "YES" oz. "DA".

Z zgoraj navedenim postopkom bi najverjetneje morali odpraviti težavo. Opisan postopek je odpravil podobno težavo pri uporabi kartice UMTS Globetrotter in medprogramja ActivClient. Postopek se bo razlikoval glede na strojno opremo, ki je nameščena pri vas.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ActiveIdentity ActivClient 6.1

Oddelek: Pomoč in nasveti
122451 (1026) Ice-Heki
»

Prevzemanje digitalnega potrdila

Oddelek: Informacijska varnost
71380 (1096) metalc
»

Dostop do e-davkov s pametno kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
72714 (2208) aigmt
»

ActivIdentity in Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
728327 (5640) aigmt
»

Proklik in Linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
83916 (3346) knesz

Več podobnih tem